Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Rugby

Rugby - echipament și accesorii de cea mai bună calitate în magazinul de sport Sportano 

Rugby-ul este un joc de echipă care nu duce lipsă de joc tactic și de contact între adversari pentru a înscrie puncte. Există mai multe variante ale acestui sport, cea mai populară fiind union rugby. Scopul fiecărei echipe este de a trimite mingea în zona de marcaj a adversarului. Pentru a juca rugby în condiții de confort și siguranță, merită să vă echipați cu echipament și ținută profesională. La Sportano veți găsi echipamentul și îmbrăcămintea necesară de la mărci renumite precum Molten, Venum, Tapedesign, Shock Doctor, Kempa, Joma, Fox 40 sau EVERLAST

Rugby - reguli și informații de bază 

Rugby-ul este un sport fizic și de contact, în care nu numai agilitatea este importantă, ci și jocurile tactice corecte. Există mai multe variante ale acestui sport, cu diferențe în principal în ceea ce privește numărul de jucători și modificări minore ale regulilor. Există rugby union, care se joacă cu 15 jucători, și rugby 7, care se joacă cu șapte jucători pe teren (ca o variantă a unionului). În plus, se poate întâlni rugby league, o variantă care este mai frecventă în Austria și Australia, unde pe teren se află echipe de 13 jucători. 

Regulile de rugby între echipele de 7 și 15 jucători sunt ușor diferite, iar acest lucru se datorează faptului că regulile sunt adaptate la numărul diferit de jucători de pe teren. Echipele de 15 jucători joacă 40 de minute între ele, în timp ce echipele de 7 jucători joacă doar 7 minute. Există două reprize în fiecare meci. În cazul celui de-al doilea tip de echipă, după ce se marchează, începe jocul, iar în cazul variantei cu 15 oameni, începe echipa care a pierdut punctele.  

Un teren de rugby este un teren de joc dreptunghiular, iar dimensiunile sale maxime sunt definite ca fiind de 100x70 metri. Câmpurile de marcaj sunt plasate în spatele ultimei linii a fiecărei reprize și există goluri la final. În rugby-ul de bază, jucătorii trebuie să atingă mingea în zona de marcaj a adversarului pentru a marca.  

Echipamente și accesorii de rugby cu care ar trebui să fie dotat fiecare jucător 

O minge cu o formă ovală caracteristică, un teren de dimensiuni considerabile și un grup de jucători care se întrec între ei - așa poate fi descris sportul de rugby. Pentru a stăpâni tehnica și abilitățile acestei activități în condiții de siguranță și confort, veți avea nevoie de echipamentul necesar. O minge de rugby este o piesă de echipament de bază, de obicei de formă ovală, iar dimensiunea sa este definită de un număr - 5, 4 și 3 (cea mai mică și destinată copiilor). Mingea se distinge prin greutatea sa redusă, de obicei între 400 și 460 de grame, și are cusături distinctive.  

Jucătorii sunt îmbrăcați în ținută de rugby, care constă într-un tricou, pantaloni scurți și ghete de rugby. Încălțămintea trebuie să ofere aderență, așa că uneori se folosesc dopuri clasice pentru suprafețe naturale și cu iarbă. Echipamentul este completat de o cască de rugby, care este adesea folosită de jucători pentru a-și proteja capul și fața de abraziuni. Tampoanele de protecție sunt, de asemenea, un echipament esențial. 

Minge de rugby, tricou sau tricou - alegerea echipamentului potrivit 

Atunci când alegeți mingea de rugby potrivită, este important să vă ghidați după mărimea mingii, unde pentru începători și cei mai tineri jucători, echipamentul marcat cu numărul 3 va funcționa. O minge puțin mai mare, de mărimea 4, va fi potrivită pentru perfecționarea tehnicii și abilităților de joc. Pe de altă parte, o minge de mărimea 5 este folosită pentru jocurile mai profesioniste.  

Atunci când vă decideți să jucați rugby, este important să vă gândiți la îmbrăcămintea potrivită pentru a vă asigura confortul și siguranța atunci când vă deplasați pe teren. În primul rând, alegeți cizmele de rugby potrivite, care seamănă cu cele pentru fotbal, deoarece acestea sunt adesea dopurile populare. Acestea facilitează deplasarea pe suprafețele cu iarbă. Cel mai bine este să alegeți un model cu o parte superioară întărită și mai înaltă și o talpă antiderapantă. Uneori, jucătorii aleg să poarte șosete mai înalte în care se introduc protecții speciale pentru viței.  

Când vine vorba de ținuta de rugby, aceasta constă de obicei într-un tricou de rugby, un hanorac și pantaloni scurți confecționați dintr-un material aerisit sau cu proprietăți termoactive. Acest lucru va preveni supraîncălzirea, iar țesătura va asigura o circulație adecvată a aerului și evacuarea umezelii către exterior. O cască de protecție este, de asemenea, o piesă esențială pentru a vă proteja împotriva rănilor grave la nivelul capului și al feței. Alegeți un model construit, dar care să permită o ventilație adecvată în timpul jocului dinamic. Completați-vă ținuta cu plăcuțe pentru un plus de siguranță. Printre echipamentele disponibile se numără modele pentru viței, genunchi, antebrațe sau maxilar.  

Mărci care oferă echipamente și accesorii de rugby 

În gama magazinului Sportano.ro veți alege echipamente, accesorii și îmbrăcăminte esențiale pentru rugby de la mărci de încredere precum Fox 40, EVERLAST, Kempa, Joma, Molten, Venum, Shock Doctor și Tapedesign.  

Printre hainele de rugby veți găsi tricouri, pantaloni scurți, pantaloni scurți de compresie și, de asemenea, protecții în magazinul nostru de sport. Acestea protejează împotriva rănilor și puteți alege modele pentru maxilar sau bretele. În plus, veți fi dotați cu mingi de rugby pentru jocurile profesionale și de agrement, precum și cu modele concepute pentru cei mai tineri jucători. Profitați de serviciul nostru profesional de asistență pentru clienți pentru a vă ajuta să alegeți produsele potrivite. Dacă nu vă place echipamentul pe care l-ați ales, îl puteți returna pentru o rambursare de până la 30 de zile. 

Extindere descriere Restrângere descriere