• Livrare gratuită
  • 30 de zile pentru retur
  • Expediere în 48 h
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Sporturi ecvestre

Ecvestrism - alegeți cele mai bune echipamente ecvestre de calitate la Sportano 

Echitația este un sport foarte solicitant, considerat elitist, dar care oferă, în același timp, multe satisfacții și oportunități de a interacționa cu caii. Antrenamentul regulat vă dezvoltă abilitățile, dar vă influențează și silueta sau condiția fizică. Puteți începe aventura echitației în aproape orice etapă, tot ce vă trebuie este un instructor potrivit sau oferta centrelor și școlilor de echitație. La Sportano, oferim echipamente ecvestre de înaltă calitate, atât pentru cal, cât și pentru călăreț, de la mărci profesionale precum TORPOL, Pikeur, York, Eskadron, Effol, Prestige Italia, Horsenjoy, Fera sau Veredus.  

Pinteni, pinteni, pinteni, pinteni sau scărițe - de ce echipament pentru calul tău ai putea avea nevoie? 

Cele mai multe echipamente ecvestre pentru cal sunt foarte versatile și pot fi folosite pentru orice cal, cum ar fi frânghii, plămâni, dresuri sau accesorii de toaletare. Cu toate acestea, atunci când alegeți produsele potrivite, merită să cunoașteți în linii mari măsurile calului dumneavoastră pentru a alege echipamentul potrivit pentru el. De obicei, producătorii optează pentru marcaje digitale sau măsurători în centimetri.  

Primul și cel mai important dintre echipamentele ecvestre este mânzul, care este un ham pentru capul calului cu o tijă de inserție. De asemenea, sunt utile frâiele și ajutoarele pentru a lucra confortabil cu calul. Merită să vă echipați cu căști de protecție, a căror sarcină cea mai importantă este de a înăbuși sunetele puternice și violente, dar, în același timp, de a nu îneca auzul calului. Pe de altă parte, hamul pentru cai permite prinderea legăturii și conducerea animalului. Frânghia se prinde de ham pentru a ghida calul. În magazinul nostru, veți găsi, de asemenea, pelerine, care sunt hăinuțe realizate din diverse materiale pentru sub șa, și jachete de șa, care acoperă întregul corp al calului. Printre echipamente veți găsi și etrițe, care sunt elemente de susținere pentru a urca pe cal și a rămâne în șa în timpul călăriei, precum și plămâni - o frânghie lungă pentru a ghida calul în timpul lecțiilor de echitație.  

La Sportano, oferim, de asemenea, bandaje și împachetări, tampoane și geluri pentru șa, etrieri, frâie, precum și produse de întreținere, îngrijire și curățare a cailor.  

Căști, papuci, veste sau șosete de călărie - cu ce echipament și îmbrăcăminte ecvestră merită să vă echipați? 

În primul rând, pantalonii de călărie - pantaloni fără cusături care te țin bine în șa și îți oferă un nivel maxim de confort - îți vor fi de folos atunci când călărești un cal. În locul acestora, vă puteți echipa cu jambiere de călărie, care, de asemenea, funcționează bine în timpul călătoriei. Nu se pot uita cizmele de călărie, iar cea mai frecventă alegere sunt papucii de călărie, care sunt pantofi speciali pentru călărie. Uneori se aleg și cizmele; acestea sunt mult mai înalte decât papucii, care ajung doar până după gleznă, și merită să optați pentru ele în zilele mai călduroase. Pentru a însoți papucii propriu-ziși, puteți pune o pereche de jambiere pentru a proteja piciorul deasupra gleznei. Ciorapii de echitație trebuie purtați cu tipul de încălțăminte ales pentru a asigura confortul și pentru ca pielea dumneavoastră să nu sufere abraziuni sau deteriorări în timp ce purtați cizmele. La rândul lor, o cască de echitație sau o tușetă de echitație sunt, de asemenea, piese importante de echipament pentru orice călăreț. Aceștia sunt responsabili de protejarea capului și de menținerea acestuia în siguranță în timpul călătoriei. Pentru a evita abraziunile pe mâini, mănușile de călărie se vor dovedi foarte utile.  

Dacă sunteți în căutarea unor haine profesionale, echipați-vă cu haine de competiție, care sunt confecționate din materiale flexibile. Acesta oferă un nivel ridicat de protecție împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile în timpul competițiilor. La Sportano, veți găsi, de asemenea, cozi de călărie, jachete de călărie și cămăși sau hanorace pentru a vă proteja de abraziuni sau de frig în timp ce călăriți.  

Cum începi să faci echitație? 

Dacă sunteți la început de aventură ecvestră, merită cu siguranță să apelați la ajutorul unui instructor și să vă înscrieți la lecții pentru a învăța cele mai importante principii de echitație. Atunci când intenționați să călăriți mult timp și să luați lecții în mod regulat, alegeți centrul ecvestru potrivit. Dedicat persoanelor care doresc nu numai să înceapă aventura ecvestră, ci și să își extindă abilitățile de echitație. O pasiune pentru acest sport se poate dezvolta odată cu intensitatea antrenamentului. Cu siguranță, după primele exerciții, este important să vă echipați cu îmbrăcăminte care să vă asigure confortul, inclusiv pantaloni de călărie, cizme de călărie sau un tricou sau o jachetă. În plus, mănușile vor fi utile pentru a vă proteja împotriva abraziunilor. Puteți merge la echitație la orice vârstă, dar la început este recomandabil să mergeți la un centru sau la o școală de echitație profesionistă.  

Cumpărând echipament ecvestru - ce să căutați într-un magazin ecvestru? 

Există o cantitate mare de echipamente și accesorii disponibile pe piață, atât pentru cal, cât și pentru călăreț, așa că veți găsi cu siguranță produsele potrivite. La începutul aventurii dvs. cavalerești, puteți opta pentru un echipament de bază, iar apoi puteți cumpăra în etape mai multe elemente esențiale. Mai presus de toate, atunci când faceți cumpărături la magazinul de echitație, potriviți hainele și accesoriile la silueta dumneavoastră, astfel încât hainele să se potrivească corect și să nu vă provoace disconfort atunci când călăriți. La rândul său, gama pentru calul dumneavoastră ar trebui să fie, de asemenea, dimensionată în funcție de măsurile dumneavoastră. În plus, adaptați echipamentul la aptitudinile și nevoile dumneavoastră, precum și la vârsta dumneavoastră, deoarece sunt necesare echipamente ușor diferite pentru copii, adolescenți și adulți.  

La Sportano, serviciul nostru profesional de asistență pentru clienți vă va ajuta să alegeți produsele potrivite, iar dacă echipamentul nu corespunde așteptărilor dumneavoastră - puteți face un retur de până la 30 de zile! 

Extindere descriere Restrângere descriere