• Livrare gratuită
  • 30 de zile pentru retur
  • Expediere în 48 h
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Plăci de surfing

Planșe de surf - alege modelul perfect în magazinul Sportano 

Surfingul este o activitate excelentă la începutul unei aventuri de sporturi nautice. Mai presus de toate, îmbunătățește coordonarea motorie, dezvoltă o bună condiție fizică și vă oferă mai multă încredere atunci când intrați în contact cu apa. Pe lângă condiția fizică și pregătirea adecvată, veți avea nevoie și de echipamente esențiale, cum ar fi o placă de surf. Selectate în funcție de tipul de surfing, de nivelul de îndemânare și de înălțime sau greutate, astfel încât să aveți garanția că veți folosi un echipament sigur și confortabil. La Sportano veți găsi plăci de surf de la mărci profesionale precum JOBE și Lib Tech

Pentru copii, gonflabile, cu motor sau din lemn - tipuri de plăci de surf 

O placă de surf ar trebui în primul rând să fie adaptată la persoana care o va folosi. Lungimea, lățimea, forma și materialul de construcție sunt extrem de importante, astfel încât să fiți siguri că folosiți un echipament de înaltă calitate. Printre plăcile de surf, există mai multe tipuri majore.  

  • Shotboard - aceasta este o placă scurtă (până la aproximativ 210 centimetri lungime), bine conturată, cu un design aerodinamic pentru o mai bună intrare în valuri. 
  • Longboard - după cum sugerează și numele, aceasta este o versiune mai lungă a unei plăci care garantează stabilitate și rigiditate, precum și manevrabilitate ușoară în valuri. 
  • Funboard - este o versiune intermediară a unei plăci între shotboard și longboard. Are margini mai înguste și va funcționa bine pentru persoanele care doresc să facă tranziția de la o placă mai scurtă la una mai lungă. 
  • Fishboard - o placă scurtă cu o formă distinctivă, de obicei și îngustă, astfel încât să poată fi folosită chiar și în condiții de apă nefavorabile.  

În plus, veți găsi plăci de surf gonflabile, care sunt ușor și convenabil de transportat și depozitat, precum și plăci de surf pentru copii. Acestea se caracterizează prin dimensiuni și forme mult mai mici, ceea ce le face cele mai bune pentru cei mai tineri pasionați de sporturi nautice. Dacă sunteți în căutarea unui echipament mai modern, alegeți o placă de surf cu motor și o placă de surf electrică, care vă vor face să alunecați mai ușor printre valuri și vă vor permite să schimbați convenabil modurile. 

Planșele de surf includ: placa de surf din lemn (pentru skimboarding, adică pentru a te "arunca" în valuri și a aluneca peste ele) și plăci din spumă, laminat, fibră de sticlă și fibră de carbon și epoxidice.  

Cum alegi placa de surf potrivită?  

Cel mai important parametru atunci când alegeți o placă este cilindreea (definită în litri), fiecare tip de placă având valori diferite. Pentru un shotboard, aceasta va fi de aproximativ 30-40 de litri, pentru un funboard de 40-60 de litri, iar pentru un longboard de aproximativ 60-100 de litri. Acest lucru ajută la determinarea modului în care se va comporta placa atunci când utilizatorul se întinde pe ea. Un pescaj mai mic oferă, de asemenea, mai puțină rezistență și o mișcare mai ușoară la suprafața apei. În plus, trebuie să se țină seama de greutatea corporală, care influențează, de asemenea, flotabilitatea. 

Când vine vorba de materialul plăcii, se face de obicei o distincție între spumă, care este sigură și moale, deci nu provoacă abraziuni și este ideală pentru începători. Cu toate acestea, are o greutate mai mare și este mai mare, deci poate fi dificil de transportat. În schimb, plăcile concepute din laminat sau epoxidice sunt mult mai rapide și mai manevrabile decât plăcile din spumă. Mai durabil și vă permite să faceți surf pe valuri mai mari. Pe unele plăci veți găsi, de asemenea, materiale precum fibra de sticlă sau fibra de carbon, care contribuie la greutatea mai mică a echipamentului. Pentru skimboarding, adică pentru a aluneca peste valuri, o placă din material lemnos va funcționa bine.  

Cum îți alegi prima placă de surf pentru începători? 

Dimensiunea unei plăci de surf pentru începători ar trebui să fie adaptată la nevoile individului, astfel încât acesta să nu aibă probleme în navigarea în apă și, în același timp, să nu fie descurajat prea repede de la învățarea acestui sport. O planșă prea mică poate cauza dificultăți în a rămâne pe planșă. Prin urmare, alegeți o placă suficient de lungă și de lată, cu margini rotunjite - folosiți alte modele după ce ați stăpânit toate elementele de bază. Lungimea corectă a echipamentului este de aproximativ 210-260 cm. 

O placă de surf pentru începători realizată din material de spumă va avea performanțe bune datorită formei sale conturate. Acesta este conceput pentru condiții mai calme pe apă. De asemenea, puteți opta pentru o placă de surf gonflabilă, care nu ocupă mult spațiu la transport și este ușor de depozitat.  

Cum alegi o placă de surf pentru copilul tău? 

Dacă doriți să cumpărați o placă de surf pentru copilul dumneavoastră, aceasta trebuie să fie cât mai potrivită pentru înălțime și greutate. În acest caz, vă puteți orienta și spre modelele din spumă, deoarece aceasta prinde mai ușor valurile și este sigură de utilizat datorită materialului său moale. Acesta va fi perfect înainte de a utiliza plăci de lemn dur sau laminate.  

Planșe de surf - pe ce mărci merită să pariezi? 

La Sportano veți găsi produse de surf de înaltă calitate de la marca Lib Tech, care sunt fabricate din spumă, fibră de carbon și fibră de sticlă. Unele modele au un bloc de coadă și un nas special prelungit, precum și un fund concav pentru un efect mai bun de alunecare pe valuri. Pe de altă parte, marca JOBE oferă produse ușoare și cu miez de spumă, cu o adâncitură confortabilă pentru umăr. Dacă doriți să practicați skimboarding, adică să alunecați peste valuri, o placă de surf din lemn de la marca JOBE, care este fabricată din 9 straturi de arțar, va fi perfectă. Veți găsi toate produsele de la mărcile menționate mai sus în diferite dimensiuni și capacități, astfel încât să puteți adapta echipamentul la nevoile dumneavoastră. 

Extindere descriere Restrângere descriere