Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Îmbrăcăminte și încălțăminte din neopren

Îmbrăcăminte și încălțăminte din neopren - alege modelele potrivite în magazinul online Sportano 

Îmbrăcămintea și încălțămintea din neopren este un articol de îmbrăcăminte esențial atunci când vă aflați pe apă și participați la sporturi nautice, datorită proprietăților sale excelente de izolare termică. Neoprenul este un material care oferă confort mai ales în timpul activităților în apă. Este, de asemenea, durabil și flexibil, precum și rezistent la apă, motiv pentru care din ce în ce mai mulți oameni optează pentru îmbrăcăminte profesională din acest material. La Sportano veți găsi îmbrăcăminte și încălțăminte din neopren de înaltă calitate de la mărci precum Billabong, Cressi, ION, JOBE, MANERA, NeilPryde, TUSA, Rip Curl sau Quiksilver.  

Șepci, brățări, mănuși sau pantaloni scurți din neopren - tipuri de îmbrăcăminte din neopren 

În funcție de nevoile dumneavoastră și de tipul de activitate pe care o desfășurați, alegeți îmbrăcăminte care este funcțională și care își îndeplinește scopul, adică oferă un confort termic și de purtare deplin. Îmbrăcămintea individuală nu trebuie să provoace iritații și trebuie să fie adaptată la condițiile meteorologice predominante. Îmbrăcămintea din neopren include:  

 • jachete și hanorace din neopren; 
 • pantaloni scurți, jambiere și pantaloni din neopren; 
 • cămăși de neopren;  
 • măști din neopren; 
 • capace, capace și capace de neopren; 
 • șosete din neopren; 
 • mănuși din neopren; 
 • costume de neopren;  
 • benzi de neopren; 
 • veste de neopren; 
 • pantofi din neopren. 

Alegerea îmbrăcămintei și a încălțămintei din neopren ar trebui să depindă de tipul de activitate sau de condițiile predominante. Elementele de bază sunt îmbrăcămintea exterioară și costumele de baie adecvate, adică tricou, hanorac, șapcă sau încălțăminte. 

Grosimea neoprenului - un parametru important atunci când cumpărați îmbrăcăminte și încălțăminte din neopren 

Atunci când alegeți îmbrăcăminte și încălțăminte din neopren, fiți atenți la grosimea materialului, astfel încât să puteți adapta articolele de îmbrăcăminte la temperatura apei sau la tipul de activitate. Cu cât este mai groasă, cu atât va proteja mai bine împotriva frigului și va fi potrivită pentru condiții mai solicitante. Parametrul de grosime este exprimat în milimetri, unde este de obicei specificat cu o valoare de tipul 3/2, adică produsul are un strat de 3 milimetri pe trunchi și un strat de 2 milimetri pe mâneci. Uneori, se menționează o grosime de 2 până la 7 sau 8 mm lângă îmbrăcăminte, ceea ce înseamnă că, de obicei, există o răspândire adecvată a materialului pe toată suprafața. Dacă doriți o protecție eficientă împotriva frigului și a apei, o țesătură cu o grosime de 4-7 mm va fi adecvată. Pe de altă parte, un articol de îmbrăcăminte mai subțire, de 2 sau 3 mm, va oferi protecție și libertate de mișcare în același timp. 

Când ar trebui să vă echipați cu îmbrăcăminte și încălțăminte din neopren? 

Îmbrăcămintea și încălțămintea din neopren este indispensabilă dacă practicați sporturi nautice precum kitesurfing, windsurfing, SUP, caiac, snorkeling sau wakeboarding. Aceasta vă va proteja de frig, de pătrunderea apei sau va crește flotabilitatea. În plus, îmbrăcămintea și încălțămintea din neopren pot fi folosite de persoanele care se află deasupra apei sau care practică snorkeling, adică înotul sub suprafața apei. Neoprenul permite corpului să își mențină temperatura corectă, prevenind hipotermia. Datorită flexibilității sale, se adaptează la corp și nu limitează mișcarea. Este cu siguranță un articol de îmbrăcăminte indispensabil atunci când înotați. 

Cum alegi îmbrăcămintea din neopren? 

Atunci când alegeți articole de îmbrăcăminte din neopren, acordați atenție potrivirii mărimii la corpul dumneavoastră. Un articol de îmbrăcăminte prea larg nu se va potrivi bine, nereușind astfel să își îndeplinească pretențiile de protecție termică și impermeabilizare. Dimpotrivă, un costum de baie prea strâmt va cauza presiune, iritații și disconfort general la înot. Dacă doriți ca hainele sau încălțămintea să vă protejeze în mod adecvat de frig și de apă - alegeți modelele realizate din spumă mai groasă. Și în acest caz, alegeți produsele în funcție de grosimea materialului utilizat. Articolele de îmbrăcăminte din neopren sunt fabricate atât pentru bărbați, cât și pentru femei și, de obicei, diferă în ceea ce privește croiala și mărimea. O selecție largă de croieli și variații de culori vă va permite să adaptați haina la nevoile dumneavoastră. 

Cum alegi pantofii de neopren? 

Cu siguranță, oricine participă la sporturi nautice sau se află adesea pe apă ar trebui să se echipeze cu pantofi din neopren. Aceștia asigură impermeabilitate și o izolare termică adecvată, în special atunci când înotați în ape mai reci. Construcția specială, cu cusături și elemente întărite, protejează picioarele de apă și umiditate și permite, de asemenea, o circulație adecvată a aerului. În plus, încălțămintea nu provoacă abraziuni sau deteriorări ale pielii. La alegerea încălțămintei, trebuie acordată atenție mărimii, care trebuie să se potrivească cu piciorul. Nu trebuie să fie nici prea mică, pentru că va exercita presiune, nici prea mare, pentru că ar putea aluneca de pe picior în timpul înotului. De obicei, se aleg pantofii din neopren de 5 mm, care sunt puțin mai groși și, prin urmare, protejează bine împotriva apei și a abraziunilor. 

Extindere descriere Restrângere descriere