Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Măști pentru înot

Măști de înot - alegerea potrivită de la Sportano 

Înotul nu este doar una dintre cele mai populare forme de activitate fizică, ci și o disciplină olimpică și o modalitate de relaxare. Indiferent dacă suntem amatori care petrec timp în piscină din plăcere sau sportivi profesioniști, echipamentul potrivit este esențial pentru confortul, siguranța și eficiența antrenamentului nostru. Printre articolele de echipament pentru înot, măștile de înot câștigă în popularitate, oferind o alternativă la ochelarii de înot tradiționali. 

În magazinul Sportano veți găsi măști de înot de înaltă calitate de la mărci de încredere precum Aquasphere, Cressi, Mares, Nike și Speedo.

Principiile de bază ale alegerii unei măști de înot 

Atunci când alegem o mască de înot, ar trebui să ne concentrăm în primul rând pe câteva aspecte fundamentale care vor garanta confort și funcționalitate maxime în timpul utilizării. În primul rând, este important ca masca să se adapteze corect la forma feței. Este important să vă asigurați că garnitura, care aderă direct la piele, este moale și flexibilă, oferind în același timp o etanșare excelentă. Siliconul este materialul ales aici, deoarece este rezistent la clor, asigură longevitate și este hipoalergenic.

Un alt element important este câmpul vizual. Masca trebuie să ofere un câmp vizual larg și clar, fără distorsiuni. Acest lucru este deosebit de important pentru înotătorii și scafandrii de agrement care doresc să se bucure de lumea subacvatică fără restricții. Curelele măștii trebuie să fie ușor de reglat, dar și stabile - nu trebuie să se slăbească în timpul înotului.

Un strat anticeață este o altă caracteristică esențială a unei măști de înot bune. Fără acesta, masca s-ar evapora rapid, afectând vizibilitatea. Merită să căutați modele cu un strat anti-ceață de lungă durată, care poate fi, de asemenea, ușor regenerat.

Protecția UV este importantă în special pentru persoanele care înoată în piscine deschise sau în corpuri de apă naturale. Masca trebuie să protejeze ochii de razele UV dăunătoare. La fel de importantă este și durabilitatea măștii - ar trebui să fie fabricată din materiale care pot rezista ore îndelungate în apă, precum și rezistența la zgârieturi a lentilelor, care este importantă pentru menținerea unei bune vizibilități pentru o perioadă lungă de timp.

Diferențe între măști și ochelari de înot 

Distincția dintre măști și ochelari de înot este esențială pentru a înțelege ce tip de echipament se potrivește cel mai bine nevoilor noastre. Măștile de înot au un câmp vizual mai larg decât ochelarii de înot, ceea ce este posibil datorită lentilelor mai mari și a unui cadru mai larg. Acest lucru este deosebit de important pentru înotătorii care au nevoie de o vedere periferică mai bună, de exemplu atunci când înoată în grup sau când fac scufundări.

Ochelarii de înot, pe de altă parte, tind să fie mai mici și mai apropiați de orbită, ceea ce îi face mai hidrodinamici. Din acest motiv, ei sunt mai des aleși de înotătorii sportivi care urmăresc să minimizeze rezistența în apă. De asemenea, acestea sunt în general mai compacte și mai ușor de depozitat, ceea ce este important pentru cei care înoată frecvent și au nevoie de o soluție convenabilă pentru a-și transporta echipamentul.

În ceea ce privește etanșeitatea, atât măștile, cât și ochelarii trebuie să fie etanșe, însă modul în care realizează acest lucru variază. Măștile au o etanșare mai largă care distribuie presiunea pe o parte mai mare a feței, în timp ce ochelarii au puncte de contact mai mici. Pentru unii, etanșările mai largi ale măștilor pot fi mai confortabile, în timp ce alții preferă etanșările mai mici și mai discrete ale ochelarilor.

