• Livrare gratuită
  • 30 de zile pentru retur
  • Expediere în 48 h
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Mingi pentru volei de sală

Mingi de volei de interior la Sportano.ro

Voleiul în sală, cunoscut și sub numele de volei în sală, este un sport extrem de popular, practicat atât de amatori, cât și de profesioniști din întreaga lume. Acest joc dinamic și captivant combină viteza, precizia, puterea și chimia de echipă, făcând ca fiecare întâlnire să aducă o mulțime de emoții pentru jucători și fani. Unul dintre cele mai importante elemente care afectează calitatea unui meci de volei în sală este mingea potrivită. Alegerea mingii potrivite poate afecta semnificativ nivelul de joc al jucătorilor, confortul și siguranța acestora, așa că merită să știm la ce să fim atenți atunci când cumpărăm o minge pentru volei în sală. La Sportano.ro, veți găsi mingi de volei de interior de înaltă calitate de la mărci profesionale precum SELECT, Joma, Mikasa și Wilson.

Caracteristicile mingii ideale de volei de interior

O minge de volei de interior trebuie să îndeplinească câteva cerințe de bază pentru a asigura cea mai bună experiență de joc. Iată care sunt principalele caracteristici ale mingii de volei de interior ideale:

  • Greutate și dimensiuni adecvate - mingile oficiale de volei în sală trebuie să aibă o anumită greutate și dimensiuni, în conformitate cu reglementările Federației Internaționale de Volei (FIVB). Pentru bărbați, greutatea mingii ar trebui să fie de aproximativ 260-280 de grame, iar circumferința ar trebui să fie de 65-67 cm. Pentru femei, greutatea ar trebui să fie de aproximativ 260-280 de grame, iar circumferința ar trebui să fie de 65-67 cm.
  • Presiune adecvată - mingea trebuie să fie umplută cu aer la un nivel de presiune corect pentru a asigura un control adecvat în timpul jocului. În mod obișnuit, presiunea este cuprinsă între 0,30 și 0,325 kg/cm².
  • Bine echilibrată - mingea de volei de interior ideală trebuie să fie bine echilibrată, ceea ce înseamnă că nu trebuie să aibă denivelări sau deformări care ar putea afecta traiectoria de zbor.
  • Durabilitate și rezistență la uzură - mingea de volei ar trebui să fie fabricată din materiale de înaltă calitate, care să asigure o durabilitate de lungă durată și să fie rezistente la uzură.

Materialele și construcția mingilor de volei de interior

Cele mai multe mingi de volei de interior sunt fabricate din microfibră, piele sintetică sau un amestec de materiale. Mingile realizate din microfibră sunt ușoare, moi și extrem de durabile. Pielea sintetică, adesea folosită pentru durabilitatea sa, oferă, de asemenea, un bun control al mingii.

În ceea ce privește construcția, mingile sunt de obicei cusute sau lipite, iar panourile mingii formează suprafața exterioară a acesteia. Mingile cusute tind să fie mai durabile și să aibă caracteristici de zbor mai bune, în timp ce mingile lipite sunt mai bune în ceea ce privește rezistența la apă. Numărul de panouri de pe suprafața mingii poate varia - cu cât numărul de panouri este mai mare, cu atât mai sferică este forma mingii și cu atât mai bun este controlul în timpul jocului. De asemenea, merită să vă uitați la calitatea cusăturilor și la calitatea suprafeței mingii în sine.

Mărci și modele populare de mingi de volei de interior

Pe piață există diverse mărci și modele de mingi de volei de interior. Iată câteva mărci populare de luat în considerare:

  • Mikasa - este unul dintre cei mai importanți producători de mingi de volei. Modelul lor emblematic MVA200 este mingea oficială a Federației Internaționale de Volei (FIVB) și este folosită în majoritatea competițiilor internaționale. MVA200 este confecționată din microfibră și are 8 panouri pentru un control excelent în timpul jocului.
  • Molten - este un alt brand renumit în lumea mingilor de volei. Modelul V5M5000 este una dintre cele mai bune mingi de volei de interior ale lor. Fabricată din piele sintetică de înaltă calitate, aceasta oferă durabilitate, moliciune și caracteristici excelente de zbor.
  • Tachikara - Compania japoneză Tachikara oferă mingi de volei de înaltă calitate, cum ar fi modelul Sensi-Tec, care combină pielea sintetică cu tehnologia de laminare pentru a oferi moliciune, durabilitate și control în timpul jocului.
  • Wilson - este, de asemenea, un brand bine cunoscut pe piața de volei. AV5000S este una dintre cele mai bune mingi de volei de interior ale lor, fiind fabricată din piele sintetică de înaltă calitate și oferind un zbor și un control excelent.

Atunci când alegeți voleiul de interior potrivit, merită să țineți cont de nevoile jucătorilor, de nivelul de joc și, de asemenea, de buget. De asemenea, nu uitați că verificarea regulată a presiunii mingii și îngrijirea acesteia vor prelungi durata de viață a mingii și vor permite cea mai bună experiență de joc posibilă.

Extindere descriere Restrângere descriere