Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Rulmenți pentru role

Rulmenți pentru role - modele fiabile și durabile în magazinul Sportano 

Patinajul pe role este o activitate din ce în ce mai populară atât pentru adulți, cât și pentru copii. Vă permite să petreceți timp în aer liber, vă dezvoltă coordonarea motorie, vă crește condiția fizică și este foarte distractiv. Alegerea corectă a patinelor în linie afectează nu numai confortul, ci și siguranța atunci când patinați. Dacă intenționați să cumpărați modelul potrivit, aruncați o privire și la rulmenți, care sunt responsabili pentru fluiditatea mișcării pe teren. În sortimentul magazinului Sportano.pl veți găsi rulmenți cu role în diferite variante și dimensiuni de la producători consacrați precum FILA, K2, Rollerblade sau Powerslide.  

Tipuri și dimensiuni ale rulmenților cu role 

Cel mai de bază tip de rulment este ABEC, care este proiectat cu bile metalice într-o ghirlandă. Se găsește cel mai frecvent la patinele urbane și de agrement. În plus față de bilele speciale, există și o unsoare care este responsabilă pentru reducerea frecării în timpul cursei. Numerele de lângă simbolul ABEC: 1, 3, 5, 7 sau 9 indică pentru ce tip de mers este destinat modelul selectat. În plus, pe piață există și rulmenți SG, care conțin unsoare siliconică, prin care rezistența la rulare este mai mică în comparație cu ABEC. Rulmenții ILG, pe de altă parte, au 6 bile în loc de 7 și sunt mult mai mari, astfel încât au o rezistență mai mică la frecare. Sunt, de asemenea, rulmenți mai rezistenți și sunt adesea aleși pentru rularea dinamică.  

După cum s-a menționat deja, denumirea tipului de rulment este urmată de un număr. Cu cât este mai mare cifra indicată, cu atât este mai mică rezistența la rulare. ABEC 3 și ABEC 5 sunt semnificativ mai lente decât modelele cu cifrele 7 sau 9.

În plus, rulmenții sunt de o dimensiune adecvată, ceea ce merită atenție la cumpărare. Mărimea clasică este de obicei 608, care este potrivită pentru începători și pentru cei care preferă o plimbare relaxată și relaxantă. Pentru riderii mai avansați și mai dinamici, se recomandă să alegeți rulmenți cu un diametru de 688 sau 698.

Alegerea rulmenților cu role potriviți 

Atunci când alegeți rulmenții potriviți, luați în considerare faptul că, cu cât numărul de rulmenți este mai mare, cu atât patinajul dumneavoastră va fi mai rapid și mai dinamic. Rulmenții ABEC 5 sunt pentru cei care preferă o deplasare recreativă și de fitness, în timp ce ABEC 7 sau 9 sunt modele pentru pasionații de patinaj rapid. Merită să știm că cele mai versatile tipuri de rulmenți sunt ABEC 5 și ABEC 7. Cu cât numărul de lângă rulment este mai mic, cu atât este mai durabil și mai rezistent la deteriorări și cu atât mai lungă este durata de viață a acestuia.  

Înainte de a cumpăra, luați în considerare la ce fel de conducere vor fi utilizați rulmenții. Cu cât este mai bună rularea, cu atât mai buni sunt rulmenții din punct de vedere al materialelor de construcție. În plus, acordați atenție la designul capacelor (unul, două, fixe sau detașabile).  

Mărci care oferă rulmenți cu role de calitate 

În sortimentul magazinului de articole sportive Sportano veți găsi rulmenți cu role de înaltă calitate de la mărci consacrate precum FILA, K2, Rollerblade sau Powerslide. Vă punem la dispoziție rulmenți pentru ciclism de agrement, urban, dinamic sau de fitness. Oferim rulmenți în diferite variante, precum și modele care au un design robust și rezistent la deteriorări. Dacă nu știți ce produse să alegeți, apelați la serviciul nostru pentru clienți pentru a vă ajuta să alegeți modelele potrivite.  

Extindere descriere Restrângere descriere