Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Corzi de badminton

Coarde de badminton - alege corect cu magazinul Sportano

O coardă de badminton de înaltă calitate este baza pentru lovituri precise și puternice ale săgeților. Confecționate din fibre durabile, corzile disponibile la Sportano vor satisface așteptările atât ale începătorilor, cât și ale jucătorilor experimentați. Alege coarda care se potrivește exact nevoilor tale și du-ți jocul la următorul nivel cu Sportano. 

Corzi de badminton - care sunt diferențele și cum să alegi cea potrivită?

Plasa, care este partea centrală a rachetei, adică coarda de badminton, diferă prin grosimea fibrelor și prin forța cu care este întinsă plasa. În funcție de acești doi parametri, se schimbă puterea și precizia impactului, precum și amortizarea vibrațiilor cauzate de ricoșeul volanului. Grosimea fibrelor și forța de tensionare au, de asemenea, un efect asupra duratei de viață a plasei. 

Cu cât este mai groasă coarda rachetei de badminton, cu atât este mai rezistentă la abraziune și rupere. Din acest motiv, o țesătură mai groasă este recomandată în special pentru persoanele care abia învață jocul. Fibrele mai subțiri sunt mai sensibile la lovituri efectuate necorespunzător, ceea ce le face să se rupă și să se deterioreze mai repede. Avantajul fibrelor subțiri este o senzație mai bună pentru săgeți. Acesta este motivul pentru care o astfel de coardă este aleasă de către jucătorii de rachete de badminton cu un nivel de îndemânare mai ridicat

Forța de tensiune a unei rachete de badminton este, de asemenea, de o importanță fundamentală. Limita inferioară este de 8 kg, iar limita superioară este de 15 kg. O coardă mai puternică nu se traduce întotdeauna printr-o creștere a puterii de lovire. Acesta este cazul persoanelor care au stăpânit deja tehnica de lovire și sunt capabile să direcționeze racheta către așa-numitul "sweet spot". Acesta este locul din mijlocul rachetei care oferă cea mai precisă și puternică lovitură. O bună tehnică de lovire reduce cantitatea de forță pe care o depuneți în mișcarea mâinii și, astfel, reduce și riscul de accidentare. 

Începătorii sunt sfătuiți să folosească 8-10 kg de tensiune. Deși jucătorul are mai puțin control asupra loviturii, absorbția vibrațiilor provocate de sărituri ale săgeții este mai mare. Forța cu care săgeata este aruncată este, de asemenea, mai mare. În acest fel, un începător evită creșterea reflexă a forței de impact și posibila întindere a brațului manifestată prin inflamarea epicondilului lateral al humerusului, adică cotul de tenis. 

Cum înlocuiesc coarda la o rachetă de badminton?

Înlocuirea regulată a coardei la o rachetă de badminton este foarte importantă. O sfoară care a fost folosită pentru o perioadă lungă de timp își pierde proprietățile, înrăutățind puterea și precizia săgeților. De asemenea, influențează uzura rachetei în sine

Schimbarea coardei trebuie luată în considerare ori de câte ori simțiți că loviturile eleronului nu sunt adecvate. Cu toate acestea, nu toate persoanele, mai ales la început, au acest sentiment. Prin urmare, cel mai bine este să schimbați șnurul la fiecare trei luni. Coarda unei rachete de badminton ar trebui înlocuită, chiar dacă nu prezintă abraziuni vizibile pe ea. După un astfel de timp, este deja atât de uzată încât nu mai permite un control adecvat al volanului. 

În plus, coarda veche își pierde elasticitatea chiar dacă nu este folosită. Din acest motiv, producătorii care oferă rachete de badminton pentru profesioniști le vând adesea fără tensiune. Umiditatea aerului și temperatura au, de asemenea, o influență asupra duratei de viață a șnurului. Pentru a preveni contracția și întinderea corzilor, racheta trebuie depozitată într-o husă izolată și într-un loc uscat, la temperatura camerei. 

Tensiunea rachetei poate fi înlocuită în cadrul unui serviciu specializat, unde plasa veche este îndepărtată de o mașină și se pune una nouă. Un tehnician de service calificat este capabil să repare racheta în 30 de minute

Extindere descriere Restrângere descriere