Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Mulinete pentru pescuit staționar

Mulinetele de pescuit cu plutitor - faceți alegerea corectă cu Sportano 

Pescuitul cu pluta este una dintre cele mai populare forme de pescuit, oferind atât relaxarea, cât și emoția pescuitului. O piesă cheie de echipament pentru orice pescar cu pluta este mulineta, care joacă un rol extrem de important în succesul pescuitului. O mulinetă de pescuit cu pluta de bună calitate nu numai că facilitează lansarea și tragerea peștelui, dar asigură și precizie și fiabilitate într-o varietate de condiții de pescuit. 

În magazinul Sportano veți găsi mulinete cu flotor de la mărci consacrate precum Browning, Abu Garcia, Okuma și Daiwa.

Principiile de bază ale alegerii unei mulinete plutitoare: ce trebuie să căutați? 

Alegerea mulinetei potrivite pentru pescuitul cu pluta este esențială pentru succesul și plăcerea pescuitului cu pluta. Există mai multe aspecte fundamentale de luat în considerare atunci când alegeți o mulinetă.

Primul și cel mai important aspect este dimensiunea și greutatea mulinetei. Acești parametri trebuie potriviți tipului de tijă cu care va fi utilizată mulineta. Mulinetele mai ușoare sunt ideale pentru lansetele plutitoare mai delicate folosite pentru a prinde pești mai mici, în timp ce modelele mai grele sunt mai bune pentru lansetele mai mari și mai grele folosite pentru a prinde pești mai mari.

Un alt element important este raportul de transmisie al mulinetei. Un raport de transmisie ridicat înseamnă că mulineta înfășoară mai multă linie pe bobină cu fiecare rotire a manivelei. Acest lucru este deosebit de important în pescuitul cu pluta, când trebuie să înfășurați firul rapid, de exemplu atunci când tractați un pește.

Calitatea frânei este un alt aspect esențial. La mulinetele cu plutitoare, este importantă netezimea acțiunii frânei și capacitatea acesteia de a fi reglată cu precizie. O frână de bună calitate vă permite să controlați ușor și precis rezistența atunci când trageți un pește, ceea ce este deosebit de important în cazul seturilor delicate de plutitoare.

De asemenea, este esențial să acordați atenție numărului și calității rulmenților și designului general intern al mulinetei. Un număr mai mare de rulmenți se traduce, de obicei, printr-o mulinetă care funcționează mai ușor, ceea ce este important pentru prezentările delicate ale momelilor și pentru confort.

Tipuri de mulinete plutitoare: un ghid al modelelor 

Diferitele tipuri de mulinete plutitoare oferă o varietate de caracteristici și sunt potrivite pentru diferite stiluri de pescuit. Iată un ghid al celor mai populare modele.

Mulinetele cu frână frontală sunt utilizate în mod obișnuit în pescuitul cu pluta. Principalul lor avantaj este ușurința de a regla forța de frânare, ceea ce este deosebit de util în timpul luptei cu un pește. Acestea sunt ideale pentru pescarii care au nevoie de un control rapid și precis al frânei.

Mulinetele cu tracțiune spate oferă reglaje mai intuitive și mai rapide. Acestea sunt preferate de pescarii care apreciază răspunsul rapid și ușurința în utilizare, în special în situații de pescuit dinamice.

Mulinetele cu funcționare liberă permit peștelui să ia momeala liber și să înoate cu ea, fără a simți rezistența mulinetei. Acest lucru este deosebit de util pentru pescuitul delicat, când peștii sunt precauți și pot fi ușor speriați de rezistența firului.

Mulinetele Match sunt concepute special pentru pescuitul cu pluta pe distanțe lungi. Acestea sunt caracterizate de bobine mari, puțin adânci, pentru a facilita lansările lungi și precise. Sunt ideale pentru pescarii care se specializează în pescuitul de meci.

