Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Plăci de bodyboard

Planșe de surf în magazinul de sport Sportano.ro

Bodyboardingul este un sport acvatic captivant care presupune plutirea pe o placă specială, numită bodyboard, pe suprafața unui val. Este o alternativă ideală la surfing, în special pentru persoanele care sunt la început de drum pe val. La Sportano.ro veți găsi plăci de la producători profesioniști, cum ar fi JOBE.

Bodyboarding de bază: sportul valului

Bodyboardingul presupune menținerea echilibrului pe o placă în timp ce se deplasează de-a lungul unui val. Acest sport poate fi practicat într-o varietate de poziții - culcat (prone), în genunchi (dropknee) sau în picioare (stand-up). Bodyboardingul este potrivit pentru persoane de toate vârstele și nivelurile de îndemânare, ceea ce îl face din ce în ce mai popular în întreaga lume.

Hidrodinamica și impactul său asupra designului bodyboard-ului

Hidrodinamica joacă un rol esențial în proiectarea bodyboard-urilor. Planșele sunt concepute pentru a reduce rezistența la apă și pentru a facilita trecerea pe valuri. Un element important al unui bodyboard este forma sa, care îi afectează viteza, manevrabilitatea și stabilitatea. Atunci când se proiectează bodyboard-urile, se acordă atenție și rocker-ului (curbura plăcii), care afectează capacitatea de a pluti pe valuri.

Materiale utilizate la bodyboard-uri: EPS, PE, PP

Materialele utilizate pentru fabricarea bodyboard-urilor au un impact semnificativ asupra proprietăților acestora. Cele mai populare materiale sunt:

  • EPS (polistiren expandat) - un material ușor și flexibil care funcționează bine la plăcile mai ieftine pentru începători.
  • PE (polietilenă) - un material de duritate medie care oferă o combinație bună de rezistență, rigiditate și flexibilitate. PE este adesea utilizat la plăcile pentru utilizatorii intermediari.
  • PP (polipropilenă) - cel mai durabil și rigid material care asigură o reacție excelentă a plăcii. PP este utilizat în mod obișnuit la plăcile pentru bodyboarderii avansați.

Alegerea unui bodyboard: dimensiuni, rocker și rigiditate

Atunci când alegeți un bodyboard, trebuie să luați în considerare mai multe aspecte. Dimensiunile plăcii, cum ar fi lungimea și lățimea, afectează viteza, stabilitatea și manevrabilitatea acesteia. În general, utilizatorii mai înalți și mai grei ar trebui să aleagă plăci mai mari, în timp ce utilizatorii mai scunzi și mai ușori ar trebui să aleagă plăci mai mici.

Rocker este curbura unei plăci care afectează capacitatea acesteia de a se plimba pe valuri. Planșele cu mai puțin rocker sunt mai rapide și mai stabile, dar pot fi mai greu de manevrat. În schimb, plăcile cu mai mult rocker sunt mai ușor de manevrat, dar pot fi mai lente pe apă.

Rigiditatea unei plăci este importantă deoarece afectează capacitatea de reacție și viteza. Planșele mai rigide tind să fie mai rapide și să se descurce mai bine în valuri mai mari, dar pot fi mai greu de controlat pentru începători. Planșele mai moi sunt mai iertătoare și mai ușor de controlat, dar s-ar putea să nu fie potrivite pentru bodyboarderii avansați sau pentru valuri mai mari.

Leash: un element de siguranță esențial pentru bodyboarding

Leash-ul sau hamul este un dispozitiv de siguranță important care leagă bodyboard-ul de încheietura mâinii sau de glezna utilizatorului. Leash-ul previne pierderea plăcii în timpul unei căzături și permite recuperarea rapidă a acesteia după o căzătură. Atunci când alegeți un leash, acordați atenție lungimii, materialului și metodei de montare. Un leash bine ales va asigura confortul și siguranța în timpul practicării bodyboardingului.

Accesorii pentru bodyboard: de la epilarea plăcii la protecții

Pentru a vă bucura pe deplin de bodyboarding și pentru a vă asigura siguranța și confortul, este o idee bună să vă procurați accesoriile potrivite. Iată câteva dintre ele:

  • Ceară - este esențială pentru a asigura o aderență adecvată pe suprafața plăcii. Ceararea plăcii ajută la menținerea stabilității și a controlului atunci când mergeți pe valuri.
  • Rashguard - acesta este un tricou confecționat din material rezistent la soare și elastic. Rashguardul protejează pielea de abraziuni și arsuri solare.
  • Protectori pentru picioare - ajută la prevenirea abraziunilor și tăieturilor care pot apărea în timpul practicării bodyboarding-ului.
  • Aripioare - aripioarele sunt esențiale pentru a se mișca eficient în apă, permițând accelerarea și controlul direcției atunci când se merge pe valuri.
  • Geantă pentru bodyboard - facilitează transportul și depozitarea bodyboard-ului, protejându-l de deteriorări și murdărie.
Extindere descriere Restrângere descriere