Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Alimente liofilizate

Alimente liofilizate - soluția perfectă pentru fiecare călător și nu numai

Alimentele liofilizate reprezintă o modalitate de a prelungi durata de valabilitate a alimentelor, care după procesul de uscare prin congelare sunt lipsite de apă, dar își păstrează valoarea nutritivă, gustul și aroma. Procesul de uscare prin congelare a fost folosit de mult timp și este deosebit de popular printre călători, alpiniști și alții care apreciază portabilitatea și durata lungă de valabilitate a produsului. La Sportano.ro veți găsi o gamă largă de alimente liofilizate de la mărci renumite precum Trek'n Mânca sau LYOFOOD.

Liofilizarea ca modalitate de a prelungi perioada de valabilitate și de a păstra valoarea nutritivă a alimentelor

Liofilizarea este procesul de îndepărtare a apei din produsele congelate prin supunerea acestora la presiune și temperatură scăzută. Datorită acestui fapt, apa trece de la gheață direct la starea gazoasă (sublimare), care păstrează structura produsului și valoarea sa nutritivă.

Unul dintre principalele motive pentru popularitatea liofilizării în cazul alimentelor este prelungirea duratei de valabilitate a produsului chiar și până la câțiva ani. Acest lucru este deosebit de important pentru turiști, alpiniști și alte persoane pentru care accesul la magazine este limitat. Liofilizarea vă permite să păstrați valoarea nutritivă a produselor, astfel încât să vă puteți bucura de gustul și aroma mâncărurilor preferate chiar și în locuri greu accesibile.

Datorită liofilizării, mulți nutrienți valoroși, cum ar fi vitaminele, mineralele și proteinele, pot fi conservați, care ar putea fi distruși în alte procese. În plus, produsele liofilizate sunt mai ușoare și mai mici decât formele lor originale, ceea ce le face mai ușor de depozitat și transportat. De asemenea, merită remarcat faptul că alimentele liofilizate sunt ușor de preparat - doar adăugați apă, așteptați câteva minute și este gata.

Mâncăruri gata liofilizate - o modalitate rapidă și convenabilă de a mânca sănătos în toate condițiile

Mâncărurile gata liofilizate sunt o soluție convenabilă pentru persoanele care caută o modalitate rapidă, ușoară și gustoasă de a pregăti o masă. Astfel de feluri de mâncare sunt o opțiune excelentă pentru persoanele care apreciază caracterul practic și ușurința în pregătirea meselor și, în același timp, doresc să se bucure de gustul și valoarea nutritivă a alimentelor.

Pregătirea mâncărurilor gata preparate liofilizate este foarte simplă - de obicei adăugați apă fierbinte la ele, așteptați câteva minute și este gata. Aceste feluri de mâncare sunt ambalate în ambalaje convenabile și ușoare, ceea ce le face ideale pentru persoanele care au nevoie de produse alimentare durabile și ușor de transportat și depozitat.

Mâncărurile gata liofilizate sunt oferite în diverse arome și variante. Acestea pot fi mâncăruri din carne, supe, paste, fulgi de ovăz sau deserturi. Astfel de mese sunt și o soluție ideală pentru persoanele cărora le pasă de alimentația lor, deoarece multe dintre ele conțin cantitatea potrivită de proteine, carbohidrați și grăsimi.

Mâncărurile gata liofilizate sunt deosebit de populare în rândul turiștilor, alpiniștilor, persoanelor active fizic și iubitorilor de aventură. Datorita lor, poti pregati rapid o masa gustoasa pe camp, fara a fi nevoit sa porti cu tine multa mancare sau sa gatesti in conditii dificile. Mâncărurile gata liofilizate sunt folosite și în armată, salvare sau astronautică, unde ușurința transportului și depozitării alimentelor este foarte importantă.

Cu toate acestea, merită să ne amintim că mâncărurile gata preparate liofilizate, ca multe alte produse alimentare, conțin aditivi și conservanți care au rolul de a prelungi durata de valabilitate a produsului. Prin urmare, este important să acordați atenție compoziției unor astfel de mese și să le consumați cu moderație.

Extindere descriere Restrângere descriere