Caracteristicile principale ale unei măști de piscină bune 

Alegerea măștii de piscină potrivite este esențială pentru asigurarea confortului și optimizarea performanțelor de înot. Există o serie de caracteristici fundamentale la care trebuie să acordați o atenție deosebită pentru a vă asigura că masca își îndeplinește scopul și oferă nivelul de satisfacție așteptat.

  • Potrivire și etanșare: potrivirea perfectă a măștii la forma feței este cel mai important aspect care afectează etanșeitatea și confortul acesteia. O mască bună ar trebui să aibă o etanșare moale, flexibilă, care să nu provoace o presiune inconfortabilă, împiedicând în același timp pătrunderea apei. De asemenea, ar trebui să se potrivească unei varietăți de forme ale feței, oferind versatilitate în
  • Câmp vizual larg: măștile de piscină sunt concepute pentru a oferi un câmp vizual larg, permițând orientarea ușoară sub apă. Acest lucru este deosebit de important în timpul înotului recreativ și al scufundărilor, când observarea împrejurimilor este crucială.
  • Curea reglabilă: o curea elastică cu reglare ușoară este esențială pentru a potrivi rapid și fără efort masca pe cap. Curelele bine concepute nu trebuie să alunece sau să se întindă în condiții de utilizare prelungită și contact cu apa.
  • Acoperire antiorbire și protecție UV: măștile cu acoperire antiorbire asigură o vedere clară și luminoasă, ceea ce este extrem de important pentru siguranța și confortul înotătorului. Protecția UV este esențială, în special atunci când înotați în aer liber, protejând ochii de efectele nocive ale soarelui.
  • Durabilitate și rezistență la zgârieturi: materialul lentilelor trebuie să fie durabil și rezistent la zgârieturi pentru a asigura o claritate vizuală de lungă durată. Plasticul sau policarbonatul de înaltă calitate sunt adesea alese pentru durabilitatea și rezistența lor la deteriorare.

Materiale și tehnologii pentru măștile de înot 

Utilizarea materialelor avansate și a tehnologiei de ultimă oră în fabricarea măștilor de înot afectează semnificativ calitatea și funcționalitatea acestora. Abordarea inovatoare a designului echipamentelor de înot aduce o gamă largă de posibilități, de la creșterea confortului de utilizare la îmbunătățirea performanțelor de înot.

  • Silicon medical: utilizarea siliconului medical, care este moale și hipoalergenic, contribuie la calitatea și confortul măștilor. Siliconul este, de asemenea, rezistent la clor și alte substanțe chimice, ceea ce îi sporește durabilitatea.
  • Tehnologie anticeață: măștile moderne sunt adesea echipate cu straturi anticeață avansate, care sunt capabile să mențină claritatea vederii pentru perioade lungi de timp. Unele tehnologii permit, de asemenea, ca învelișul să fie reînnoit cu ușurință, crescând astfel durata de viață a măștii.
  • Designul cadrului: designul cadrelor măștilor de înot urmărește nu numai să asigure durabilitatea, ci și să minimizeze rezistența la apă. Ramele ușoare și hidrodinamice îmbunătățesc viteza și reduc oboseala în timpul înotului.
  • Curele îmbunătățite: curelele măștii sunt acum concepute pentru a oferi o reglare confortabilă, precum și pentru a fi rezistente la întindere și deteriorare. Sistemele de reglare rapidă permit ajustarea instantanee a măștii, chiar și atunci când purtați mănuși.
  • Tehnologii divergente pentru lentile: lentilele măștilor de înot pot fi colorate într-o varietate de moduri, de la transparent la oglindit, pentru a se potrivi condițiilor de mediu. Colorația oglindită este utilă în special în lumina puternică a soarelui, în timp ce lentilele transparente sunt ideale pentru înotul în interior.

Atunci când alegeți o mască de înot, este important să acordați atenție acestor caracteristici cheie și materialelor și tehnologiilor utilizate la fabricarea lor. O mască de piscină bună nu trebuie să fie doar confortabilă și funcțională, ci și durabilă și rezistentă la schimbarea condițiilor de utilizare.

Extindere descriere Restrângere descriere