Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Corzi de tenis

Corzi de tenis de la mărci profesionale pe Sportano.ro

Dacă jucați tenis la nivel profesionist, sunteți cu siguranță conștienți de importanța tensiunii din racheta dumneavoastră. Printre jucătorii începători sau de agrement, acest fapt este adesea trecut cu vederea. Corzile de tenis afectează în primul rând performanța rachetei în sine, ceea ce se traduce în dinamică și stil de joc. La Sportano, dispunem de echipamente profesionale, inclusiv corzi de tenis, datorită cărora veți îmbunătăți calitatea fiecărui joc de pe teren. 

Tipuri de corzi de tenis: ce să cauți?

Printre corzile pentru o rachetă de tenis, veți observa mai multe tipuri. Acestea sunt realizate din materiale diferite și sunt responsabile pentru proprietăți diferite, pe care fiecare jucător trebuie să le ajusteze individual. Putem distinge între:  

  • Coarda naturală - permite un control și o senzație mai bună a loviturii, oferă o tensiune stabilă și flexibilitate, dar este mai dificil de rotit și se caracterizează printr-o uzură mai rapidă; 
  • Multifilament - oferă o forță de impact ridicată și confort, dar nu este foarte rezistent și, prin urmare, nu oferă un control deplin în timpul loviturilor; 
  • Coardă sintetică (poliester și copoliester) - un model mai ieftin, care are o durabilitate mai mică, dar o putere de lovire bună; 
  • Coardă hibridă - permite un control ridicat și o durabilitate mai bună, oferă confort în timpul jocului; 
  • Tensiune înfășurată - are o putere de lovire bună și menține o tensiune adecvată, dar nu este complet durabilă. 

Dacă sunteți la începutul aventurii cu tenisul, cel mai bine este să alegeți o coardă care permite mai multă putere și rotație. Acestea includ modele sintetice și multifibre. Profesioniștii, pe de altă parte, ar trebui să aleagă hibrid sau poliester pentru o durabilitate și un control mai bun.  

Alegeți tipul de coardă de tenis nu în funcție de modelul de rachetă de tenis, ci în funcție de propriile preferințe și de stilul de joc pentru a obține cea mai bună precizie și senzație în timpul jocului. 

Cum aleg o coardă pentru racheta mea de tenis?

Atunci când alegeți o coardă de tenis, acordați atenție unor proprietăți precum tensiunea, adică rezistența coardei, și grosimea (diametrul). Rezistența este de obicei specificată în kilograme, unde valoarea sa medie este exprimată în intervalul de 20-30 kg. Aceasta se referă în primul rând la controlul și puterea impactului, precum și la rezistența coardei rachetei. Cu cât rezistența la tracțiune este mai mare, cu atât coarda este mai precisă și mai durabilă și mai rezistentă la mișcare. În schimb, o tensiune mai mică a corzilor permite o mai bună rotație și confort în timpul jocului, afectând în același timp alunecarea corzilor și pierderea controlului. Cu toate acestea, puterea corzilor este un aspect individual și depinde de preferințele fiecărui jucător

Diametrul întregii corzi are o influență asupra durabilității și flexibilității acesteia. Valoarea optimă este cuprinsă între 1,1 și 1,4 mm. În cazul în care coarda este mai groasă, aceasta permite o mai bună durabilitate, dar afectează negativ controlul, confortul și puterea. Pe de altă parte, o coardă subțire permite o senzație mai eficientă, precizie, confort și amortizează vibrațiile la impact. În plus, nu uitați că șnurul trebuie înlocuit, deoarece, ca orice alt echipament de tenis, se uzează mai repede. Nu merită să așteptați până când materialul este complet uzat și permite corzilor să se rupă. Dacă observați un joc mai puțin precis și o calitate slabă a corzilor, este timpul să înlocuiți corzile de tenis. 

La Sportano dispunem de echipament profesional de tenis, inclusiv corzi marca , BABOLAT, care se caracterizează printr-un control excelent și durabilitate, și corzi marca Wilson, care oferă o senzație mai bună sau o rotație corectă. Serviciul nostru profesional de asistență pentru clienți vă va ajuta să alegeți echipamentul de care aveți nevoie, iar dacă nu vă place un anumit produs, îl puteți returna în termen de 30 de zile! 

Extindere descriere Restrângere descriere