Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Cartușe

Cartușe - cheia pentru gătitul eficient în aer liber

Atunci cand planificati o excursie in aer liber, unul dintre cele mai importante aspecte este alegerea echipamentului potrivit care va asigura confort si functionalitate. Echipamentul bucătăriei noastre mobile nu este doar necesar, ci afectează și experiența noastră culinară și siguranța și confortul atunci când gătim în aer liber. Aragazele turistice sunt un element important al fiecărei expediții, dar adesea eficacitatea lor depinde în mare măsură de combustibilul folosit. De aceea cartușele pentru aragazurile turistice sunt atât de importante pentru oricine pleacă într-o aventură în necunoscut. Alegeți corect un cartuș pentru un aragaz turistic de la mărci precum Campingaz, Coleman sau Pinguin disponibile pe Sportano.ro.

Tipuri de cartușe pentru gătitele turistice

Cartușele pentru aragazul turistic diferă prin tipul de gaz, capacitatea și sistemul de conectare cu aragazul. Alegerea tipului potrivit de cartus este importantă pentru performanță, siguranță și disponibilitate. Iată cele mai populare tipuri de cartușe de gaz disponibile pe piață:

  • Cartușe propan-butan: aceste cartușe conțin un amestec de gaze propan și butan care sunt eficiente din punct de vedere energetic și funcționează bine pe vreme rece. Perfect pentru călătorii care călătoresc adesea în condiții de frig. Merită să ne amintim, totuși, că propan-butanul poate fi puțin mai greu decât alte tipuri de gaz, ceea ce poate afecta greutatea întregului set.
  • Cartușe cu inel (sau cu filet inel): aceste cartușe au o formă distinctă, cu un inel în partea de sus, care permite conectarea ușoară la cuptor. Acestea conțin de obicei gaz butan, care este mai ușor decât un amestec propan-butan, dar poate fi mai puțin eficient la temperaturi foarte scăzute. Cartușele inel sunt ușor de utilizat și depozitat, dar este posibil să nu funcționeze la fel de bine în condiții extreme.
  • Cartușe cu filet: cartușele cu filet au o deschidere filetată care se conectează la aragaz printr-un adaptor filetat. Sunt universale și ușor disponibile în majoritatea țărilor. Ele pot conține diferite tipuri de gaze, cum ar fi propan, butan sau amestecuri ale ambelor. Sunt o opțiune bună pentru călătorii care doresc să folosească un tip de cartuş indiferent de locație.
  • Cartușe multicombustibil: aceste cartușe sunt dedicate aragazelor multicombustibil care pot funcționa cu diferite tipuri de combustibil, cum ar fi combustibil alb, benzină sau gaz. Sobele de camping multicombustibil oferă mai multă flexibilitate, dar pot fi mai complicat de operat.
  • Cartușe ecologice: pentru persoanele cărora le pasă de mediu, există și cartușe care conțin combustibili ecologici , precum biogazul, disponibile pe piață. Deși aceste cartușe pot fi mai greu de găsit, utilizarea lor este benefică pentru mediu.

Înlocuirea cartuşelor: când şi cum se efectuează?

Este important să știți când și cum să înlocuiți cartușul de gaz. Ar trebui înlocuit când combustibilul se epuizează sau când cartuşul este deteriorat. În primul caz, merită să avem un cartuş de rezervă pentru a evita situaţia în care rămânem fără combustibil pentru tot restul călătoriei.

Înlocuirea cartuşului se face de obicei după cum urmează:

  • Opriți arzătorul și asigurați-vă că este complet rece,
  • Deconectați cartușul vechi de la cuptor,
  • Scoateți cartușul de rezervă și pregătiți-l pentru instalare,
  • Conectați cartușul nou la cuptor, acordând atenție orientării corecte a firelor,
  • Deschideți supapa de pe cartuș și verificați dacă conexiunea este strânsă.
Extindere descriere Restrângere descriere