• Livrare de la 0 lei
  • 30 de zile pentru retur
  • Expediere chiar și în 48 h
Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Bețe de trekking

Bețe de drumeție - alege-l pe cel potrivit în magazinul online Sportano 

Mergi des în munți cu echipamente grele? Bețele de trekking vă vor ajuta în astfel de călătorii. Acestea vor ușura coloana vertebrală și vor crește stabilitatea corpului în timpul ascensiunilor și coborârilor solicitante. Acestea vă ajută să vă mențineți echilibrul pe porțiunile mai dificile ale traseului. În magazinul Sportano puteți găsi bețe de trekking de înaltă calitate de la mărci precum FIZAN, GABEL, Black Diamond, Viking, LEKI, Komperdell sau Masters. Merită să luați în considerare posibilitatea de a lua bastoane cu dvs. pe traseu, deoarece acestea pot fi extrem de utile în timpul unei drumeții pe distanțe lungi în munți.  

Pliabil, carbon, amortizat - tipuri de bețe de trekking 

Bețele de trekking pliabile pot fi împărțite în funcție de numărul de segmente utilizate. Modelele cu două segmente constau din două elemente, unde dimensiunea stâlpilor în sine nu este cea mai mică atunci când sunt pliate, iar atașarea lor la alte echipamente poate fi dificilă. Mult mai frecvente sunt modelele cu trei secțiuni, care sunt mai ușor de pliat și nu ocupă mult spațiu. Există, de asemenea, stâlpi cu patru segmente - după cum puteți ghici, confortul în timpul transportului va fi la cel mai înalt nivel. Acestea vor fi o opțiune pentru persoanele care nu au suficient spațiu pentru a le depozita.  

Pe de altă parte, alegerea unor bețe de drumeție cu amortizare asigură un stres mai mic asupra articulațiilor și, în același timp, afectează confortul de utilizare. Sistemul de amortizare este conceput pentru a absorbi șocurile în timpul contactului cu solul solicitant.  

Printre tipurile de bețe de trekking există și modele din aluminiu sau fibră de carbon. Primul material garantează rezistența și rezistența la deteriorare, în timp ce bețele din carbon sunt ușoare și confortabile la transport.  

Cum de a alege bastoane de trekking? 

Atunci când alegeți bastoane de trekking, acordați atenție sistemului de blocare, care vă permite să reglați lungimea. Acesta garantează adaptarea nu numai la înălțimea utilizatorului, ci și la teren și la tipul de drumeție. Dintre sistemele menționate, există trei tipuri. 

  • Sistem de blocare internă - sistemul de blocare este activat prin răsucirea a două segmente, care pun stâlpii în poziția corectă.  
  • Sistem de închidere extern - caracterizat printr-o operare ușoară și rapidă, precum și prin fiabilitate. Puteți chiar regla lungimea stâlpilor cu o singură mână, fără a folosi prea multă forță. 
  • Sistemul de închidere hibrid - este o combinație a celor două soluții de mai sus, astfel încât sistemul ales (intern sau extern) poate fi utilizat în funcție de condițiile sau oportunitățile existente. 

În plus, atunci când alegeți bețe de trekking, alegeți modelul care vi se potrivește cel mai bine în ceea ce privește plierea și transportul. Acest lucru este extrem de important, deoarece nu veți avea mereu nevoie să folosiți bastoanele, așa că depozitarea lor este importantă pe distanțe lungi. Pe de altă parte, greutatea redusă a echipamentului vă va asigura că nu veți simți nicio povară suplimentară în raport cu celelalte echipamente. 

În plus, uitați-vă la mânerele bețelor, care trebuie să fie confortabile și potrivite pentru drumeții lungi. Acestea sunt de obicei fabricate din spumă sau din materiale de cauciuc. Mânerele din spumă oferă un nivel ridicat de durabilitate și confort și, de asemenea, elimină umiditatea mai bine decât modelele din cauciuc. Vârfurile stâlpului sunt, de asemenea, un element important de luat în considerare atunci când alegeți, deoarece acestea sunt cele care au contact direct cu solul. De obicei, se face o distincție între vârfurile bifurcate, care sunt rezistente la deteriorări și nu alunecă pe suprafață. Acestea reprezintă o alternativă excelentă la vârfurile standard din oțel. 

Din ce materiale pot fi confecționați bețele de trekking? 

Cei mai mulți bețe de trekking sunt confecționați din aliaj de aluminiu de duritate variabilă sau din fibră de carbon. Acest din urmă material se caracterizează prin rezistență și rigiditate, precum și prin greutate redusă. Bețele de trekking din carbon vor funcționa bine pentru persoanele care caută un echipament ușor, în același timp cu dimensiuni mici. Cu toate acestea, aluminiul este mai rezistent la fisuri și deteriorări.  

Mărci bine cunoscute de bastoane de trekking - ce produse ale producătorilor merită cumpărate?  

Dacă sunteți în căutarea unor bețe de trekking funcționale, marca GABEL oferă un model cu sistemul Fast Lock, care permite reglarea rapidă a lungimii prin intermediul cataramei. Tehnologia T.C.S. - Top Click System permite fixarea și detașarea rapidă a curelei de mâner. Pur și simplu trageți în sus pentru a regla lungimea stâlpilor și închideți catarama. Marca Black Diamond are unele modele fabricate din aluminiu, iar mânerul este o spumă EVA confortabilă, cu o curea reglabilă și un sistem de blocare. Stâlpii individuali Masters au sistemul Tip-Top, care vă permite să schimbați coșurile în mod eficient și ușor, astfel încât să puteți adapta modelul la condițiile predominante. Dacă sunteți în căutarea unui echipament cu vârfuri bifurcate, bețele de drumeție Viking au vârfurile realizate din acest material. Acestea sunt mai rezistente la deteriorări pe diferite suprafețe.

  
La Sportano, puteți alege să cumpărați bețe de la producători profesioniști care se concentrează pe siguranță și confort de utilizare. Profitați de serviciul nostru pentru clienți, care vă va ajuta să găsiți modelul de bețe de trekking potrivit pentru nevoile dumneavoastră! 

Extindere descriere Restrângere descriere