Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Corzi de alpinism

Corzi de cățărare - aveți grijă de siguranța dumneavoastră cu magazinul Sportano

O frânghie de cățărare este baza pentru echipamentul atât al începătorilor, cât și al cățărătorilor profesioniști. Acesta garantează siguranță, stabilitate și facilitează atingerea vârfurilor. O frânghie de cățărare prost aleasă, fabricată din materiale slabe, nu numai că vă poate priva de posibilitatea de a ajunge în vârf, dar, în cazuri extreme, poate chiar să vă afecteze grav sănătatea. La urma urmei, cea mai importantă sarcină a acestuia este de a asigura siguranța utilizatorului în timpul ascensiunii. 

Este extrem de important să alegeți o frânghie care să se potrivească nevoilor dumneavoastră - acestea se diferențiază în funcție de materialele din care sunt fabricate și de scopul lor. Parametrul tehnic care determină rezistența frânghiilor de alpinism este așa-numitul număr de cădere. Acest lucru înseamnă că, înainte ca frânghia să fie scoasă la vânzare, se verifică de câte ori va cădea, iar frânghia va ține în continuare alpinistul și nu se va rupe. În acest fel, puteți fi întotdeauna siguri că produsul este sigur. 

Pe Sportano.ro veți găsi produse de alpinism de cea mai bună calitate. Materialele durabile și manopera profesională garantează siguranța în cele mai solicitante condiții. Cu Sportano.ro ești sigur că vei urca alături de cei mai buni

Corzi de alpinism - tipuri

Alegerea corectă a frânghiei de alpinism este esențială. Înainte de a decide care este cea mai potrivită pentru dumneavoastră și pentru cerințele dumneavoastră, merită să vă familiarizați cu tipurile de frânghii disponibile și cu scopul lor

Primele sunt frânghiile simple, cunoscute și sub numele de frânghii dinamice. Acestea sunt utilizate în ghidaj sau în alpinismul sportiv. Acestea au o grosime de 8-11 mm și o lungime de 60 m. Frânghiile mai subțiri sunt recomandate pentru utilizarea de către profesioniști. Frânghiile dinamice sunt, de asemenea, caracterizate de o frânare ușoară, astfel încât utilizatorul nu este expus la smucituri bruște. 

Jumătate de frânghie, cunoscută și sub numele de frânghie dublă, este o soluție excelentă pentru alpiniștii care merg în zone cu sol friabil. Funcționează bine pentru cățărat pe mai multe trepte sau pe gheață. Jumătate din frânghii au o grosime de 8-9 mm. 

Frânghiile statice sunt un tip de frânghie inflexibilă cu rezistență foarte mare. Din cauza lipsei lor de flexibilitate și rigiditate, căderea pe ele poate fi foarte neplăcută, iar smucitura bruscă poate fi ținută minte mult timp de către alpinist. Acestea sunt utilizate în principal în speologie și în lucrul la înălțime. Diametrul lor este de aproximativ 10 mm. 

Atunci când vă cățărați cu copiii, asigurați-vă că aveți un ham complet atașat la frânghie. Este o necesitate atunci când urcați cu cățărători mici. 

Cum să alegeți coarda de alpinism potrivită?

Alegerea frânghiei de alpinism potrivite depinde în primul rând de nevoile dumneavoastră și de terenul în care va fi folosită. Dacă sunteți un profesionist cu multă experiență în alpinism și doriți să vă dovediți în condiții mai dificile, o coardă dublă de alpinism este o alegere excelentă pentru dumneavoastră

Dacă sunteți la începutul aventurii de cățărare, o coardă dinamică vă va fi de folos. Este potrivit pentru ghidarea pe stânci și pentru escaladarea primelor vârfuri. Avantajul acestui tip de frânghie este că poate fi adaptată la sistemele de asigurare, ceea ce va îmbunătăți considerabil frânarea, astfel încât aceasta să nu fie bruscă. 

Extindere descriere Restrângere descriere