• Livrare gratuită
  • 30 de zile pentru retur
  • Expediere în 48 h
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Apărători pentru role

Apărători pentru role - modele testate și sigure în magazinul Sportano.ro

Patinajul pe role este o formă excelentă de activitate fizică care ne permite să petrecem timp în aer liber și să ne bucurăm de multe beneficii pentru sănătate în același timp. Din păcate, ca în cazul oricărei forme de sport, există riscul de rănire și traumă. Prin urmare, pentru a evita accidentele neplăcute și pentru a vă asigura siguranța în timp ce mergeți pe role, merită să investiți în protecții de bună calitate pentru patinele cu role. În magazinul Sportano.ro veți găsi protecții pentru patine cu role de la mărci consacrate, precum Rollerblade, Tempish, FILA, Roces, Powerslide sau K2.

De ce să folosiți plăcuțe cu role? 

Protecțiile pentru patinele cu role sunt esențiale pentru a minimiza riscul de rănire în timpul mersului pe role. Acestea conțin inserții speciale care absorb forța impactului în timpul unei căderi, protejându-ne astfel corpul de răni grave. Cu o protecție montată corespunzător, siguranța noastră în timpul mersului pe role este sporită, permițându-ne să fim mai liberi și mai încrezători.

Patinajul pe role poate fi periculos, în special pentru patinatorii începători care nu sunt încă pricepuți la această formă de sport. Este nevoie doar de o singură alunecare nefericită pentru a se expune la răni grave care pot duce chiar la dizabilități pe termen lung. Protectorii pentru role ajută la minimizarea acestui risc, permițându-ne să ne bucurăm de patinaj fără să ne facem griji pentru sănătatea noastră.

Mai mult, folosirea plăcuțelor de skate nu este doar o chestiune de siguranță, ci și o chestiune de responsabilitate. Alegând protecții, arătați că vă pasă de sănătatea și siguranța dumneavoastră, ceea ce este deosebit de important pentru patinajul pe role, care poate fi destul de extrem.

Protectorii pentru patine cu rotile vin într-o varietate de forme și dimensiuni pentru a se potrivi nevoilor fiecăruia. Puteți găsi genunchiere, cotiere, cotiere, încheieturi sau căști, printre altele. Merită să ne amintim că utilizarea de protecții pentru patine nu este doar o datorie, ci și un element care poate afecta calitatea mersului nostru pe role. Protectoarele selectate corect nu împiedică mișcarea și asigură confortul în timpul mersului.

Tipuri de echipamente de protecție pentru patine cu rotile 

Există multe tipuri diferite de plăcuțe pentru role pe piață, care sunt concepute pentru a satisface diferitele nevoi și cerințe ale patinatorilor.

  • Protectorii de genunchi sunt cea mai importantă piesă de echipament pentru orice patinator. Gleznele și genunchii sunt cele mai predispuse la rănire atunci când se merge pe bicicletă, așa că este important să le protejați corespunzător. Protectoarele de genunchi sunt de obicei realizate din materiale flexibile și moi care oferă protecție, permițând în același timp libertatea de mișcare.
  • Protecțiile pentru coate sunt o altă piesă importantă de echipament pentru patinatori. Coatele sunt adesea vulnerabile la rănire în timpul unei căzături, așa că protejarea lor în mod corespunzător este esențială. Protectoarele de coate sunt de obicei realizate din materiale care asigură absorbția impactului și flexibilitate pentru a permite libertatea de mișcare.
  • Protectorii de încheieturi sunt importanți mai ales pentru patinatorii începători care nu sunt încă pricepuți în a-și controla corpul în timp ce merg pe role. Protectorii de încheieturi oferă un sprijin adecvat și protecție împotriva răsucirii sau luxației încheieturilor în timpul unei căderi.
  • Căștile de protecție sunt o piesă esențială de echipament pentru orice patinator care este preocupat de siguranța sa. Căștile ne protejează capul de răni grave în caz de cădere. Merită să acordăm atenție pentru a ne asigura că casca se potrivește corect pe capul nostru și că ne asigură o absorbție adecvată a șocurilor.
  • Protecțiile pentru piept sunt deosebit de importante pentru persoanele care patinează agresiv. Aceste protecții protejează pieptul și abdomenul de rănire în timpul unei căderi.
  • Apărătoarele de picioare sunt un accesoriu opțional care oferă protecție suplimentară în timpul mersului. Aceștia protejează picioarele de lovituri și tăieturi, ceea ce este deosebit de important atunci când mergeți pe teren neasfaltat.
  • Protectorii de mâini sunt o piesă opțională de echipament care oferă protecție împotriva loviturilor și tăieturilor în timpul unei căderi. Aceste protecții sunt deosebit de importante pentru cei care execută trucuri sau patinează agresiv.
  • Protectorii integrați sunt seturi complete de protectori care includ protecție pentru genunchi, coate, încheieturi și piept. Acestea sunt cele mai versatile și mai eficiente protecții care oferă o protecție completă în timpul mersului pe bicicletă.

Materiale și tehnologii utilizate la fabricarea plăcuțelor cu role 

Pentru a ne menține cât mai în siguranță, protecțiile pentru patinele cu rotile ar trebui să fie fabricate din materiale durabile și eficiente, care să asigure o amortizare și o protecție adecvată în timpul căderilor.

Materiale 

Unul dintre materialele cel mai des utilizate în producția de plăcuțe cu role este poliesterul. Acesta este un material sintetic care se caracterizează printr-o rezistență ridicată și rezistență la deteriorări mecanice. Poliesterul este ușor de curățat și foarte durabil, ceea ce îl face materialul ideal pentru stratul exterior al protecțiilor.

Un alt material utilizat la fabricarea protecțiilor pentru patine cu rotile este neoprenul. Acesta este un material flexibil care se adaptează la forma corpului nostru, oferind un nivel ridicat de confort. Neoprenul este, de asemenea, rezistent la apă, ceea ce îl face materialul ideal pentru protecțiile destinate patinatorilor care merg pe role în zilele ploioase.

Materialele din spumă, cum ar fi EVA (etilenă-acetat de vinil) sau PE (polietilenă), sunt, de asemenea, utilizate în producția de protecții pentru role. Acestea sunt materiale de înaltă densitate care asigură o absorbție ridicată a impactului și ne protejează eficient corpul în timpul unei căzături.

Tehnologii 

De asemenea, în producția de plăcuțe cu role se folosesc diverse tehnologii pentru a crește eficiența plăcuței și confortul utilizatorului. Una dintre cele mai frecvent utilizate tehnologii este tehnologia de compresie. Aceasta presupune asigurarea faptului că presiunea este distribuită uniform pe protecție, ceea ce împiedică alunecarea acesteia și asigură o protecție eficientă.

O altă tehnologie utilizată în fabricarea protecțiilor pentru patine este tehnologia de ventilație. Protectoarele echipate cu un sistem de ventilație permit aerului să circule liber, ceea ce previne transpirația și asigură un nivel ridicat de confort.

Tehnologia stratului dublu este, de asemenea, utilizată la fabricarea protecțiilor pentru role. Aceasta presupune furnizarea a două straturi de protecție, ceea ce sporește durabilitatea și eficiența protecției.

Extindere descriere Restrângere descriere