Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Căști pentru patine cu rotile

Căști pentru patine cu rotile - cele mai sigure modele din magazinul Sportano.ro

Patinajul pe role este una dintre cele mai populare forme de recreere și de petrecere activă a timpului liber. Mai ales în zilele calde și însorite, parcurile și bulevardele sunt pline de activitate, când pasionații de patinaj pe role de toate nivelurile de experiență își combină pasiunea pentru mișcare cu plăcerea de a fi în comuniune cu natura. Cu toate acestea, ca orice formă de activitate fizică, patinajul pe role implică un anumit risc de rănire și traumă. Din acest motiv, se acordă o atenție tot mai mare problemelor de siguranță și îmbrăcămintei adecvate. Unul dintre elementele cheie sunt căștile de protecție pentru patinajul pe role. În magazinul Sportano.ro veți găsi cele mai bune căști de skate de la producători renumiți precum Powerslide, Giro, Rollerblade, FILA și Roces.

Tipuri de căști pentru patine cu role

În funcție de nevoile dumneavoastră, de stilul de pilotaj și de preferințele individuale, există mai multe tipuri de bază de căști de patinaj pe role. Acestea includ:

  • Căști multifuncționale - acesta este cel mai versatil tip de cască, care poate fi folosită atât pentru patinaj, cât și pentru ciclism sau trotinetă. Este dotată cu un sistem de reglare, astfel încât poate fi dimensionată pentru a se potrivi oricărui cap.
  • Semicăști (căști de skate) - se caracterizează printr-o greutate mai mică și guri de aerisire mai mari, ceea ce le face mai confortabile și mai ușoare decât căștile multifuncționale. Acestea sunt recomandate în special pentru patinatorii agresivi, cum ar fi cei de la skateparkuri, unde este nevoie de protecție suplimentară pentru partea din spate a capului.
  • Căști pentru copii - concepute pentru cei mai tineri patinatori, aceste căști tind să aibă modele mai colorate și mai atractive. Ele sunt dotate cu sisteme speciale de ajustare, astfel încât casca să poată fi ajustată pentru a se potrivi capului în creștere al copilului.

Materiale și tehnologii utilizate la fabricarea căștilor de patinaj pe role

La fabricarea căștilor pentru role sunt folosite diverse materiale și tehnologii pentru a asigura siguranța și confortul. Iată câteva dintre ele:

  • Materiale de construcție - căștile de patinaj pe role sunt de obicei fabricate din materiale plastice, cum ar fi policarbonatul sau ABS, care sunt concepute pentru a disipa forța de impact și a proteja capul. În interiorul căștilor se află un strat de spumă EPS (polistiren expandat), care absoarbe și mai mult energia impactului.
  • Ventilație - pentru a asigura o ventilație optimă și un confort optim de rulare, căștile de patinaj pe role sunt echipate cu orificii de ventilație, al căror număr și amplasare poate varia de la un model la altul. Aerisirea unei căști este importantă, mai ales în timpul exercițiilor intense, deoarece permite umezelii și căldurii să iasă din interiorul căștii.
  • Sisteme de reglare - majoritatea căștilor de skate sunt echipate cu diferite tipuri de sisteme de reglare care permit ajustarea căștii la dimensiunea individuală a capului. Reglajele pot fi efectuate cu ajutorul unor butoane, elemente de fixare sau Velcro. Unele modele folosesc, de asemenea, sisteme care se ajustează automat la forma capului purtătorului.
  • Tehnologii de siguranță - pe lângă caracteristicile standard de design, unele modele de căști încorporează și tehnologii suplimentare pentru a face călătoria mai sigură. Un exemplu este sistemul MIPS (Multi-directional Impact Protection System), care permite straturilor căștii să se deplaseze independent unul față de celălalt în timpul impactului, reducând riscul de leziuni cerebrale.
  • Completări și caracteristici - pentru a face căștile de patinaj cu role mai confortabile și mai funcționale, producătorii introduc diverse completări, cum ar fi închizători magnetici pentru bărbie, care facilitează punerea și scoaterea căștii, sau elemente reflectorizante care fac patinatorul mai vizibil pe șosea.

O cască de patinaj pe role este o parte indispensabilă a îmbrăcămintei sigure a fiecărui fan al acestei forme de recreere. Atunci când alegeți modelul potrivit, merită să acordați atenție tipului de cască, materialelor și tehnologiilor utilizate, astfel încât să vă puteți bucura de confort și de o protecție optimă în timp ce practicați sportul preferat.

Extindere descriere Restrângere descriere