Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Căști de alpinism

Căști de alpinism disponibile la Sportano.ro

Categoria Căști de cățărare de pe Sportano.ro este locul cu cele mai bune echipamente de la mărci cu experiență. Aici veți găsi căști de protecție selectate de specialiștii noștri pentru a asigura cel mai înalt nivel de protecție în toate condițiile. Fie că sunteți un alpinist profesionist sau sunteți la început de aventură cu această activitate - avem casca potrivită pentru dumneavoastră. Descoperă oferta noastră și urcă pe vârfuri cu Sportano

Cum să alegeți o cască de alpinism?

În Sportano veți găsi atât căști de alpinism pentru bărbați și femei, cât și căști de alpinism pentru copii. Înainte de a vă alege un model, însă, ar trebui să aflați care sunt elementele la care trebuie să acordați atenție. 

Material

În ceea ce privește materialele utilizate, căștile sunt de obicei împărțite în spumă și hibrid. Primele sunt fabricate din spumă EPS, iar caracteristica lor este ușurința. De obicei, acestea sunt acoperite cu un strat foarte subțire de policarbonat, ceea ce le face mai puțin rezistente la deteriorări decât căștile hibride, dar greutatea lor redusă este bună pentru traseele de cățărare solicitante. Pe de altă parte, căștile hibride sunt modele cu destinație specială. Acestea sunt puternice și durabile datorită carcasei lor, care este de obicei realizată din material ABS. Spuma EPS acoperă doar interiorul. 

Măsuri de protecție

Protecția suplimentară a căștii de protecție este, de asemenea, demnă de luat în seamă. Unele modele oferă, de exemplu, protecție superioară și laterală, precum și protecție glisantă pentru sistemul de ventilație, astfel încât nici măcar pietrele mici nu pot pătrunde în cap. 

Aprobări

Fiecare cască de alpinism trebuie să respecte standardul EN 12492, ceea ce înseamnă că este o cască sport care oferă protecție în timpul escaladei. Printre altele, această denumire îl deosebește de căștile de protecție pentru lucrul la înălțime. 

Ajustare

Modul de reglare a căștii și posibilitatea de a o adapta la dimensiunea capului utilizatorului sunt foarte importante. Sistemul de reglare trebuie să fie simplu și rapid de utilizat. Dacă aveți părul lung, căutați căști cu un sistem de reglare care să vă permită să vă purtați părul într-o coadă de cal sau într-un coc

Ventilație

Alegerea sistemului de ventilație depinde de condițiile meteorologice în care intenționați să urcați. Dacă veți folosi casca pe timp de vară, este recomandabil să alegeți una cu un sistem de ventilație deschis. Cu cât casca are mai multe orificii, cu atât mai bună este circulația aerului. Dacă intenționați să vă cățărați doar iarna, ventilația nu este atât de necesară. 

Cele mai bune căști de cățărare de la mărci profesionale

Ce cască de alpinism puteți cumpăra de la Sportano? În oferta noastră am adunat modele de la mărci precum Climbing Technology sau Grivel. Fiecare dintre ele se caracterizează prin materiale de înaltă calitate și garantează o protecție perfectă în timpul alpinismului. Când comandați de la Sportano, puteți fi sigur că produsul vă va fi trimis în 24 de ore - și prin metoda de livrare preferată. Profitați de plățile convenabile și returnați bunurile fără probleme dacă sunteți nemulțumit sau dacă vă răzgândiți. 

Extindere descriere Restrângere descriere