• Livrare gratuită
  • 30 de zile pentru retur
  • Expediere în 48 h
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Lansete pentru pescuit la crap

Undițe pentru crap: alege cea mai bună din oferta magazinului Sportano.ro

Undițele de crap de pe Sportano.ro sunt o forță a celor mai bune produse disponibile pentru iubitorii de relaxare pe apă. Indiferent cum sau unde pescuiți, la Sportano veți găsi cu siguranță echipamentul perfect pentru dumneavoastră. Cele mai bune lansete pentru crap de la Greys, JRC și Prologic sunt sinonime cu un pescuit plăcut și de succes și cu un echipament de calitate care vă va dura mulți ani. 

Ce tijă de crap să alegeți? Sfaturi pentru cumpărători

O undiță pentru crap trebuie să fie capabilă să reziste la sarcini semnificative din cauza greutății peștelui prins. Dacă vă întrebați ce lansete pentru crap va fi una bună, luați în considerare aspecte precum lungimea, construcția, materialul de fabricație, greutatea de aruncare și curba de îndoire

Tije pentru crap - lungime

Dimensiunile unei lansete pentru crap variază între 3,6 și 3,9 m. Dacă pescuiți de pe mal, un model care vă permite să ajungeți cât mai departe în apă este o alegere mai bună. O undiță pentru crap cu mulineta și o lungime de 3,9 m vă permite să aruncați până la 120 m

Exemplarele mai lungi funcționează mai bine atunci când se pescuiește în rezervoare mari și cu vegetație rară. Acest lucru va reduce riscul ca firul să se agațe de ramurile copacilor sau de plante. Atunci când pescuiți de pe o barcă sau de pe un ponton, o undiță pentru crap pentru lansări lungi nu va funcționa neapărat. 

Undiță pentru pescuit la crap - construcție

Puteți alege între modelele telescopice și cele cu mai multe componente. Undițele telescopice pentru crap sunt ușor de transportat, deoarece părțile mai mici sunt ascunse în secțiunea inferioară. Cu toate acestea, o undiță telescopică pentru crap este mai puțin rezistentă la supraîncărcare decât o undiță din mai multe piese. 

În acest segment de produse sunt disponibile modele care sunt asamblate din două sau trei părți. Unitățile din două piese sunt considerate a fi cele mai bune lansete pentru crap. Acestea sunt mai durabile decât cele din 3 piese, dar necesită mai mult spațiu în portbagaj sau în subsol. 

Undițe pentru crap - material de construcție

O undiță pentru crap trebuie să fie suficient de puternică pentru a susține un pește cu greutate mare. Undițele bune pentru crap sunt fabricate din fibră de carbon. Acesta este un material care combină ușurința cu rezistența

De asemenea, este important să alegeți o mulinetă durabilă. Cele mai bune sunt cele din metal. Undițele de crap cu mulineta prevăzută cu rulmenți din oțel vor avea performanțe mai bune decât modelele prevăzute cu rulmenți din plastic, chiar dacă aceștia sunt mai mulți decât cei din oțel. 

Tijă de pescuit pentru crap - greutate de turnare și curbă de îndoire

Greutatea de lansare a unei lansete pentru crap depinde de curba de îndoire a lansetei. Acesta este momentul de încărcare atunci când vârful și fundul tijei ating un unghi de 90°. Cunoașterea modului în care se comportă tija este esențială pentru alegerea greutății potrivite. Există patru niveluri de deformare: completă, parabolică, semi-parabolică (semiprimară) și de vârf. 

Îndoirea completă a tijei are loc pe întreaga lungime a acesteia. În acest caz, șansa ca peștele să cadă din cârlig este mică. O situație similară apare în cazul unei curbe parabolice. 

Cu o curbură de jumătate de vârf, tija se îndoaie de la vârf până la jumătate din lungimea ei. Curbura de vârf afectează doar vârful. Absorbția șocurilor este redusă în acest caz, iar șansele ca peștele să se smulgă în timpul tragerii sunt mari

Cele mai bune lansete pentru crap de la mărci profesionale

Înainte de a pleca pe apă, vizitați Sportano.ro și alegeți o undiță pentru crap de la cei mai buni producători. Oferim lansete pentru crap de la mărci precum Greys, JRC și Prologic. Beneficiați de cumpărături online convenabile, precum și de livrare gratuită pentru comenzi de peste 100 de lire sterline plătite online, livrare prin curier la 24 de ore de la cumpărare și 30 de zile pentru a returna bunurile. 

Extindere descriere Restrângere descriere