• Livrare de la 0 lei
  • 30 de zile pentru retur
  • Expediere chiar și în 48 h
Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Lanțuri

Lanțuri pentru biciclete - modele durabile și fiabile în magazinul Sportano 

Un lanț de bicicletă este una dintre cele mai importante componente ale unui monociclu, iar potrivirea și starea sa corespunzătoare afectează confortul și siguranța călătoriei. Acesta transpune forța dezvoltată de mușchi în mișcarea întregii biciclete, așa că este important să aveți grijă de utilizarea sa. Dacă sunteți în căutarea lanțului de bicicletă potrivit, la Sportano vă oferim o gamă largă de produse de la producători de renume, cum ar fi KMC, Shimano, SRAM, CeramicSpeed sau DARTMOOR. Potriviți lanțul potrivit din punct de vedere al numărului de verigi și al numărului de rânduri, astfel încât să se potrivească corect modelului dumneavoastră de bicicletă.  

7, 8, 9 sau 10 rânduri - tipuri de lanțuri de bicicletă 

Lanțurile pentru biciclete trebuie împărțite în funcție de lățime, adică de numărul de rânduri (angrenaje - pinioane) și pe această bază se alege tipul de produs potrivit. Se face o distincție între lanțurile de bicicletă cu 1 viteză, care se găsesc pe bicicletele bmx, pe bicicletele cu pinteni și adesea pe bicicletele de oraș cu deraiorator în interiorul butucului spate.  

Lanțul de bicicletă cu 5 viteze, lanțul de bicicletă cu 6 viteze, lanțul de bicicletă cu 7 viteze și lanțul de bicicletă cu 8 viteze sunt produse utilizate pentru bicicletele MTB cu un grup de transmisie mai mic sau pentru bicicletele de șosea. Lanțul de bicicletă cu 9 viteze, lanțul de bicicletă cu 10 viteze și lanțul de bicicletă cu 11 viteze sunt sugerate pentru tipurile moderne de monocicluri, cum ar fi bicicletele de șosea, de munte sau de trekking. Lanțul cu 12 viteze, pe de altă parte, este o soluție întâlnită pe transmisiile avansate. Acestea se găsesc cel mai frecvent pe bicicletele de MTB și gravel, unde gama largă de viteze permite omiterea deraiorator față. 

Curățarea și îngrijirea lanțului de bicicletă 

Dacă vă întrebați cum să vă curățați lanțul de bicicletă, în primul rând trebuie curățat de resturile vechi de grăsime și de orice murdărie. Pentru aceasta, cel mai bine este să alegeți preparate de degresare sau benzină de extracție, care vor îndepărta eficient petele. Curățarea sistematică a lanțului de bicicletă și întreținerea sistematică vor asigura buna funcționare a transmisiei, mărind în același timp durata de viață a acesteia. Lanțul trebuie curățat după fiecare cursă de noroi sau nisip, care vor afecta durata de viață a componentei. După ce lanțul este uscat, este o idee bună să curățați pinioanele față și spate cu o cârpă și degresant. De asemenea, este o idee bună să lubrifiați lanțul cu produse speciale - umede, uscate sau universale, în funcție de condițiile de rulare.  

Cum alegeți lanțul de bicicletă potrivit? 

Atunci când alegeți lanțul de bicicletă potrivit, este important să îl potriviți cu clasa de casetă și manivelă folosită pe bicicletă. Dacă sunteți în căutarea unui lanț nou, lungimea acestuia se măsoară în funcție de numărul de verigi. Uneori trebuie să fie scurtat, deoarece o piesă nouă nu are întotdeauna dimensiunea corectă. Lungimea standard este cuprinsă între 114 și 118 legături. În plus, verificați numărul de pinioane sau de rânduri care se află în casetă sau în roata liberă. Acest lucru va determina lățimea lanțului. În cazul lungimii, aceasta rămâne constantă în cele mai multe cazuri, dar lățimea este, de asemenea, diferențiată în funcție de lățimea exterioară (exprimată în inci) și lățimea interioară a verigii (exprimată în milimetri).  

Dimensiunile lanțului de bicicletă 

Atunci când alegeți un lanț, este posibil să întâlniți două dimensiuni: lungimea (numărul de verigi) și lățimea. Lățimea unui lanț de bicicletă se referă, de obicei, la intervalul cuprins între 3/32 și 11/128 inch. Pentru a alege corect lățimea, trebuie să numărați numărul de rânduri sau de pinioane de pe caseta roții spate. Când vine vorba de lungime, cel mai important lucru este durata de viață a deraiorului și buna funcționare a transmisiei. Dacă lanțul este prea scurt, întregul întinzător poate fi suprasolicitat. Pe de altă parte, un lanț prea lung va cădea în timpul mersului, ceea ce va deveni extrem de incomod. Lungimea standard a unui lanț de bicicletă este cuprinsă între 114 și 118 verigi, dar sunt disponibile și modele mai lungi.  

Mărci care oferă lanțuri de calitate pentru biciclete 

La Sportano avem o selecție largă de lanțuri pentru biciclete de la mărcile profesionale KMC, Shimano, SRAM, CeramicSpeed sau DARTMOOR, care se disting prin tehnologia lor modernă și componentele de înaltă calitate. Oferim lanțuri pentru biciclete de la 1 la 12 viteze și cu un număr mare de verigi, astfel încât să puteți adapta corect produsul la tipul dumneavoastră de bicicletă. La noi veți găsi un lanț de bicicletă auriu și un lanț de bicicletă colorat, care contribuie la valoarea estetică a monociclului dumneavoastră. Dacă nu sunteți sigur ce model este potrivit, vă rugăm să apelați la serviciul nostru pentru clienți. În cazul în care produsul selectat nu corespunde așteptărilor dumneavoastră, îl puteți returna în termen de 30 de zile! 

Extindere descriere Restrângere descriere