• Livrare gratuită
 • 30 de zile pentru retur
 • Expediere în 48 h
Nav switch

Hamuri de alpinism

Produse: 38

View as
 1. Climbing Technology Harnașament de perete galben
  427,99 RON
  310,99 RON
  XS-S M-L L-XL

  3

 2. Climbing Technology Harnașament de perete gri
  427,99 RON
  310,99 RON
  XS-S M-L L-XL

  3

 3. Climbing Technology Anthea ham de alpinism roz
  427,99 RON
  310,99 RON
  L-XL

  1

 4. Climbing Technology ham de alpinism pentru femei Anthea gri închis
  427,99 RON
  310,99 RON
  XS-S M-L L-XL

  3

 5. Ham de alpinism pentru copii Climbing Technology Wall, albastru, 7H167ABCTSTD
  382,99 RON
  288,99 RON
  XS-S M-L L-XL

  3

 6. Ham de alpinism pentru copii Climbing Technology Anthea, roz, 7H168ABCTSTD
  382,99 RON
  277,99 RON
  XS-S M-L L-XL

  3

 7. SALEWA Xplorer Harnașament de cățărare albastru 805
  366,99 RON
  Min. 277,99 RON
  M-L L-XL

  2

 8. Ham de alpinism Petzl Corax gri C051AA00
  388,99 RON
  1 2

  2

Harnașament de cățărare la magazinul de sport Sportano

Categoria de hamuri de cățărare de pe Sportano.ro este un loc unde puteți găsi unul dintre cele mai importante elemente ale echipamentului de cățărare numai de cea mai bună calitate. Harnașamentele de la producătorii cu experiență au fost atent selectate de experții noștri pentru a vă asigura că vă simțiți în siguranță și confortabil chiar și în condiții dificile. Aveți încredere în calitatea echipamentului de la Sportano și cuceriți vârfurile alături de noi

Ce harnașament de alpinism să alegeți? Sfaturi și sfaturi

Cel mai comun tip de ham este hamul de cățărare pe șold. Acesta este format dintr-o centură de șold, bucle pentru coapse, un cuplaj, catarame de reglare și bretele. Atunci când vă alegeți un ham, merită să acordați atenție fiecăreia dintre aceste componente. Curelele de șold și buclele pentru coapse diferă în principal prin dimensiuni. Conectorul trebuie să fie caracterizat de o mare rezistență, deoarece este cel de care este atașată coarda de cățărare. Harnașamentele pot avea un număr diferit de lanțuri, care sunt folosite pentru a fixa toate elementele necesare ale echipamentului alpinistului. 

Ham de alpinism pentru bărbați

Harnașament de alpinism - care dintre ele să alegeți pentru bărbați? În primul rând, merită să stabiliți care va fi scopul hamului. Dacă vă urcați pe pereți într-o sală de sport, puteți alege modele mai ușoare de hamuri de construcție necomplicată. Uneori au doar două curele de bărbie, deoarece acest număr este complet suficient. De asemenea, este posibil ca hamurile pentru perete să nu aibă posibilitatea de a regla centura de șold. Toate acestea se datorează faptului că sporturile de interior nu necesită îmbrăcăminte specială adaptată la condițiile meteorologice. Odată montat, hamul va dura ani de zile fără ajustări suplimentare. 

Dacă doriți să vă cățărați în munți, este esențial să alegeți modele de hamuri mai avansate. Cu cât condițiile sunt mai solicitante și mai imprevizibile, cu atât mai bine optați pentru hamuri mai moderne. La alpinism, numărul de vârfuri trebuie să fie de cel puțin două ori mai mare decât atunci când cucerești un perete de cățărare. Merită să acordați atenție sistemului de reglare a centurii, deoarece trebuie să vă permită să purtați diferite tipuri de îmbrăcăminte și în cantități diferite. Pe piață, puteți găsi, de asemenea, hamuri adaptate la tipuri mai puțin populare de alpinism - în timpul skitouring-ului, canyoning-ului sau pe ghețari

Ham de alpinism pentru femei

Un ham de alpinism pentru femei diferă ușor în ceea ce privește construcția față de modelele concepute pentru bărbați. Are o centură de talie și bucle pentru coapse cu o construcție ușor diferită. Datorită acestui fapt, se adaptează mai bine la figura unei femei, dar nu este o regulă. Fiecare corp este ușor diferit, așa că merită să încercați și modelele universale. Pe de altă parte, unii bărbați se simt mai bine în hamuri destinate femeilor. Cel mai important lucru este confortul dumneavoastră în timpul cățărării. 

Ham de cățărare pentru copii

Hamurile pentru copii sunt de obicei hamuri complete, adică hamuri care acoperă nu numai șoldurile și coapsele, ci și pieptul. Toate acestea pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranță posibil pentru cei mai tineri utilizatori. Adolescenții, pe de altă parte, s-ar putea să se decidă deja asupra hamurilor de șold. 

Tipuri de hamuri de alpinism

La Sportano avem mai multe tipuri de hamuri de alpinism pentru tine. Veți găsi modele pentru șold, piept și universale. Datorită seturilor gata făcute, le puteți cumpăra împreună cu cele mai necesare gadgeturi de alpinism - carabiniere sau magnezie. Oferim hamuri de la producători consacrați, cum ar fi Climbing Technology, Mammut sau Black Diamond. Dacă nu știți ce hamuri să alegeți, contactați-ne! 

Extindere descriere Restrângere descriere