• Livrare de la 0 lei
  • 30 de zile pentru retur
  • Expediere chiar și în 48 h
Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Geci și bluze din neopren

Geci și bluze din neopren - calitate înaltă și fiabilitate în magazinul de sport Sportano.ro

Jachetele și hanoracele din neopren sunt articole esențiale de garderobă pentru pasionații de sporturi nautice. Conceput pentru a oferi protecție termică, confort și libertate de mișcare, aceste articole de îmbrăcăminte sunt o alegere excelentă atât pentru amatori, cât și pentru profesioniști. În magazinul nostru Sportano.ro veți găsi jachete și hanorace din neopren de înaltă calitate de la mărci renumite precum NeilPryde, Mystic, O'Neill, JOBE sau ION.

Caracteristici ale izolației termice în îmbrăcămintea din neopren

Neoprenul, ca material sintetic, are proprietăți unice de izolare termică, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru îmbrăcămintea sport, în special pentru sporturile nautice.

  • Structura celulară din neopren: Una dintre caracteristicile cheie ale neoprenului este structura sa celulară. Neoprenul este format din celule închise umplute cu gaz, ceea ce îl face un material ușor și flexibil. Această structură permite reținerea unui strat de apă între material și pielea purtătorului și apoi încălzit cu căldura corporală. Ca rezultat, căldura este reținută și pierderile de căldură sunt minime, permițându-vă să mențineți confortul termic în condiții de frig.
  • Impermeabil: Jachetele și hanoracele din neopren sunt impermeabile, ceea ce înseamnă că nu permit trecerea apei, permițându-ți în același timp să respiri liber. Stratul de neopren reține apa și menține pielea uscată pentru beneficii suplimentare de confort termic.
  • Protecție împotriva vântului: pe lângă protecția împotriva apei reci, îmbrăcămintea din neopren protejează eficient împotriva vântului. Stratul de neopren actioneaza ca o bariera de vant, reducand pierderile de caldura cauzate de vant. Datorită acestui fapt, persoanele care practică sporturi nautice în condiții de frig și vânt pot beneficia de protecție termică suplimentară.
  • Grosimea neoprenului: în îmbrăcămintea din neopren, parametrul cheie este grosimea materialului. Cu cât stratul de neopren este mai gros, cu atât izolația termică este mai bună. Alegerea grosimii potrivite depinde de nevoile individuale, preferințele și condițiile meteorologice. Grosimea neoprenului din jachete și hanorace poate varia de la 1 la 5 mm. Cu toate acestea, merită să ne amintim că creșterea grosimii materialului poate limita ușor libertatea de mișcare.

Sporturi nautice: aplicații de jachete și hanorace din neopren

Jachetele și hanoracele din neopren sunt folosite în diverse sporturi nautice, cum ar fi:

  • Înot în apă deschisă: îmbrăcămintea din neopren îi protejează pe înotători împotriva pierderilor de căldură și a frigului, permițându-le să înoate mai mult și mai confortabil.
  • Surfing, windsurfing și kitesurfing: jachetele și hanoracele din neopren sunt o soluție excelentă pentru surferi, protejându-i de vânt, frig și zgârieturi de pe placă.
  • Scufundări și navigație: jachetele și hanoracele din neopren sunt îmbrăcăminte esențială pentru scafandri și marinari care doresc protecție termică, atât sub apă, cât și la suprafață.

Alegerea grosimii potrivite a neoprenului

Atunci când alegeți o jachetă sau un hanorac din neopren, este important să acordați atenție grosimii materialului. Grosimea neoprenului variază de la 1 la 5 mm și depinde de nevoile utilizatorului și de condițiile meteorologice. Cu cât neoprenul este mai gros, cu atât protecția termică este mai bună. Pentru persoanele care petrec perioade mai lungi in apa rece, este recomandat sa aleaga o tesatura mai groasa (3-5 mm), in timp ce in conditii mai calde este suficient un neopren mai subtire (1-3 mm).

Elasticitatea materialului și confortul la purtare

Jachetele și hanoracele din neopren sunt realizate din material elastic, ceea ce permite o potrivire perfectă pe corp, asigurând în același timp libertatea de mișcare. Flexibilitatea neoprenului face ca jachetele și hanoracele să fie confortabile de purtat în timpul diferitelor activități acvatice. În plus, îmbrăcămintea din neopren este concepută pentru a reduce frecarea dintre piele și material, ceea ce reduce la minimum riscul de frecare și iritare.

Soluții practice și cu uscare rapidă

Pentru îmbrăcămintea sport, este important ca materialul să se usuce rapid. Neoprenul este un material care permite uscarea rapidă, ceea ce înseamnă că jachetele și hanoracele din neopren sunt practice și ușor de păstrat curat. Îmbrăcămintea cu uscare rapidă este extrem de importantă pentru confortul utilizatorilor care se schimbă adesea după efort.

Extindere descriere Restrângere descriere