• Livrare de la 0 lei
  • 30 de zile pentru retur
  • Expediere chiar și în 48 h
Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Mingi de baschet

Baschetul - alege un model de încredere de la o marcă cunoscută în magazinul Sportano 

Baschetul este un sport popular printre sporturile de echipă și este apreciat atât de adulți, cât și de copii. La fel ca în cazul oricărui sport, există anumite reguli și regulamente care determină modul în care se desfășoară jocurile. Jucătorii, la rândul lor, ar trebui să aibă grijă de un echipament adecvat, cum ar fi îmbrăcămintea și încălțămintea. Cu toate acestea, cel mai important echipament pentru joc este mingea de baschet, iar selecția sa trebuie să fie bine gândită. În magazinul Sportano.co.uk veți găsi mingi de baschet de înaltă calitate de la mărci precum SKLZ, Wilson, Spalding, Nike, SELECT sau Molten

Dimensiuni de baschet 

Mingile de baschet au dimensiuni specifice care nu se referă doar la mărimea lor, ci și la greutatea și scopul lor. Există unul disponibil pe piață:  

  • Baschet mărimea 3 - un model cu un diametru de 18 cm și conceput pentru copii cu vârsta de până la opt ani; 
  • Baschet mărimea 5 - model cu un diametru de 22 cm și conceput pentru copii cu vârsta de 11 ani și peste; 
  • Baschet mărimea 6 - model cu un diametru de 23 cm și conceput pentru competițiile feminine;  
  • Baschet mărimea 7 - model cu un diametru de 24 cm și conceput pentru bărbați. 

Mărimea oficială a mingii este 7, acest model fiind folosit pentru meciurile din Liga poloneză de baschet. Adesea, o minge de această mărime este folosită nu numai pentru jocul profesionist, ci și pentru jocul amatorilor și de agrement.  

Greutate de baschet 

Cât cântărește o minge de baschet depinde de mărimea menționată mai sus, unde o minge de baschet de mărimea 3 și una de mărimea 5 cântăresc de obicei în jur de 300-350 de grame. O minge de mărimea 6 cântărește între 530-550 de grame, iar o minge de baschet de mărimea 7 este un model de 565-650 de grame. Prin urmare, este important să alegeți dimensiunea corectă a mingii, care afectează greutatea produsului, precum și utilizarea preconizată. 

Mărci care oferă mingi de baschet de calitate 

În gama magazinului de sport Sportano veți găsi modele de înaltă calitate pentru baschet. Dacă sunteți în căutarea produsului potrivit, alegeți o minge de baschet Spalding, unde versiunile selectate sunt concepute pentru utilizare în interior sau în exterior și au o aderență bună. Pe de altă parte, mingile de baschet Nike tind să aibă un design cu opt panouri care oferă un control mai bun și o prindere mai sigură a mingii. Acestea sunt fabricate din cauciuc sau din materiale compozite, ceea ce garantează durabilitatea și rezistența la abraziune. În magazinul nostru puteți găsi, de asemenea, mingi de baschet Molten, unde cele mai multe produse sunt realizate din 12 panouri și au, de asemenea, o bășică de butil. Soluția Take permite ca mingea să rămână aerisită mai mult timp și are o durabilitate excelentă.  

De asemenea, vă vom dota cu mingi de baschet Wilson, SKLZ sau SELECT pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră în ceea ce privește dimensiunea și scopul.  

Alegerea unei mingi de baschet care să satisfacă nevoile fiecărui jucător 

Atunci când alegeți mingea potrivită, este important să luați în considerare utilizarea acesteia - în interior (indoor) sau în aer liber (outdoor). O minge destinată utilizării în interior este, de obicei, fabricată din compozit sau piele naturală și, în comparație cu modelele de interior, este mult mai moale și mai moale. Acesta permite un nivel ridicat de confort în timpul jocurilor. Proiectat prin lipirea și sudarea componentelor individuale între panouri. Pe de altă parte, mingea de baschet de exterior se caracterizează prin durabilitate, fiind în același timp flexibilă pentru a oferi o senzație de confort în timpul jocului. În acest caz, cel mai adesea se folosește cauciucul, care este excelent pentru divertismentul în aer liber.  

Mingi de baschet de calitate superioară pentru copii 

Mulți oameni practică în mod activ anumite sporturi de echipă de la o vârstă fragedă. Baschetul este cu siguranță o activitate populară printre copiii mici, așa că este important să alegeți mingea de baschet potrivită pentru a se juca cu copiii. De obicei, o minge de cea mai mică mărime, mărimea 3, care este concepută pentru copiii cu vârsta de până la 8 ani, este folosită pentru a se juca cu copiii mici. Se distinge prin greutate redusă și durabilitate, astfel încât copilul va învăța rapid elementele de bază și își va îmbunătăți tehnica de joc. Pentru copiii puțin mai mari, se poate alege o minge de mărimea 5, cu un diametru de 22 de centimetri.  

La Sportano veți găsi mingi de baschet profesionale pentru copii pentru jocuri în aer liber și în interior. Vă vom echipa cu modele de înaltă calitate de la mărci precum Wilson, Spalding sau SKLZ, care sunt fabricate din cauciuc, piele sintetică sau compozit.  

Material de baschet 

În zilele noastre, mingile de baschet sunt fabricate folosind tehnologii moderne și materiale de înaltă calitate pentru a asigura durabilitatea și confortul în timpul jocului. Merită să ne uităm mai întâi la construcția mingii, care are un corp realizat dintr-un strat de cauciuc care garantează structura părților interioare ale produsului. Învelișul este stratul exterior al mingii, de obicei confecționat din cauciuc sau piele naturală. Pe de altă parte, căptușeala sau împletitura este învelișul care înconjoară vezica mingii (butil, menține presiunea corectă), care reprezintă protecția acesteia.  

Mingile de baschet sunt fabricate din materiale din cauciuc, în timp ce versiunile din piele sau din materiale compozite (de obicei sintetice) sunt, de asemenea, populare. Mingile de baschet din piele și compozite sunt produse caracterizate de o construcție moale și durabilă. Versiunile din cauciuc, pe de altă parte, sunt modele mult mai dure, ricoșează mai tare și sunt mai potrivite pentru baschetul în aer liber. 

Prețul mingilor de baschet 

Dacă vă întrebați cât costă o minge de baschet, prețul depinde de mărimea pe care o alegeți, de calitatea construcției și de materiale. Mingile de mărimi de la 3 la 5 sunt modele care pot fi cumpărate la prețuri cuprinse între 16 și chiar 82 de RON. Pe de altă parte, modelele mai scumpe și mărimea 6 sau 7 sunt versiunile fabricate de obicei din piele naturală, unde unele bile pot costa de la 82 până la chiar 164-205 RON. Cu toate acestea, cu cât materialul este mai bun, cu atât mingea este mai atent finisată și cu atât este mai durabilă și mai confortabilă.  

Extindere descriere Restrângere descriere