Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Veste de salvare

Vestele de salvare - soluții sigure în magazinul online Sportano 

Petrecerea timpului lângă apă este o activitate în aer liber excelentă, așa că aveți grijă de echipamentul necesar și de siguranță. Este o idee bună să folosiți o vestă de salvare atunci când înotați, mai ales dacă mergeți într-o excursie cu barca sau folosiți un jet ski. Cele mai multe ambarcațiuni oferă propriile veste de salvare, dar atunci când vă decideți să faceți o pauză pe cont propriu, aveți grijă de siguranța dumneavoastră și echipați-vă cu produsul potrivit. La Sportano, vă oferim veste de salvare de la marca profesională Aquarius

Gonflabile, cu corp încrucișat pentru copii sau adulți - tipuri de veste de salvare 

O vestă de salvare are rolul de a menține o persoană la suprafață în apă. Acesta este fabricat dintr-un material ușor, de obicei plastic sintetic sau spumă, distribuit în mod corespunzător, astfel încât flotabilitatea produsului să fie la un nivel ridicat. De asemenea, vesta de salvare în sine ar trebui să aibă un guler rigid pentru a proteja capul și a-l menține la suprafață. Culorile strălucitoare ale produsului sau mecanismele adecvate de reglare și ajustare a circumferinței sunt alte caracteristici ale unei veste bune. Printre tipurile de veste pot fi distinse:  

  • Veste de salvare gonflabilă - are un cartuș special care se umple cu aer și permite o plutire eficientă deasupra suprafeței apei (se activează trăgând de o sfoară sau automat în apă); 
  • Vestă de salvare din spumă - este fabricată din plastic și este puțin mai dificil de utilizat datorită construcției sale; 
  • Veste de salvare transversală - fără mâneci și fără guler, în care un articol de îmbrăcăminte exterioară poate fi purtat liber pe dedesubt. 

Atunci când alegeți o vestă de salvare pentru copii, fiți atenți dacă produsul are o curea specială la nivelul între picioare care împiedică alunecarea produsului. De cele mai multe ori, se încheie cu un fermoar sau catarame cu clichet pentru a facilita o potrivire perfectă. În plus, o vestă de salvare pentru copii diferă de modelele pentru adulți în ceea ce privește locul de flotabilitate. De obicei, acesta se află într-un guler rigid. Acest lucru asigură menținerea copilului la suprafață în apă. De asemenea, vesta de salvare în sine trebuie să fie adaptată la dimensiunea, înălțimea și greutatea copilului.  

Cum selectați vestele de salvare care să se potrivească cerințelor dumneavoastră? 

Atunci când alegeți o vestă de salvare, cel mai important parametru este flotabilitatea. Pentru copii, produsele cu o deplasare de aproximativ 40 până la 100N vor funcționa cel mai bine, în timp ce adulții ar trebui să aleagă veste cu valori mai mari. Flotabilitatea unei astfel de veste de salvare fluctuează apoi în jurul valorii de 100-150N. În plus, fiecare vestă de salvare trebuie să aibă un certificat (marca CE), care indică faptul că produsul este aprobat în totalitate pentru vânzare și îndeplinește cele mai importante standarde de siguranță.  

O vestă de salvare ar trebui să se potrivească cu propriile măsuri și circumferința corpului trebuie măsurată cu precizie, deoarece produsul în sine trebuie să se potrivească perfect și să nu alunece sau să alunece atunci când este aruncat în apă. Vestele de salvare sunt, de asemenea, adaptate în funcție de greutate, iar persoanele mai grele sunt sfătuite să folosească veste mai mari, cu o clasă de flotabilitate mai mare. 

Veste de salvare și greutatea noastră 

O vestă de salvare pentru adulți ar trebui să fie dimensionată pentru greutatea maximă a utilizatorului și, de obicei, producătorul va furniza informații despre dimensiunea produsului care corespunde unei anumite greutăți. Acest lucru înseamnă că o anumită mărime a vestei corespunde greutății maxime a utilizatorului. Acest lucru se traduce, de asemenea, în clasa de flotabilitate a produsului. Mărimea aleasă a vestei are, de asemenea, o valoare specifică de deplasare. De exemplu, greutatea utilizatorului este de 80 kg, ceea ce corespunde unei veste de talie XL și unei clase de flotabilitate de 100N. Pe de altă parte, pentru o persoană care cântărește 70 kg (mărimea L a produsului), flotabilitatea va fi deja de 80 N. Aceste marcaje pot fi găsite pe modelele de veste de salvare Aquarius pentru adulți și copii. 

Când este o idee bună să vă echipați cu o vestă de salvare? 

O vestă de salvare va fi un echipament esențial atunci când se navighează pe bărci mici și alte nave. Trebuie știut că reglementările prevăd că o navă (cu excepția celor ancorate permanent la cheu) trebuie să aibă un număr adecvat de veste de salvare. De asemenea, poate fi utilizat și în alte situații în care există un risc de pericol. Dacă nu vă simțiți încrezători în apă sau dacă ieșiți pe cont propriu, este o idee bună să aveți unul cu dumneavoastră. Dacă practicați sporturi acvatice cu un copil, este important să îl echipați pe acesta cu o vestă adecvată pentru a-l proteja în caz de cădere. Cel mai bine va funcționa o vestă de salvare auto-gonflabilă, adică un model gonflabil care activează automat vesta de salvare la contactul cu apa. Acest lucru garantează că produsul în sine nu va restricționa mișcarea în timpul activității.  

Dacă sunteți în căutarea modelului potrivit, vesta de salvare Aquarius este o opțiune excelentă atât pentru copii, cât și pentru adulți. La Sportano, avem produse care vă vor proteja de orice situație pe apă. 

Extindere descriere Restrângere descriere