• Livrare de la 0 lei
  • 30 de zile pentru retur
  • Expediere chiar și în 48 h
Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Saci de dormit și plăpumi turistice

Saci de dormit și plăpumi de drumeție - alegeți un model pentru dumneavoastră în magazinul Sportano 

Un sac de dormit este o piesă esențială de echipament dacă intenționați să faceți o drumeție de mai multe zile în munți. Dacă intenționați să petreceți noaptea în aer liber, un sac de dormit sau o plapumă turistică va asigura un confort termic adecvat și, în același timp, va garanta confortul în timpul odihnei și al somnului. În Sportano veți găsi saci de dormit și plăpumi de drumeție de înaltă calitate de la mărci precum Carp Spirit, Deuter, Exped, Ferrino, Outwell, Rab și Sea to Summit.  

Drumeții, iarnă sau în jos - tipuri de saci de dormit 

Printre tipurile de saci de dormit există saci de dormit de vară și de iarnă, adică destinați utilizării în anotimpuri diferite. Primul tip este potrivit pentru călătorii la temperaturi mai ridicate și ar trebui să fie confecționat numai din izolație sintetică într-un singur strat. Pe de altă parte, un sac de dormit de iarnă trebuie să aibă suficientă umplutură de puf pentru a putea fi folosit la temperaturi negative. Cel mai bine este să alegeți un model încorporat cu un guler termic (așa-numita mumie), astfel încât să acopere cât mai mult corp și să ofere protecție împotriva frigului. Sacii de dormit în trei anotimpuri sunt universali și pot fi folosiți din primăvară până în toamnă. Acestea sunt potrivite pentru temperaturi de aproximativ zero grade Celsius. 

Cum de a alege sacul de dormit sau plapuma de călătorie potrivită? 

Atunci când cumpărați un sac de dormit, ar trebui să luați în considerare tipul de material utilizat și, mai ales, umplutura. Acest lucru afectează nu numai confortul în timpul odihnei și al somnului, ci și confortul termic. Se folosește umplutură din puf natural, care garantează un nivel ridicat de căldură. Sinteticul, pe de altă parte, este mai rezistent la umiditate și nu-și pierde rapid proprietățile termoizolante.  

Merită să știți că majoritatea sacilor de dormit au un anumit nivel de confort termic. Aceasta este determinată de intervalul de temperatură în conformitate cu EN 13537:  

  • temperatura de confort - cea mai scăzută temperatură la care o femeie se simte confortabil,  
  • limita de confort - cea mai scăzută temperatură la care un om se simte confortabil,  
  • Temperatură extremă - cea mai scăzută temperatură ambiantă la care dormitul într-un sac de dormit poate provoca hipotermie și este periculos. 

Cu toate acestea, luați mai întâi în considerare condițiile și sezonul în care va fi folosit sacul de dormit sau plapuma. Diferite produse vor fi folosite vara, când nu este nevoie de straturi suplimentare de izolație, și altele iarna, când drumețiile pot duce la temperaturi foarte scăzute. În timpul drumețiilor de mai multe zile, greutatea echipamentului în sine va fi extrem de importantă. 

La ce să te uiți când cumperi un sac de dormit sau o plapumă de călătorie? 

Atunci când cumpărați un sac de dormit sau o plapumă, ar trebui să verificați cu atenție toate elementele acestuia - cusături, fermoare, umplutură, greutate sau dimensiuni atunci când este desfășurat și pliat. Alegeți o dimensiune a sacului de dormit care să se potrivească corect corpului dumneavoastră, să nu vă provoace disconfort, dar în același timp să vă ofere căldură și confort. Cel mai bine este să alegeți un model cu câțiva centimetri de rezervă, mai ales dacă sunteți în căutarea unui model pentru iarnă, unde volumul suplimentar este ocupat de straturi mai groase de îmbrăcăminte.  

Pe lângă tipul de material folosit și grosimea izolației sintetice, sacul de dormit sau plapuma trebuie să fie dotat cu tehnologie DWR. Garantează rezistența împotriva pătrunderii apei în material, datorită căreia umiditatea alunecă pe suprafața materialului. O astfel de soluție poate fi găsită în sacii de dormit de la Rab sau Deuter. În plus, acordați atenție ca materialul să fie rezistent la abraziune și deteriorare mecanică.  

Sac de dormit sau plapuma de călătorie - ce să alegeți? 

În timpul drumețiilor, se folosește de obicei un sac de dormit de tip mumie, care este un produs cu picioare conice și o glugă încorporată. Astfel, se asigură că întreaga construcție oferă căldură și confort maxim. Pe de altă parte, o plapumă de turism, de obicei de formă dreptunghiulară, este mai probabil să fie folosită pentru excursii de agrement sau camping. Acesta se caracterizează printr-o mai slabă retenție a căldurii în interior. Cu toate acestea, există mai mult spațiu pentru a dormi sub țesătură.  

Pentru drumeții în munți, alegeți un sac de dormit care se potrivește corpului uman și vă permite să mențineți confortul termic în toate condițiile. Pe de altă parte, pentru călătoriile de agrement în zilele de vară puteți lua cu dumneavoastră o plapumă turistică. 

Extindere descriere Restrângere descriere