Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Înot de iarnă

Înot de iarnă - alegeți accesoriile potrivite în magazinul Sportano.ro

Înotul este o formă din ce în ce mai populară de recreere care implică înotul în apă rece. Scăldatul în apă rece poate aduce multe beneficii pentru sănătate și bunăstare, dar necesită prudență și respectarea regulilor de siguranță. Înainte de a te decide să înoți, merită să te familiarizezi cu diverse aspecte ale acestei forme de recreere - de la definiția ei, beneficiile pentru sănătate și regulile de siguranță, până la sfaturi despre alegerea locului potrivit pentru înot. De asemenea, merită să vă amintiți să vă echipați cu accesoriile necesare, precum prosoape, șlapi sau costume de baie, pe care le veți găsi în magazinul Sportano.ro. Datorită acestui fapt, înotul nu va fi doar plăcut, ci și sigur și confortabil.

Înot de iarnă - ce este?

Înotul este o formă de recreere care implică înotul în apă rece. Deși înotul este asociat în primul rând cu înotul în mare, de fapt poți înota în orice corp de apă în care apa este suficient de rece pentru a simți efectul ei revigorant.

Înotul devine din ce în ce mai popular pe măsură ce mulți oameni încep să aprecieze beneficiile pentru sănătate ale băii cu apă rece. Înotul are un efect pozitiv asupra sistemului circulator, întărește imunitatea organismului, stimulează circulația și metabolismul și ajută în lupta împotriva celulitei. De asemenea, îmbunătățește starea de spirit, crește rezistența la stres și îmbunătățește concentrarea și rezistența.

Cu toate acestea, înainte de a decide să înoți, ar trebui să respectați regulile de siguranță, deoarece înotul în apă rece poate fi un pericol pentru sănătate. Persoanele care doresc să încerce înotul ar trebui să-și amintească că corpul lor trebuie să se pregătească pentru asta. Evitați înotul singur și în locurile care nu sunt marcate ca fiind permise pentru înot. Înainte de a înota în apă rece, de asemenea, merită să vă încălziți temeinic și să vă echipați cu îmbrăcăminte adecvată pentru a evita răceala sau hipotermia.

Beneficiile pentru sănătate din înot

Înotul în apă rece are multe beneficii pentru sănătate. Aici sunt câțiva dintre ei:

 • Îmbunătățirea circulației sângelui – apa rece determină contracția vaselor de sânge, ceea ce la rândul său crește fluxul de sânge în organism. Datorită acestui fapt, înotul poate avea un efect pozitiv asupra sistemului circulator, îmbunătățindu-l și reducând riscul bolilor cardiovasculare.
 • Immune Booster – Baia cu apă rece crește producția de globule albe, care la rândul lor ajută la întărirea rezistenței organismului la diferite boli.
 • Reducerea celulitei - Apa rece acționează asupra pielii și țesutului gras, îmbunătățind circulația și prevenind acumularea celulitei.
 • Îmbunătățirea stării de bine – înotul poate îmbunătăți starea de spirit și poate reduce stresul, datorită căruia ne simțim mai bine și suntem mai relaxați.
 • Rezistenta crescuta - baie in apa rece necesita mai multa munca din partea organismului, care la randul sau creste rezistenta si imbunatateste conditia fizica.
 • Un somn mai bun – o baie cu apă rece poate avea un efect pozitiv asupra somnului, deoarece ajută organismul să se calmeze și să se relaxeze înainte de culcare.
 • O stare mai bună a pielii – înotul poate ajuta la tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczema și psoriazisul. Datorită efectului apei reci asupra pielii, aceasta poate deveni mai fermă și mai elastică.

Ce accesorii merită să ai când faci baie în apă rece?

Înotul este o formă de recreere care necesită echipament adecvat, mai ales iarna, când temperatura apei este scăzută. Prin urmare, merită să investiți în accesoriile necesare care vă vor ajuta să vă bucurați pe deplin de înot.

Iată câteva exemple de accesorii pe care merită să le aveți atunci când înot:

 • Costum de baie - atunci când înot, merită să obțineți costumul de baie potrivit care să ofere căldură și confort atunci când înotați în apă rece. Este bine dacă ținuta este din materiale termoactive sau neopren care asigură o mai bună izolare termică.
 • Prosop - după ce ați ieșit din apă, merită să vă acoperiți cu un prosop pentru a evita hipotermia. Merită să alegeți un prosop dintr-un material moale și absorbant, care se usucă rapid și este ușor de spălat.
 • Pantofi sau cizme din neopren - Pantofii sau cizmele din neopren iti protejeaza picioarele de apa rece si nisipul rece de pe plaja. Datorită acestui fapt, vom evita afecțiunile neplăcute precum crampele musculare sau artrita.
 • Pălărie - atunci când înot, merită să porți o pălărie care protejează împotriva pierderilor de căldură de la cap și protejează împotriva răcelilor.
 • Mănuși din neopren - Mănușile din neopren vă ajută să vă protejați mâinile de apa rece și să preveniți crampele musculare.
 • Crema cu filtru UV - desi temperatura este scazuta, apa reflecta razele soarelui, ceea ce creste riscul de arsuri solare. Prin urmare, merită să aplicați o cremă cu filtru UV pe piele înainte de a înota.
Extindere descriere Restrângere descriere