Mulinetele Baitrunner sunt un hibrid între o mulinetă standard și un model cu funcționare liberă. Acestea permit comutarea ușoară între frânarea standard și mersul liber, ceea ce este util în multe situații de pescuit cu pluta, în special atunci când este necesară adaptarea rapidă la schimbarea condițiilor.

Tehnologie și inovație în domeniul mulinetelor plutitoare 

Evoluțiile tehnologice în domeniul mulinetelor de pescuit cu flotor au îmbunătățit semnificativ eficiența și confortul pescuitului. Mulinetele moderne sunt echipate cu o serie de caracteristici inovatoare care răspund nevoilor atât ale începătorilor, cât și ale pescarilor avansați.

Una dintre inovațiile cheie este sistemul anti-retro, care previne retragerea nedorită a liniei. Această soluție este deosebit de importantă în situații delicate de pescuit, în care precizia și controlul liniei sunt esențiale pentru a reuși să trageți un pește.

O altă inovație semnificativă este reprezentată de mecanismele de frânare de precizie. Acestea permit controlul precis al rezistenței, ceea ce este esențial atunci când trageți pești mai mari. Mulinetele moderne oferă frâne netede și ușor reglabile, ceea ce îmbunătățește semnificativ experiența de pescuit.

Rulmenții etanșeizați reprezintă un alt progres tehnologic. Acestea oferă o protecție mai bună împotriva apei și a murdăriei, ceea ce prelungește durata de viață a mulinetei și asigură funcționarea fără probleme chiar și în condiții dificile.

De asemenea, mulinetele moderne utilizează adesea tehnologii de reducere a vibrațiilor. Acest lucru asigură funcționarea lină și constantă a mulinetei, chiar și atunci când înfășurați rapid linia, ceea ce este important pentru precizia și confortul lansării.

Inovațiile includ, de asemenea, sisteme îmbunătățite de înfășurare a liniei care asigură o înfășurare uniformă și precisă. Acest lucru ajută la prevenirea încurcăturilor și blocajelor, ceea ce este deosebit de important în pescuitul delicat cu pluta.

Potrivirea mulinetei cu tija de plutire: cheia succesului 

Potrivirea mulinetei cu tija de plutire este esențială pentru performanțe de pescuit și confort optime. Potrivirea corectă permite o mai bună gestionare a liniei, aruncări mai precise și o tragere mai eficientă a peștelui.

Factorii cheie în alegerea unei mulinete sunt greutatea și dimensiunea. Mulineta trebuie să fie echilibrată corespunzător cu tija, ceea ce înseamnă că nu trebuie să fie nici prea grea, nici prea ușoară. O mulinetă prea grea poate face tija incomodă și obositoare la utilizare, în timp ce una prea ușoară poate să nu asigure un control suficient al liniei.

Raportul de transmisie al mulinetei este, de asemenea, important. Pentru pescuitul cu pluta, unde sunt adesea necesare lansări rapide și precise, sunt recomandate mulinetele cu un raport de transmisie mai mare. Acest lucru permite înfășurarea mai rapidă a liniei și un răspuns mai bun atunci când tractați un pește.

De asemenea, este importantă compatibilitatea mulinetei cu tehnica de pescuit preferată. De exemplu, pescarii care pescuiesc pe distanțe lungi pot prefera mulinetele cu bobine mai mari, mai puțin adânci, care facilitează lansările lungi.

Ergonomia nu trebuie, de asemenea, neglijată. Mulineta trebuie să fie confortabil de utilizat, cu o manivelă și o frână ușor accesibile, ceea ce este deosebit de important în timpul sesiunilor lungi de pescuit.

În cele din urmă, combinația dintre mulinetă și undiță ar trebui să formeze un ansamblu coerent, echilibrat, care să fie plăcut de utilizat și să permită un pescuit eficient. Pescarii ar trebui să experimenteze diferite combinații pentru a găsi set-up-ul perfect care să se potrivească preferințelor individuale și stilului lor de pescuit.

Extindere descriere Restrângere descriere