Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Farfurii turistice

Plăcuțe turistice - modele de încredere în magazinul Sportano.ro

Daca planuiesti o excursie la munte, la lac sau orice alt loc unde va trebui sa pregatesti mesele in aer liber, farfuriile turistice sunt un echipament esential. Mâncărurile bine alese vor facilita cu siguranță pregătirea meselor și vor face mâncarea mai gustoasă și mai plăcută. În magazinul de sport Sportano.ro veți găsi plăci turistice de înaltă calitate de la mărci profesionale precum Sea to Summit sau RidgeMonkey.

Tipuri de farfurii turistice: plastic, metal, portelan si altele

Pe piață sunt disponibile diverse tipuri de farfurii turistice, care diferă nu numai ca material, ci și ca dimensiune și greutate. Cele mai populare tipuri de farfurii turistice includ:

  • Farfurii din plastic - acesta este cel mai ușor și mai ieftin tip de farfurii turistice. Sunt perfecte pentru excursii de o zi sau excursii mai scurte. Sunt ușor de păstrat curat și nu ocupă mult spațiu, dar, pe de altă parte, sunt mai puțin durabili și se pot uza mai repede.
  • Plăci metalice - acestea sunt vase mai durabile și mai durabile, care vor funcționa bine în timpul călătoriilor mai lungi. Pot fi realizate din aluminiu sau oțel inoxidabil. Ele sunt de obicei mai grele decât plăcile de plastic, dar mai rezistente la deteriorarea mecanică și la coroziune.
  • Farfurii din portelan - acesta este cel mai greu tip de farfurii turistice, dar in acelasi timp si cel mai estetic. Sunt perfecte pentru călătorii mai scurte, unde greutatea echipamentului nu este atât de importantă. Sunt rezistente la temperaturi ridicate, dar in acelasi timp pot fi usor deteriorate mecanic.

Caracteristici ale unei farfurii turistice ideale: ușurință, durabilitate, ușor de curățat

Atunci când planificăm o excursie la munte, la lac sau camping, unul dintre cele mai importante elemente de echipament este un set de plăci turistice selectat corespunzător. Farfuria turistică ideală ar trebui să aibă trei caracteristici: ușurință, durabilitate și ușor de curățat.

Lejeritatea farfuriilor turistice este foarte importanta, mai ales in cazul calatoriilor mai lungi, in care fiecare gram de greutate in plus se simte pe spate. Din acest motiv, plăcile de plastic sunt soluția cel mai frecvent aleasă deoarece sunt foarte ușoare și ușor de transportat. Cu toate acestea, merită să ne amintim că astfel de plăci pot fi mai puțin durabile și se pot uza mai repede.

A doua caracteristică importantă a unei plăci turistice ideale este durabilitatea. Placa trebuie să fie robustă și să reziste în condiții de exterior, cum ar fi vântul, ploaie sau utilizare intensă. Pentru expediții mai lungi, merită să alegeți plăci din aluminiu sau oțel inoxidabil, care sunt mai rezistente decât cele din plastic.

Ultima caracteristică care ar trebui să distingă farfuria turistică perfectă este ușurința de curățare. În timpul călătoriilor turistice, de multe ori ne lipsește accesul la apă curentă, așa că merită să alegem farfurii ușor de spălat și uscat. Plăcile de plastic sunt cel mai ușor de păstrat curate, deoarece pot fi pur și simplu clătite cu apă. Farfuriile din metal sau portelan necesita putin mai multa atentie si timp, dar sunt mai rezistente la murdarie.

Cum să alegi cel mai bun set de plăci de călătorie pentru nevoile tale?

Atunci când alegeți farfurii turistice, merită să urmați câteva sfaturi. În primul rând, ar trebui să țineți cont de durata călătoriei și de numărul de persoane pentru care trebuie să pregătiți mesele. Pentru excursiile de o zi, farfuriile de plastic vor fi soluția perfectă. Totuși, în cazul călătoriilor mai lungi, când trebuie să pregătiți mai multe mese, merită să investiți în vase mai rezistente și mai durabile, precum metalul sau porțelanul.

De asemenea, este important ca plăcuțele turistice să fie selectate corespunzător pentru tipul de călătorie. De exemplu, dacă plănuiești o excursie de trekking, merită să pariezi pe farfurii mai ușoare și mai compacte, care să nu ocupe prea mult spațiu în rucsac. Pe de alta parte, pentru camping sau tabere de vara, este mai bine sa alegem preparate mai estetice si rezistente, care sa ne ofere mai mult confort atunci cand pregatim mesele.

Extindere descriere Restrângere descriere