Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Cretă de alpinism

Magnesia - alege-o pe cea potrivită în magazinul de sport Sportano 

În lichid, pulbere sau poate în cuburi? Categoria de magnezie de la Sportano.ro oferă o selecție largă de diferite tipuri de compuși chimici anorganici sub formă de pulbere albă, care vor face ca alpinismul sau ridicarea greutății să fie mai eficiente. Cu ajutorul magneziei, vă veți îmbunătăți aderența la pietre, bare sau gantere și veți elimina problema mâinilor umede. 

Lichid, cuburi sau pulbere - tipuri de magnezie disponibile pe piață 

Magnesia sau hidroxicarbonatul de magneziu este o pulbere albă care îmbunătățește siguranța de prindere a unei sarcini (cum ar fi o halteră) sau a unui panou de cățărare. Prin absorbția umezelii și a transpirației, este bun pentru a reduce riscul de alunecare a mâinilor. Este, de asemenea, important din punct de vedere psihologic atunci când faceți escaladă cu centură sau pe bolovani - dacă luați magnezia, câștigați un moment de relaxare și relaxare.  

Pulbere de magnezie

O formă tradițională de magnezie, denumită în mediile sportive "curaj alb". Pudra măcinată este rapid și ușor de aplicat - trebuie doar să vă puneți mâinile în punga dedicată, să luați cantitatea dorită și să vă frecați mâinile între ele. Dezavantajul magneziei sub formă de pulbere este că este un praf ridicat. 

Magnesia în cub

Magnesia în cuburi necesită zdrobirea unei porțiuni corespunzătoare înainte de utilizare (în funcție de nevoi și preferințe). Acesta vă permite să acoperiți rapid și uniform interiorul mâinii.  Atunci când alegeți pulberea albă sub această formă, merită să luați în considerare greutatea pachetului mai degrabă decât dimensiunea cubului (uneori, o dimensiune mai mică este mai eficientă și durează mai mult). 

Bila de magnezie

Magnesia într-o minge este ascunsă într-o pungă de țesătură pentru o distribuire ușoară. Pentru a-l aplica, pur și simplu frecați punga de mâini și apăsați-o până când obțineți o acoperire adecvată. Este adesea ales pentru pereții de escaladă datorită nivelului scăzut de praf și riscului scăzut de împrăștiere. 

Magnezie lichidă

Magnezia lichidă este o combinație de magnezie sub formă de pulbere și alcool, rezultând o rată de pulverizare redusă și o aplicare convenabilă. Rămâne pe piele pentru o perioadă relativ lungă de timp, ceea ce îl face eficient. Folosirea magneziului lichid necesită să agiți în prealabil recipientul pentru a obține o consistență uniformă. Nu o frecați până nu este complet absorbită - ar trebui să lase o peliculă ușoară pe piele. Magnezia lichidă funcționează bine în dansul la bară (adică dansul la bară care folosește elemente acrobatice). 

Magnesia - ce ar trebui să caut la cumpărături? 

Alegerea unui anumit tip de magnezie nu depinde doar de preferințele individuale. Uneori, acest lucru este dictat de cerințele, de exemplu, ale proprietarilor de panouri de alpinism, care vă permit să folosiți doar magnezie lichidă sau bile de clei.  În cazul magneziei lichide, fiți atenți la timpul de uscare - cu cât este mai scurt, cu atât mai mult timp aveți la dispoziție pentru a vă antrena sau a urca mai multe pietre. 

Un element important este sacul de magnezie, care va facilita depozitarea, utilizarea și transportul acestuia. Acesta trebuie să se potrivească ușor în mâna utilizatorului și să aibă un sigiliu etanș, de preferință sub formă de cordon. 

La Sportano.ro veți găsi magnezia preferată care să se potrivească nevoilor dumneavoastră, indiferent dacă faceți sărituri cu prăjina, dansați cu prăjina, ridicați greutăți sau vă antrenați pe un perete de cățărare. 

Extindere descriere Restrângere descriere