• Livrare gratuită
 • 30 de zile pentru retur
 • Expediere în 48 h
Nav switch

Aminoacizi

Produse: 94

View as
 1. Aminoacizi Real Pharm Glutamine 500g Ananas 666480
  98,99 RON
  500 g

  1

 2. Real Pharm Aminoacizi Glutamină 500g Lemon 666251
  98,99 RON
  500 g

  1

 3. EAA Real Pharm aminoacizi 420g mango-maracuja 708151
  87,99 RON
  420 g

  1

 4. EAA Real Pharm aminoacizi 420g punch de fructe 708625
  87,99 RON
  420 g

  1

 5. Real Pharm Citrulină 200g Exotic 703408
  60,99 RON
  200 g

  1

 6. Real Pharm Citrulline 200g Lemon-Orange 703422
  60,99 RON
  200 g

  1

 7. Real Pharm Citrulină 200g Fructe de pădure 703415
  60,99 RON
  200 g

  1

 8. EAA Real Pharm aminoacizi 420g lămâie 708120
  87,99 RON
  420 g

  1

 9. Real Pharm aminoacizi Glutamina 500g Orange 666268
  98,99 RON
  500 g

  1

 10. Amino Max Trec 6800 aminoacizi 160 capsule TRE/083
  51,99 RON
  160 capsule

  1

 11. Amino Max Trec 6800 aminoacizi 320 capsule TRE/021
  88,99 RON
  320 de capace.

  1

 12. BCAA High Speed Trec aminoacizi 250g cactus TRE/833#KAKTU
  49,99 RON
  250 g

  1

 13. Aminoacizi BCAA High Speed TREC 250g, cola, TRE/833#COLAA
  49,99 RON
  250 g

  1

Aminoacizi - alegeți produsele potrivite în magazinul Sportano 

Aminoacizii fac parte dintr-un grup de ingrediente care sunt responsabile pentru desfășurarea corectă a multor procese din organism, cum ar fi construirea de proteine. În categoria Suplimente și Nutriție de pe Sportano.ro, veți găsi produse cu ajutorul cărora vă puteți suplimenta carențele, vă puteți îmbunătăți starea de bine și puteți oferi organismului dumneavoastră ceea ce are nevoie. Atunci când cumpărați din magazinul nostru de sport, puteți fi siguri că alegeți aminoacizi valoroși în diferite forme de la mărci profesionale precum Trec, 6PAK, 7Nutrition, Essence, Real Pharm sau Nutrend.  

Ce sunt aminoacizii? Informații de bază 

Aminoacizii sunt un grup de compuși organici alcătuit din molecule de azot, oxigen, hidrogen, carbon și variabile de grup de lanț lateral. Compușii chimici conținuți în aminoacizi se combină între ei pentru a forma proteine, care sunt componente esențiale pentru buna funcționare a organismului. Se poate distinge o diviziune de bază a aminoacizilor:  

 • Aminoacizi endogeni - sintetizați în organism, aceștia includ alanina, acidul aspartic, asparagina sau acidul glutamic; 
 • aminoacizi esențiali - nu este posibil ca organismul să îi producă, astfel încât este necesar să se furnizeze astfel de aminoacizi în alimentație. Acestea pot include: lizină, treonină, valină, leucină sau metionină; 
 • esențiale condiționate - produse de organism atunci când există o cantitate adecvată de aminoacizi precursori, cum ar fi glicina, prolina, tirozina sau arginina.  

Aminoacizii sunt esențiali pentru îmbunătățirea generală și buna funcționare a organismului, unde majoritatea proceselor necesită proteine. De aceea, este indicat să consumați zilnic produse care conțin aminoacizi: carne, pește, semințe de in, migdale, banane, produse cerealiere sau nuci. Proteinele complete, adică cele cu un nivel mai ridicat de proteine, sunt cele mai importante în acest caz. Pe de altă parte, produsele vegetale sunt clasificate ca proteine incomplete; pentru a le echilibra necesarul, ar trebui să se utilizeze produse cu un nivel ridicat de aminoacizi sau să se aleagă suplimente adecvate. La Sportano, veți găsi aminoacizi de la producători de top pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră, cum ar fi Olimp, 7Nutrition sau Nutrend. Produsele colectate sunt suplimente care susțin funcționarea organismului și care vă vor îmbunătăți starea de bine. 

Aminoacizii - de ce sunt atât de importanți pentru antrenament și sport? 

