Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Tricouri din neopren

Cămășile din neopren - alegerea potrivită în magazinul Sportano 

De câteva decenii, tricourile din neopren câștigă popularitate în rândul pasionaților de sporturi nautice. Neoprenul, un material unic cu multe proprietăți benefice, a fost inițial dezvoltat pentru uz industrial, dar și-a găsit rapid locul în lumea sportului. De la surfing la caiac, tricourile realizate din acest material sunt o piesă esențială de echipament, oferind nu numai confort și flexibilitate, ci și protecție împotriva frigului și a rănilor. În prezent, tricourile din neopren nu mai sunt doar un atribut al profesioniștilor - ele au câștigat o largă popularitate în rândul amatorilor care doresc să se bucure de activități deasupra și sub apă, indiferent de condițiile meteorologice.

În magazinul Sportano veți găsi tricouri din neopren de înaltă calitate de la producători renumiți precum MANERA, ION, Quiksilver și Billabong.

Avantajele cămășilor din neopren pentru pasionații de sporturi nautice 

Tricourile din neopren reprezintă o evoluție semnificativă în domeniul sporturilor nautice, oferind utilizatorilor un echilibru optim între funcționalitate și confort. Capacitatea lor de a reține căldura corporală este un avantaj cheie, în special pentru cei care înoată în ape mai reci. Neoprenul creează o barieră izolatoare care minimizează fluxul de apă și reține căldura aproape de piele. Acest lucru le permite sportivilor să își mențină performanța și confortul, chiar și în timpul perioadelor prelungite în apă.

Flexibilitatea este un alt avantaj important al neoprenului. Materialul se întinde, adaptându-se la corp și oferind o libertate de mișcare nelimitată, ceea ce este de neprețuit în sporturile care necesită mișcări dinamice, cum ar fi surfingul sau wakeboardingul. În plus, neoprenul este un material extrem de durabil, rezistent la abraziune și rupere, ceea ce prelungește durata de viață a tricoului și protejează sportivii de abraziunile pielii, frecvente în timpul contactului cu placa sau cu alte echipamente.

Protecția UV este un alt beneficiu important. Expunerea prelungită la soare, în special într-un mediu acvatic în care razele sunt reflectate de suprafață, poate duce la arsuri solare. Tricourile din neopren oferă un nivel ridicat de protecție împotriva razelor UV dăunătoare, permițând sportivilor să se bucure de activitățile lor fără a-și face griji cu privire la sănătatea pielii.

Confortul cămășilor din neopren este, de asemenea, semnificativ mai ridicat în comparație cu alte materiale. Neoprenul este moale și plăcut la atingere, ceea ce asigură o senzație plăcută atunci când este purtat. În plus, materialul este relativ ușor de curățat și se usucă rapid, ceea ce este extrem de practic pentru cei implicați activ în sporturile nautice.

Cum alegi tricoul de neopren potrivit pentru sportul tău? 

Alegerea tricoului din neopren trebuie să fie luată în considerare și adaptată nevoilor individuale și condițiilor în care va fi utilizat. Grosimea neoprenului este un parametru esențial de luat în considerare, deoarece afectează izolarea termică și flexibilitatea tricoului. Neoprenul cu o grosime de 2 mm este ideal pentru zilele mai calde și pentru sporturile care necesită mai multă libertate de mișcare, în timp ce materialele cu o grosime de 5 mm și peste sunt recomandate pentru condiții mai reci.

Potrivirea tricoului este la fel de importantă. Un tricou prea larg va permite apei să treacă mai repede, reducându-i proprietățile izolatoare, în timp ce unul prea strâns va restricționa mișcarea și poate provoca disconfort. Tricoul ideal din neopren ar trebui să se potrivească perfect, dar să nu restricționeze mișcarea, oferind atât protecție termică, cât și confort.

Specificul activității acvatice în cauză ar trebui să ghideze alegerea modelului de tricou adecvat. Pentru scafandri, tricourile cu mâneci lungi vor fi importante pentru a oferi protecție suplimentară, în timp ce pentru surferi, armăturile din zona pieptului pentru a preveni frecarea de placă pot fi esențiale.

