• Livrare gratuită
 • 30 de zile pentru retur
 • Expediere în 48 h
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Căști pentru role

Căști pentru role - modele sigure și fiabile la Sportano.ro

Patinajul pe role este una dintre cele mai populare forme de activitate fizică, care este accesibilă practic tuturor. Indiferent dacă patinați pentru recreere sau ați început să vă antrenați serios, merită să țineți cont de siguranța dumneavoastră. Căștile de role sunt un echipament esențial pentru fiecare patinator, care asigură protecția capului și pot salva vieți în caz de cădere sau coliziune. În magazinul Sportano.ro veți găsi căști de role de înaltă calitate de la mărci renumite precum Powerslide, K2, Tempish, FILA, Rollerblade sau Micro.

Tipuri de căști cu role 

Pe piață există diferite tipuri de căști cu role, care variază în funcție de scop, funcționalitate, formă, dimensiune, greutate și preț. Cele mai populare dintre acestea sunt:

 • Căștile clasice cu role - acestea sunt cel mai popular tip de cască pentru a proteja capul și o parte a feței împotriva rănilor. Acestea au curele și pernițe reglabile, permițându-vă să vă personalizați casca.
 • Căști integrale - sunt căști care acoperă întregul cap și sunt prevăzute cu un ecran facial. Acestea tind să fie folosite în condiții mai extreme, cum ar fi mersul pe rampe și în skatepark-uri.
 • Căști cu impact multiplu - acestea sunt căști concepute pentru impacturi multiple și sunt, de obicei, fabricate din materiale mai durabile. Acestea sunt deosebit de utile pentru sportivii care cad frecvent sau riscă să cadă în timpul antrenamentelor și competițiilor.
 • Căști pentru copii - acestea sunt căști special concepute pentru copii, care au de obicei caracteristici de siguranță suplimentare și curele mai confortabile pentru a oferi o protecție și un confort mai bun pentru utilizatorii mai tineri.

Materiale și tehnologii utilizate la fabricarea căștilor cu role 

Căștile pentru role sunt de obicei fabricate din materiale ușoare, dar durabile, care oferă protecție împotriva rănilor la cap. Materialele cel mai frecvent utilizate sunt policarbonatul, ABS și EPS. Policarbonatul este un plastic foarte puternic care este, de asemenea, foarte ușor și rezistent la impact. ABS este un termoplastic care are o rezistență ridicată la impact și la fisuri. EPS este o spumă de polistiren care oferă o protecție suplimentară împotriva impactului.

La fabricarea căștilor cu role se folosesc diverse tehnologii pentru a le crește rezistența și a le oferi o protecție mai bună. Una dintre cele mai frecvent utilizate tehnologii este In-Mold, care presupune injectarea spumei EPS direct într-o carcasă exterioară din policarbonat. Această tehnologie oferă o cască mai durabilă și mai ușoară. Alte tehnologii utilizate în fabricarea căștilor includ, de exemplu, MIPS (Multi-Directional Impact Protection System), care oferă protecție suplimentară împotriva impacturilor din diferite unghiuri.

Merită să rețineți că căștile cu role trebuie să se potrivească perfect pe cap pentru a oferi cea mai bună protecție și confort. De asemenea, este important să verificați în mod regulat starea căștii și să o înlocuiți în cazul în care aceasta s-a deteriorat sau s-a uzat. Căștile pentru role nu sunt doar un element de protecție, ci și un accesoriu elegant al ținutei dumneavoastră, care vă poate evidenția individualitatea și vă poate face să ieșiți în evidență pe șosea.

Cum aleg casca potrivită pentru rollerblading? 

Atunci când alegeți o cască pentru role, există o serie de considerente importante de care trebuie să țineți cont:

 • Dimensiunea - cel mai important lucru este ca casca să se potrivească perfect pe cap. Casca trebuie să se potrivească perfect pe cap, dar în același timp să nu provoace disconfort. Din acest motiv, este recomandabil să alegeți o cască cu un sistem de ajustare reglabil, care vă va permite să ajustați casca perfect la dimensiunea capului dumneavoastră.
 • Confort - o cască pentru role trebuie să fie confortabilă și să nu provoace disconfort în timpul mersului. Merită să acordați atenție moliciunii căptușelii și curelelor reglabile, care vor permite căștii să se potrivească perfect la cap.
 • Siguranță - o cască cu role trebuie să aibă un certificat de siguranță care să garanteze că aceasta îndeplinește toate standardele de siguranță. În Europa, standardul este certificarea EN1078. Căștile certificate au un autocolant cu codul producătorului și data de fabricație pe partea interioară a căștii.
 • Tipul de cască - pe piață există diferite tipuri de căști cu role, care variază în funcție de formă, funcționalitate și scop. Merită să luați în considerare ce tip de cască va fi cel mai potrivit pentru nevoile dumneavoastră. De exemplu, căștile clasice pentru role oferă protecție de bază, în timp ce căștile integrale sunt concepute pentru patinatorii mai avansați și oferă protecție facială suplimentară.
 • Material - Căștile pentru role sunt de obicei fabricate din materiale ușoare, dar durabile, cum ar fi policarbonatul, ABS și EPS. Este recomandabil să alegeți o cască realizată din materiale robuste care să ofere o protecție eficientă.
Extindere descriere Restrângere descriere