Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Pantaloni pentru trekking

Pantaloni de trekking - alege modelul potrivit la Sportano 

Atunci când mergeți la munte sau în drumeții mai lungi, este important să nu uitați de articolele vestimentare potrivite, inclusiv de pantalonii de trekking, care oferă confort și protecție împotriva condițiilor nefavorabile. Acestea sunt perfecte pentru activitățile în aer liber, unde traseele sunt adesea parcurse pe terenuri mai dificile sau pe vreme rea. Pantalonii de trekking garantează confort termic, protecție împotriva ploii și a vântului, precum și siguranță împotriva abraziunilor în timpul cățărării. La Sportano, ne ocupăm de îmbrăcămintea profesională pentru sporturi în aer liber, motiv pentru care veți găsi pantaloni de trekking de la mărci precum Columbia, MAMMUT, La Sportiva sau The North Face.  

Pantaloni de trekking - construcție și caracteristici 

Pantalonii de trekking sunt de obicei confecționați din nailon sau poliester. Primul material este o fibră sintetică, care este rezistentă la întindere intensă și se caracterizează, în plus, prin ușurință și confort. Poliesterul, pe de altă parte, este extrem de durabil și oferă o protecție adecvată împotriva soarelui sau a altor factori externi. Pantalonii de trekking sunt uneori echipați cu membrane speciale pe toată lungimea pantalonilor sau în zonele cele mai vulnerabile, cum ar fi coapsele și vițeii. Pe de altă parte, pantalonii pentru zilele de vară sau pentru sezoanele de tranziție sunt confecționați din materiale mai subțiri pentru a asigura o ventilație corespunzătoare. De asemenea, optați pentru pantaloni cu înveliș FlashDry™ care elimină umezeala pentru a vă menține uscat și proaspăt în orice condiții.  

Printre diversele modele, veți găsi pantaloni de trekking GORE-TEX®, care sunt concepuți cu o țesătură care asigură un nivel ridicat de impermeabilitate, protecție împotriva rafalelor reci de vânt și o circulație adecvată a aerului. Iar pantalonii de trekking de la Columbia sunt prevăzuți cu tehnologia Omni-Wick™ care elimină rapid și eficient umezeala. Vă menține uscat chiar și în zilele călduroase.  

Când merită să vă decideți să cumpărați pantaloni de trekking? 

Pantalonii clasici (pantaloni de trening sau pantaloni din material moale) nu vă pot proteja eficient împotriva frigului, a ploii sau a umezelii, mai ales dacă sunteți implicat în activități în aer liber. Croiala elastică și confortabilă a pantalonilor de trekking nu vă limitează mișcările. Vă permite să vă mișcați liber în timp ce urcați sau pe traseu. Confecționate din materiale durabile, acestea oferă o protecție adecvată împotriva abraziunii și nu vor fi deteriorate în urma contactului cu crengi, pietre sau alte elemente ascuțite.  

Pantalonii de vară pentru trekking sunt concepuți cu materiale respirabile, care sunt ușoare și flexibile. De obicei, acestea dispun de straturi impermeabile sau cu uscare rapidă pentru a face mai puțin dificile drumețiile în ploaie. Aceștia elimină mai bine umezeala spre exterior, iar modelele cu picioare detașabile oferă confort în zilele călduroase. Uneori, materialul are și protecție solară, ceea ce este extrem de important pentru drumețiile de vară. Pantalonii de trekking de iarnă au o membrană specială (impermeabilă sau rezistentă la vânt), care protejează împotriva răcirii și, în plus, împiedică apa să pătrundă în interiorul piciorului. Acest lucru este foarte important în zilele mai reci, cu ploaie sau zăpadă. Dacă sunteți în căutarea unui model mai versatil, pantalonii de trekking softshell sunt alegerea optimă. Sunt confecționate din materiale mai subțiri și au, de obicei, un strat DWR, care protejează împotriva ploii și garantează o mai bună ventilație.  

Pantaloni de trekking - ce să căutați atunci când cumpărați? 

Atunci când cumpărați pantaloni de trekking, merită să acordați atenție grosimii materialului sau tăieturii, adaptând îmbrăcămintea la utilizare. Pentru zilele călduroase, alegeți pantaloni confecționați din straturi mai subțiri, care au un picior detașabil și sunt rezistenți la lumina soarelui. Dacă sunteți în căutarea unor pantaloni de trekking pentru toamnă și iarnă, este mai bine să alegeți modele care au membrane izolate pentru a vă proteja împotriva frigului, a vântului sau a ploii.  

Croiala trebuie să fie adaptată la silueta dumneavoastră. Pantalonii de trekking pentru bărbați vor fi ușor diferiți de cei pentru femei. În ambele cazuri, merită să alegeți pantaloni confecționați din material elastic, care nu limitează mișcarea. Picioarele detașabile sau reglabile pot fi ajustate în funcție de condiții, precum și de restul ținutei dumneavoastră. Dacă sunteți pasionat de drumeții pe distanțe lungi, numărul mare de buzunare este un plus pentru depozitarea lucrurilor esențiale. 

Serviciul nostru pentru clienți vă va ajuta să alegeți pantalonii de trekking potriviți pentru orice drumeție, iar dacă un produs nu vă satisface toate așteptările - îl puteți returna până la 30 de zile! 

Extindere descriere Restrângere descriere