Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Fotbal american

Fotbal american - echipament și accesorii de cea mai bună calitate în magazinul Sportano 

Fotbalul american este un sport deosebit de popular în Statele Unite, unde a fost inițial o variantă de rugby și fotbal. De-a lungul timpului, acest sport și-a schimbat regulile. Scopul întregului joc de pe teren este de a înscrie cât mai multe puncte, iar majoritatea punctelor sunt obținute prin eseuri, prin introducerea mingii în zona echipei adverse. În magazinul Sportano veți găsi echipamentul și îmbrăcămintea necesară pentru fotbal american de la mărci renumite precum Venum, Wilson, SELECT, EVERLAST, Tapedesign, Shock Doctor, Molten, McDavid sau Fox 40

Fotbal american - reguli și informații de bază 

Fotbalul american presupune să joci în echipă și să transporți mingea către zonele de scor special desemnate, situate la cele două capete ale terenului. Trecerea mingii se face prin aruncări și șuturi între jucători. De asemenea, mingea poate fi ținută în sus de un jucător, ocolind efectiv adversarii și îndreptându-se spre zona de marcaj. Regulile fotbalului american sunt oarecum similare cu cele ale jocului de rugby, dar există câteva diferențe. Dacă vă întrebați cât durează un meci de fotbal american, acesta are de obicei patru sferturi, fiecare sfert durând 15 minute. Timpul de joc se oprește deseori după diverse acțiuni, de aceea jocul în sine poate fi mai lung. În caz de egalitate de puncte după 4 sferturi, au loc prelungiri, care durează 15 minute. Dacă egalitatea persistă și după prelungiri, meciul se încheie cu acest rezultat (în cazul meciurilor de baraj, jocul continuă până când se ajunge la un avantaj de 1 punct). 

Terenul de fotbal american, pe de altă parte, are o formă dreptunghiulară, cu o lungime de 120 de yarzi (puțin peste 109 metri) și o lățime de 53 și 1/3 yarzi (puțin peste 48 de metri). Liniile de demarcație de-a lungul lungimii terenului sunt liniile laterale, iar de-a lungul lățimii sunt liniile de fund. Liniile de marcaj sunt paralele cu liniile de fund, la o adâncime de 10 yarzi în interiorul terenului de joc. De o parte și de alta a terenului de joc, între liniile de fund și liniile de marcaj, se află zonele de marcaj.  

Mingi, ghete sau tricouri de fotbal american - echipamente cu care merită să te echipezi 

Cea mai importantă piesă de echipament în acest sport este mingea de fotbal american, care trebuie selectată în funcție de nivelul de joc. Fără ea, jocul ar fi imposibil de jucat, așa că, indiferent dacă jucați la nivel profesionist sau recreativ, mingea potrivită este esențială. În plus, ar trebui să vă echipați și cu un echipament de fotbal american, care constă într-un tricou (încorporat cu elemente de protecție a părților individuale ale corpului) și pantaloni scurți. În acest sport se folosesc ghete de fotbal american, care sunt de obicei niște dopuri speciale care garantează aderența la sol. Mănușile de fotbal american sunt, de asemenea, o opțiune bună, la fel ca și accesoriile, cum ar fi strungurile sau brățările. Completează ținuta o cască de fotbal american cu o grilă. Produsul oferă protecție pentru cap și față împotriva efectelor impactului. La fel de utile sunt și protecțiile de fotbal american, adică articolele care protejează umerii, trunchiul, antebrațele, genunchii sau maxilarul.  

Alegerea echipamentului și accesoriilor potrivite pentru fotbal american - informații de bază 

Atunci când vine vorba de alegerea mingii potrivite, este important să se potrivească nivelului de joc, modelele mai mici fiind recomandate pentru începători. Acestea sunt, de obicei, produse de antrenament, în care dimensiunea mică și construcția moale asigură dezvoltarea unei aderențe corecte și a unei tehnici de trecere. 

Îmbrăcămintea de fotbal american trebuie să aibă proprietăți termoactive pentru a permite aerului să circule bine. Pantalonii sau tricourile de fotbal american trebuie să aibă spumă sau elemente de protecție pentru coloana vertebrală, umeri sau coaste. Completează ținuta cu ghete de fotbal american, care trebuie să garanteze o aderență maximă și să fie încorporate corespunzător. De obicei, sunt alese modele realizate din material elastic sau dopuri speciale pentru fotbal american. 

O cască de fotbal american este, de asemenea, o piesă esențială de echipament. Acesta este de obicei construit cu o grilă în partea din față a feței pentru a proteja capul și fața. În plus, optați pentru protecții pentru umeri, antebrațe, genunchi sau maxilar. În timpul jocului de fotbal, există situații de contact și uneori periculoase, așa că protecțiile pot minimiza riscul de rănire gravă.  

Fotbal american - echipamente și accesorii de la mărci pe care merită să pariezi 

În sortimentul magazinului nostru de sport Sportano.ro veți găsi mingi de fotbal american, accesorii, îmbrăcăminte, precum și protecții. Dacă sunteți la început de aventură cu acest sport, vă vom pune la dispoziție echipamentul și îmbrăcămintea necesare pentru fotbal american. Merită cu siguranță să alegeți mingea potrivită pentru nivelul dvs. de joc, precum și îmbrăcămintea, cum ar fi un tricou, pantaloni scurți, ghete și mănuși. Costumul trebuie completat cu protecții pentru a proteja părțile individuale ale corpului de răni. Gama Sportano se remarcă prin produse de la mărci renumite precum Fox 40, EVERLAST, Wilson, Venum, Tapedesign, Shock Doctor, SELECT, Molten și McDavid. Veți găsi cu siguranță echipamentul potrivit pentru dvs. și, dacă aveți nevoie de ajutor, profitați de serviciul nostru profesional de asistență pentru clienți. 

Extindere descriere Restrângere descriere