• Livrare gratuită
  • 30 de zile pentru retur
  • Expediere în 48 h
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Wakeboard

Wakeboarding - începe aventura ta cu Sportano 

Wakeboardingul este un sport care devine din ce în ce mai popular și oferă oportunități deosebite, deoarece se poate practica pe toate tipurile de ape. Acesta combină snowboardingul, surfingul și schiul nautic, iar mersul pe o placă în timp ce țineți o frânghie pe un lift poate fi o activitate excelentă pentru dumneavoastră. Magazinul Sportano oferă echipamente profesionale pentru acest sport nautic, inclusiv wakeboard-uri, legături, flotoare, kituri și accesorii de la mărci precum JOBE, NeilPyde și SLINGSHOT

Ce este wakeboardingul și ce îl face diferit de alte sporturi nautice? 

Wakeboarding-ul este o combinație între surfing și schi nautic, iar pentru a face toate trucurile pe apă aveți nevoie de o placă. Se ține în mâini un mâner special cu o frânghie, care este trasă în fața unei bărci cu motor sau a unui telescaun. Acest lucru îi permite riderului să se deplaseze rapid pe suprafața apei și să acopere distanțe. Riderii mai experimentați execută și trucuri în timp ce înoată, iar pentru a le realiza sunt amplasate diverse platforme pe apă.  

Wakeboarding-ul poate fi practicat pe aproape orice corp de apă și va funcționa bine pentru persoanele care nu au nici măcar cunoștințe de bază despre acest sport. Este recomandabil să solicitați ajutorul unui instructor la începutul aventurii dumneavoastră și apoi să vă antrenați singur pentru a deveni competent.  

Wakeboarding - cu ce echipament trebuie să te echipezi? 

Înainte de a începe să faceți wakeboarding, este important să vă echipați cu echipamentul potrivit, cum ar fi o placă, legături și accesorii. Astfel, vă veți asigura că sunteți pregătit pentru orice condiții și că puteți parcurge confortabil distanțe lungi pe apă.  

Wakeboard 

Placa este cea mai importantă piesă de echipament pentru acest sport. Modelele pentru începători au de obicei un fund plat și aripioare simple în față și în spate. Acestea permit un start rapid și viraje ușoare. Planșele pentru riderii experimentați au un fund mai bine conturat și mai multe aripioare. Acest lucru face posibilă menținerea unui control mai mare asupra echipamentului. Greutatea utilizatorului este, de asemenea, importantă. Cu cât greutatea este mai mare, cu atât este mai bine să vă echipați cu o placă mai lungă. Cei mai mulți producători enumeră valorile relevante pentru produsele lor, astfel încât fiecare să poată alege placa potrivită pentru nivelul său de pilotaj.  

Legături de wakeboard  

Acestea vă conectează picioarele la placă, astfel încât să vă deplasați în mod stabil pe apă. Acestea amintesc oarecum de cizmele de snowboard și pot fi împărțite în legături deschise și închise. Primul înconjoară complet piciorul. Acesta din urmă, pe de altă parte, are o secțiune frontală expusă pentru degetele de la picioare. Fixarea trebuie să fie cât mai confortabilă posibil și să se potrivească cu mărimea și forma picioarelor. Pentru cei cărora le place să execute tot felul de trucuri, vor funcționa legături mai moi, în timp ce pentru riderii care preferă să meargă în spatele bărcii cu motor, legăturile rigide vor fi cea mai bună opțiune. 

Schi nautic  

Dacă doriți să adăugați un pic de varietate la tehnica de wakeboarding, vă puteți echipa cu un schi nautic în loc de placă. Apoi, cel mai important lucru este ca întreaga construcție să asigure o rigiditate maximă. O astfel de soluție permite atât o deplasare lină pe lift, cât și posibilitatea de a efectua diverse trucuri pe apă. 

Cască 

Siguranța trebuie avută în vedere atunci când înotați, așa că o cască este esențială, deoarece protejează împotriva loviturilor sau a obstacolelor din apă. Acesta trebuie să fie confecționat dintr-un material rezistent, dar nici prea greu. Protecția urechilor și o căptușeală interioară confortabilă vor fi utile la o astfel de cască. 

Wakeboard spumă 

Echipamentul potrivit pentru sporturile acvatice este esențial, așa că merită să vă echipați cu un costum de neopren. Acesta protejează împotriva hipotermiei, asigurând în același timp o temperatură constantă a corpului. Este confecționat din material neopren, care crește flotabilitatea și nu permite materialului să absoarbă apa. 

În plus, puteți alege, de asemenea, plutitoare care sunt concepute pentru a fi remorcate în spatele unei bărci cu motor. De obicei, cu posibilitatea de a lua două sau mai multe persoane. Este o distracție grozavă pe apă alături de cei dragi. La Sportano, veți găsi și kituri și accesorii pentru wakeboard, astfel încât veți avea un echipament complet, indiferent de nivelul dumneavoastră și de tipul de apă pe care navigați. 

Cum de a alege echipamentul de wakeboarding, pe ce mărci merită să pariezi? 

Dacă sunteți în căutarea wakeboard-ului potrivit, în magazinul Sportano veți găsi produse de la mărcile JOBE și SLINGSHOT. Dintre modele puteți alege un produs cu fund plat și unul mai profilat pentru riderii avansați. Alegeți o placă care să se potrivească nivelului dumneavoastră de îndemânare și greutății, astfel încât să nu vă limiteze trucurile și să fie stabilă pe apă. În plus, cel mai bine este să alegeți legături moi. Acestea nu vor cauza presiune și se vor potrivi corect piciorului dumneavoastră. Unele modele de marcă SLINGSHOT dispun de sistemul de montare K9, care întărește legătura dintre pantof și placă, permițând în același timp o lățime și un unghi mai mare. Încorporate în călcâiele căptușelii, barele J Bars cuprind partea din spate a gleznei călărețului pentru a elimina jocul. Fixările individuale JOBE dispun de o talpă moale și ergonomică, precum și de protecții pentru călcâie și de o limbă modelată 3D pentru o mai bună potrivire. Dacă sunteți în căutarea unor accesorii pentru wakeboard în loc de o placă - vă sugerăm flotoare sau schiuri nautice de la marca JOBE în diferite opțiuni de dimensiuni.  

Dintre echipamente, merită totuși să vă echipați cu o cască și îmbrăcăminte din neopren, astfel încât să vă simțiți nu numai confortabil, ci și în siguranță în timp ce înotați.  

Cum începi să faci wakeboarding? 

Atunci când sunteți la început în acest sport nautic, este o idee bună să apelați la ajutorul unui instructor care să vă arate toate detaliile tehnice. În acest fel, veți învăța cum să vă îndoiți picioarele, cum să țineți mânerul sau cum să vă poziționați brațele. Atunci când înotați pe o placă, este extrem de important să vă transferați greutatea corpului în mod corespunzător pe diferitele părți. Odată ce ați stăpânit elementele de bază, călătoriile ulterioare pe planșă vă vor consolida și vă vor permite să dobândiți abilitățile necesare. Odată ce ați acumulat experiență, este o idee bună să vă familiarizați cu cascadoriile și trucurile de bază. Este important de menționat că wakeboardingul este o activitate excelentă pe aproape orice corp de apă și există mai multe wakepark-uri care au lifturi și rampe speciale pentru a efectua evoluțiile menționate mai sus cu placa.  

Extindere descriere Restrângere descriere