• Livrare de la 0 lei
  • 30 de zile pentru retur
  • Expediere chiar și în 48 h
Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Mingi de tenis de masă

Mingi de ping-pong - alege corect cu magazinul Sportano

Tenisul de masă este un joc popular pentru două sau patru persoane. Pentru un turneu de tenis, aveți nevoie de o masă cu plasă, rachete și mingi de ping-pong bune. Mingile sunt o parte importantă a jocului, deoarece ele fac jocul dinamic și fluid. Este pe structura mingii depinde de claritatea ricoșeului, atacând pe calea de zbor corectă sau puterea de rotație, ceea ce face dificilă pentru adversar să primească jocul. Mingile de tenis de masă de calitate nu trebuie să aibă cusături vizibile, adică o cusătură care leagă două jumătăți ale mingii. Coaserea poate provoca modificări neintenționate ale liniei de zbor și o precizie redusă a săriturii. 

Atunci când cumpărați mingi de tenis de masă, merită să alegeți modele cu manoperă de înaltă calitate și parametri selectați în mod corespunzător. Dimensiunile și proprietățile mingilor sunt adaptate la scopul lor (antrenament sau turneu) și la abilitățile jucătorului. Oferta Sportano include mingi de mărci și modele sportive bine cunoscute pentru diverse scopuri. Pe rafturile magazinului nostru, puteți găsi mingi de tenis de masă pentru începători, jucători de agrement și jucători profesioniști

Mingi de ping-pong - 1, 2 sau 3 stele. Ce înseamnă stelele și cum să alegi corect?

Alegerea unei mingi de ping-pong depinde de nivelul de îndemânare al jucătorului. Amatorii începători, jucătorii intermediari și jucătorii profesioniști de tenis ar trebui să folosească modele diferite. Dinamica mingii sau nivelul de duritate al acesteia ar trebui să fie adaptat la gama de abilități. Au fost introduse marcaje speciale pentru a facilita adaptarea mingii la abilitățile jucătorului. Bilele sunt marcate pe o scală de la 1 la 3, care este definită de stele

Mingile de tenis cu 1 stea sunt cel mai simplu model de bază, care sunt folosite în principal pentru a învăța jocul. Aceste tipuri de bile sunt mai lente și, prin urmare, au o traiectorie de zbor mai ușor de judecat. Modelele cu 2 stele sunt mingi de tenis destinate jucătorilor de nivel intermediar. Acestea reprezintă cea mai bună alegere pentru cei care cunosc elementele de bază ale tenisului de masă și doresc să-și îmbunătățească abilitățile și dinamica jocului. Mingile de tenis de masă de trei stele sunt cel mai avansat model, care îndeplinesc toate cerințele oficiale ale Federației Internaționale de Tenis de Masă și sunt folosite în competițiile profesionale. Acest tip de mingi ar trebui să fie jucate de jucători de tenis care stăpânesc foarte bine loviturile și rotațiile. 

Diametru, culori - află informații de bază despre mingile de tenis de masă

Printre elementele de diferențiere ale mingilor de ping-pong se numără dimensiunea lor, adică dimensiunea diametrului. O minge de turneu standard ar trebui să aibă un diametru de 40 mm. Aprobarea acestei dimensiuni de către MFTS a făcut ca majoritatea mingilor să fie vândute în această dimensiune. Cu toate acestea, aceasta nu este singura dimensiune a mingii disponibilă pe piață. 

Mingile de ping-pong pot avea diametre mai mici, de 38 sau chiar 35 mm. Diametrul unei mingi de tenis de masă afectează dinamica de ricoșeu și rotația mingii. Cu cât diametrul este mai mic, cu atât mingea de tenis de masă este mai rapidă și mai receptivă. Acest tip de minge este potrivit pentru jocul ofensiv și pentru abilitățile avansate ale jucătorului de tenis. 

Cumpărarea de mingi de tenis de masă implică și alegerea culorii modelului. Cele mai frecvente culori sunt albul și portocaliul. Acestea sunt culorile aprobate de MFTS și admise pentru a juca în turnee. Alegerea culorii mingii ar trebui să fie determinată de culoarea mesei de tenis. Bilele albe sunt folosite pentru a juca pe o masă verde. Dacă masa este albastră, joci cu o minge portocalie. De asemenea, este posibil să găsiți pe rafturile magazinelor mingi de tenis de masă bicolore, care sunt utile pentru a învăța jocul rotațional. 

Extindere descriere Restrângere descriere