Aminoacizii au o funcție importantă în multe dintre procesele de construcție ale organismului, cum ar fi producerea de hormoni sau enzime. Cel mai mare impact al acestora poate fi observat la persoanele care au un stil de viață activ. Se recomandă apoi suplimentele care conțin aminoacizi esențiali cu lanț ramificat (leucină, izoleucină și valină). Acești trei compuși sunt simultan responsabili pentru regenerarea corectă a mușchilor, dezvoltarea masei musculare și reducerea oboselii după exerciții intense. În plus, utilizarea aminoacizilor influențează buna funcționare a ficatului și a sistemului nervos. Acestea îmbunătățesc starea de spirit și asigură o performanță adecvată a antrenamentului.  

Aminoacizi și suplimentarea pentru persoanele active 

Fie că vă antrenați în mod activ sau că duceți un stil de viață sănătos, utilizarea aminoacizilor și a suplimentelor va fi esențială pentru a îmbunătăți funcționarea organismului în multe procese. Proprietățile de utilizare a aminoacizilor afectează performanța și rezistența în timpul antrenamentului. În cazul construirii masei musculare, utilizarea aminoacizilor BCAA înainte de antrenament va influența activitatea și funcția organismului. Aminoacizii esențiali, adică aminoacizii pe care organismul uman nu îi poate produce singur, trebuie să fie furnizați prin suplimentarea lor. Acest lucru este necesar în special pentru persoanele în formare, unde, în timpul exercițiilor intensive, utilizarea lor va influența construirea masei musculare.  

Pe lângă aminoacizi, persoanele active ar trebui să utilizeze vitamina D, probiotice, suplimente proteice, complexul de vitamine B, suplimente vitamino-minerale, fier sau calciu ca urmare a unei nevoi sau deficiențe mai mari. Pe de altă parte, dintre suplimentele care îmbunătățesc performanța în timpul antrenamentului, se poate opta pentru beta alanină, cafeină sau creatină

Tipuri de aminoacizi importanți pentru persoanele active din punct de vedere fizic 

Mai presus de toate, persoanele active din punct de vedere fizic ar trebui să utilizeze aminoacizi proteici, care sunt responsabili de gestionarea hormonilor și de regenerarea celulelor, participând, de asemenea, la metabolismul grăsimilor și al carbohidraților. Se pot distinge aminoacizii proteici, cum ar fi alanina, acidul aspartic, acidul glutamic, fenilalanina sau lizina. Cele mai comune forme de aminoacizi utilizate de sportivi sunt aminoacizii cu lanț ramificat (BCAA) și suplimentele numite EAA. Acestea sunt consumate de obicei înainte sau după antrenament și sunt concepute pentru a crește rezistența și performanța. Ele sunt, de asemenea, responsabile de regenerarea sistemului muscular și de creșterea masei musculare.  

Printre tipurile de aminoacizi, puteți găsi și aminoacizi ketogenici, care sunt responsabili de transformarea în corpuri cetonice în procesul de ketogeneză. Acestea sprijină persoanele care se află într-o stare keto ca fiind unul dintre elementele constitutive ale proteinelor.  

Pe de altă parte, dacă sunteți activ, merită cu siguranță să luați aminoacizi alcalini, care includ acidul glutamic și acidul aspartic. Primul stimulează funcția cerebrală, reduce oboseala și afectează capacitățile cognitive, precum și îmbunătățește funcția sistemului nervos. Acidul aspartic, pe de altă parte, întărește sistemul imunitar, asigură un metabolism adecvat și furnizează energie la nivel celular.

BCAA și EAA - informații de bază 

Aminoacizii BCAA sunt aminoacizi cu lanț ramificat, care includ valina, izoleucina și leucina. Acestea sunt în primul rând responsabile pentru o sursă ridicată de proteine complete în alimentație. Acestea sunt recomandate persoanelor active, deoarece fibrele musculare sunt parțial alcătuite din acești aminoacizi. Acestea sunt absorbite în mod corespunzător în structura musculară, astfel încât, în timpul exercițiilor fizice intensive, organismul își trage energia din ele. Aportul de aminoacizi BCAA din suplimente crește rezistența și performanța în timpul antrenamentului.  

Pe de altă parte, aminoacizii EA sunt aminoacizi esențiali care sunt responsabili pentru acțiunea de construire. Organismul nu este capabil să le producă singur, așa că merită să suplimentați aceste componente. Acestea contribuie la construirea masei musculare, garantează desfășurarea corectă a proceselor biochimice, cum ar fi anabolismul, îmbunătățesc starea de spirit sau cresc performanța în timpul antrenamentelor. 

Extindere descriere Restrângere descriere