Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Căști pentru wakeboard

Căști pentru wakeboard - o alegere sigură la Sportano.ro

Wakeboarding-ul este un sport acvatic captivant care prezintă un anumit risc de rănire. Protecția adecvată a capului este esențială pentru a vă proteja de potențiale răni și pentru a participa la sporturi nautice cu un sentiment deplin de siguranță. La Sportano.ro, oferim căști de wakeboard de înaltă calitate de la mărci profesionale precum JOBE, NeilPryde, Ozone și ION.

Cum să alegi o cască de wakeboard: potrivire și confort

Pentru a asigura o protecție eficientă, o cască de wakeboard ar trebui să se potrivească formei și dimensiunii capului. Montarea corectă a căștii nu numai că crește siguranța, ci afectează și confortul utilizării. Măsurarea circumferinței capului chiar deasupra sprâncenelor va ajuta la alegerea mărimii potrivite. De asemenea, este important ca casca să nu fie prea strânsă sau prea slăbită, iar cureaua de bărbie să permită fixarea și reglarea ușoară.

Elemente de fixare și sisteme de reglare în căștile de wakeboard

Elementele de fixare adecvate și sistemele de reglare ale căștilor de wakeboard vă permit să ajustați casca la diferite dimensiuni și forme ale capului. Majoritatea căștilor au curele reglabile care pot fi ușor ajustate la nevoile utilizatorului. Alte caracteristici includ catarame cu eliberare rapidă care fac ușor să puneți și să scoateți casca.

Căști de wakeboard: caracteristici de ventilație și impermeabilitate

Ventilația în căștile de wakeboard joacă un rol important în asigurarea confortului în timpul mersului. Căștile bine ventilate au orificii de aerisire care permit aerului să circule, reducând senzația de căldură și transpirație. Materialele impermeabile sunt, de asemenea, importante, deoarece asigură că casca nu absoarbe apa și nu devine mai grea în timpul mersului.

Materiale utilizate în construcția căștilor de wakeboard

Materialele folosite la producerea căștilor de wakeboard au un impact direct asupra greutății, durabilității și protecției pe care casca o oferă purtătorului. Iată câteva materiale utilizate în mod obișnuit în producția de căști de wakeboard:

  • ABS (acrilonitril butadienă stiren) - ABS este un material popular utilizat în producția de carcase pentru căști. Este un plastic de înaltă rezistență și rezistent la impact. Căștile din ABS sunt ușoare și au proprietăți bune de absorbție a șocurilor. De asemenea, carcasele din ABS pot fi turnate în diferite forme, ceea ce permite o potrivire mai bună pe cap.
  • Policarbonat - Policarbonatul este un alt material utilizat în producția de carcase pentru căști de wakeboard. Este un material ușor și durabil, care prezintă și o rezistență ridicată la impact. În comparație cu ABS, policarbonatul poate fi puțin mai puțin rigid, ceea ce se traduce prin proprietăți mai bune de absorbție a șocurilor și absorbție a energiei de impact.
  • Spumă EVA - Spuma EVA (etilenă-vinil-acetat) este un material flexibil și ușor, care este adesea folosit ca căptușeală interioară în căștile de wakeboard. Spuma EVA oferă o bună protecție împotriva impactului, iar moliciunea sa o face confortabil de purtat. În plus, spuma EVA este rezistentă la apă, ceea ce este important pentru sporturile nautice.
  • Neopren - Neoprenul este un material moale și flexibil care poate fi folosit ca strat suplimentar de căptușeală în căștile de wakeboard. Neoprenul este bine cunoscut pentru rezistența la apă, izolarea termică și confortul său. De asemenea, este adesea folosit pentru finisarea marginilor căștilor pentru a crește confortul.
  • EPS (polistiren expandat) - EPS este un alt tip de spumă folosit la construcția căștilor. Spuma EPS este ușoară, rigidă și are proprietăți bune de amortizare. EPS este adesea folosit ca umplutură între carcasa exterioară și căptușeala interioară a căștii pentru a oferi protecție suplimentară la impact.

Căștile de wakeboard pot fi realizate din diferite combinații ale materialelor de mai sus, în funcție de preferințele producătorului și așteptările utilizatorilor. Alegerea materialelor afectează greutatea, durabilitatea, performanța și confortul unei căști, așa că merită să acordați atenție atunci când alegeți casca perfectă de wakeboard. Iată câteva aspecte suplimentare de luat în considerare:

  • Întăriri din fibră de sticlă sau fibră de carbon - Unele căști folosesc întăriri suplimentare, cum ar fi fibra de sticlă sau fibra de carbon, pentru a îmbunătăți rezistența și rigiditatea căștii. Fibra de carbon este mult mai ușoară decât fibra de sticlă, dar și mai scumpă. Căștile cu astfel de întăriri pot oferi o protecție mai bună menținând în același timp o greutate redusă.
  • Materiale și acoperiri impermeabile - Pentru sporturile nautice este important ca casca să nu absoarbă apa, pentru că atunci devine mai grea și mai puțin confortabilă. Materiale precum neoprenul și spuma EVA sunt în mod natural rezistente la apă, dar producătorii pot folosi și acoperiri speciale pentru a împiedica alte materiale să absoarbă apa.
  • Materiale reflectorizante și fluorescente - Siguranța este un aspect important în wakeboarding, motiv pentru care unele căști sunt echipate cu elemente reflectorizante sau fluorescente care îmbunătățesc vizibilitatea purtătorului pe apă. Acest lucru poate ajuta la prevenirea coliziunilor, în special în condiții de lumină scăzută sau atunci când practicați sporturi nautice în ape aglomerate.

Ce ar trebui să știți despre certificarea căștii

Certificarea căștilor de wakeboard garantează că acestea îndeplinesc anumite standarde de siguranță și durabilitate. Înainte de a cumpăra o cască, merită să verificați dacă aceasta are certificate precum CE sau ASTM. Aceste certificări dovedesc că casca a fost testată pentru rezistența la impact și calitatea construcției.

Extindere descriere Restrângere descriere