Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Discuri tactile

Discul senzorial - alegeți modelul potrivit în magazinul Sportano 

Categoria discuri senzoriale din magazinul de sport Sportano este cel mai bun loc pentru a descoperi influența pozitivă a pernelor specializate asupra coloanei vertebrale și a sistemului motor. Pentru a avea o garanție de siguranță și durabilitate a echipamentului, apelați la discurile senzoriale ale unor mărci dovedite și apreciate, printre care: inSPORTline, Body Sculpture, Schildkröt sau Thorn Fit

Pentru a face exerciții, pentru a sta, pentru copii - tipuri de discuri senzoriale 

Un disc senzorial poartă mai multe denumiri: pernă senzomotorie, disc stabilizator, beretă de reabilitare sau, mai frecvent, arici. De obicei, are o suprafață netedă și antiderapantă pe o parte, iar pe cealaltă parte este ușor convexă și este prevăzută cu filete moi. Pentru ca aceasta să-și îndeplinească funcția, acordați atenție dimensiunii pernei. Acesta trebuie adaptat la nevoile dumneavoastră și la suprafața pe care va fi folosit (de exemplu, scaun, podea etc.). Cel mai adesea veți întâlni un disc de stabilizare cu un diametru de 33 cm. Îl veți folosi în principal pentru a sta jos? Alegeți o mărime mai mare. Doriți să o utilizați pentru a ușura durerea lombară? Alegeți un disc cu un diametru mai mic, cu tampoane de masaj care oferă un masaj suplimentar. 

Atunci când achiziționați un disc cu senzor, acordați atenție capacității de încărcare (greutatea maximă a utilizatorului) și gradului de umflare, precum și posibilității de a regla duritatea în funcție de nevoile celui care face exerciții (o supapă specială permite acest lucru).  

Disc de exerciții senzoriale

În cluburile de fitness, este folosit în clasele de mentalitate (de exemplu, coloana vertebrală sănătoasă) sau pentru seniori. În antrenamentul la domiciliu, puteți folosi doar discul senzorial sau puteți îmbogăți exercițiile cu gantere, benzi de rezistență sau o minge de fitness (de exemplu, ovoball). Acest lucru vă permite să activați mai mulți mușchi și să lucrați mai mult pentru a vă îmbunătăți condiția fizică generală și pentru a vă corecta postura. Este excelent pentru reabilitare, de exemplu, după o entorsă la gleznă. Dacă doriți să vă ușurați suplimentar coloana vertebrală sau să vă masați picioarele după exerciții fizice, alegeți un disc stabilizator mai mic, cu umflături ușoare. 

Discul senzorial pentru ședință

Funcționează bine la serviciu, în timp ce conduceți în mașină sau în timpul unei seri cu serialul preferat. Alegeți un disc cu senzor pentru șezut, astfel încât să fie confortabil pentru a sta pe el. O dimensiune mai mare, cu o suprafață netedă și un nivel bun de umflare (ar trebui să se îndoaie în timp ce stați jos) va fi potrivită.  

Disc senzorial pentru copii

O pernă senzomotorie pentru copii trebuie aleasă în funcție de mărimea utilizatorului. Copiilor mai mici li se recomandă discuri senzoriale cu un diametru mai mic, în timp ce un adolescent poate folosi cu succes un model mai mare. O pernă de reabilitare pentru copii va ajuta, printre altele, la eliminarea sau corectarea defectelor posturale. 

Ce exerciții cu discul senzorial merită să fie urmărite? 

Înainte de a cumpăra un disc senzorial, merită să contactați un fizioterapeut care vă va spune ce beretă de reabilitare să alegeți și cum să faceți exerciții cu ea. Unul dintre exercițiile de bază cu utilizarea discului este așa-numita ședință dinamică. De asemenea, puteți exersa îmbunătățirea coordonării și a echilibrului, de exemplu, adăugând o sarcină suplimentară, cum ar fi o minge medicinală, și exersând statul în picioare pe un singur picior sau ghemuiri. 

Scaune dinamice

Acest exercițiu cu un disc senzorial este excelent dacă stați într-o singură poziție pentru o perioadă lungă de timp, fie că sunteți la birou sau la volan. Șederea dinamică forțează mușchii posturali să se încordeze, menținând astfel o postură corectă. Prin simpla așezare pe un disc de stabilizare, puteți să vă eliberați rapid tensiunea musculară și să vă ușurați tensiunea de pe coloana vertebrală. 

Antrenamentul de stabilitate cu un disc senzorial

Vei avea nevoie de două berete pentru asta. Așezați-le la o distanță egală cu cea a umerilor, stați pe fiecare cu un picior și încercați să faceți o ghemuire. Dacă este prea ușor, puteți adăuga greutate sub formă de gantere/medicamente sau puneți benzi de rezistență mini-bande pe genunchi. Pentru antrenamentul echilibrului, puteți încerca, de asemenea, să faceți o planșă cu antebrațele așezate pe un disc și picioarele pe celălalt. 

La Sportano am adunat discuri senzoriale de înaltă calitate, de diferite dimensiuni și aplicații, care pot fi folosite cu succes de copii, adolescenți și adulți de orice condiție sau nivel de fitness. 

Extindere descriere Restrângere descriere