Funcționalitatea suplimentară, cum ar fi fermoarele, cataramele sau capacitatea de a ajusta anumite părți ale tricoului, nu trebuie, de asemenea, neglijată. Astfel de detalii pot face o diferență semnificativă în ceea ce privește confortul și comoditatea atunci când vă schimbați echipamentul sau îl ajustați pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră actuale.

Compararea ofertelor de la diferiți producători și testarea mai multor dimensiuni și modele înainte de cumpărare pot fi cruciale în alegerea celui mai potrivit tricou. Recenzile de la alți utilizatori și recomandările profesioniștilor pot fi, de asemenea, utile în luarea deciziei corecte.

Protecția termică - de ce sunt esențiale cămășile din neopren? 

Tricourile din neopren sunt o piesă esențială de echipament pentru pasionații de sporturi nautice, în special pentru cei care practică în condiții variabile și adesea reci. Ca material izolant, neoprenul este conceput pentru a reține căldura corporală, care este esențială pentru confortul și siguranța sportivului. Acesta funcționează prin captarea unui strat subțire de apă care se interpune între piele și material. Această apă se încălzește rapid până la temperatura corpului, creând un strat izolator.

Izolația termică oferită de neopren este importantă nu numai pentru confort, ci și pentru protecția sănătății. Expunerea prelungită la frig poate duce la hipotermie, chiar și în condiții relativ blânde. Aflarea în apă rece fără protecție adecvată favorizează disiparea rapidă a căldurii din organism, ceea ce poate duce la crampe musculare, coordonare motorie redusă și, în cazuri extreme, chiar la pierderea cunoștinței.

Elasticitatea ridicată a neoprenului asigură că tricourile din neopren nu numai că oferă protecție eficientă împotriva frigului, dar nu limitează nici mișcarea, ceea ce este esențial pentru multe sporturi nautice. Protecția împotriva factorilor externi, cum ar fi vântul, care poate spori și mai mult senzația de frig, sau obiectele ascuțite din apă, este un alt motiv pentru care tricourile din neopren sunt indispensabile.

Comparație între cămășile din neopren și costumele de neopren tradiționale 

Atunci când se compară tricourile din neopren cu costumele de baie tradiționale, există diferențe semnificative în ceea ce privește funcționalitatea și scopul. Costumele de înot tradiționale, cum ar fi costumele de înot sau tricourile din lycra, sunt concepute în primul rând pentru confort și estetică în mediile de piscină sau atunci când înotați în ape mai calde. Acestea sunt ușoare, se usucă rapid și adesea colorate, dar nu oferă suficientă protecție în medii mai reci.

Tricourile din neopren, pe de altă parte, oferă protecția termică de care aveți nevoie în ape mai reci. Acestea sunt mai groase și oferă o protecție mult mai bună împotriva frigului. În plus, comparativ cu costumele de baie tradiționale, neoprenul aderă mai bine la corp, ceea ce reduce rezistența la apă și poate îmbunătăți performanța în unele sporturi. Tricourile din neopren au adesea caracteristici suplimentare, cum ar fi fermoarele menționate mai sus, care facilitează îmbrăcarea și scoaterea costumului de baie, și diferite tipuri de panouri, care le sporesc durabilitatea și funcționalitatea.

În plus, neoprenul este mai rezistent la apa sărată și la razele UV, ceea ce se traduce printr-o durată de viață mai lungă a tricoului în comparație cu materialele tradiționale. De asemenea, tricourile din neopren protejează mai bine împotriva abraziunilor și rănilor cauzate de contactul cu o placă de surf sau cu alte echipamente.

Ca urmare, tricourile din neopren sunt mult mai potrivite pentru sporturile nautice, în special în medii naturale în care apa rece, vântul și soarele intens fac parte din expunerea zilnică. Deși pot fi mai scumpe și mai puțin flexibile decât costumele de baie tradiționale, avantajele lor în materie de protecție și funcționalitate sunt incomparabile.

Extindere descriere Restrângere descriere