Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Mingi de handbal

Mingi de handbal - modelele perfect lucrate pot fi găsite în magazinul Sportano 

Handbalul este jucat nu numai de profesioniști, ci și de amatori și iubitori de sporturi de echipă. Este o formă excelentă de divertisment pentru copii și adulți deopotrivă și poate fi jucat într-o sală sau chiar pe plajă. Pentru un joc de succes, handbalul corect este esențial. Alegerea modelului potrivit depinde de tipul de activitate, iar produsul ar trebui să se potrivească și din punct de vedere al dimensiunii. În oferta Sportano.ro, veți găsi mingi de handbal de înaltă calitate de la producători consacrați, precum Kempa sau SELECT.  

Construcție și informații de bază despre mingile de handbal 

Fiecare minge de handbal este formată din două componente: capacul și tubul interior. Învelișul este de obicei confecționat din piele naturală, piele sintetică sau materiale sintetice. Acesta este echipat cu 32 de panouri care sunt cusute special pentru a garanta rezistența la deteriorări mecanice și durabilitatea în timpul jocului. Pe de altă parte, tubul interior este fabricat din latex și se caracterizează printr-o construcție durabilă și flexibilă, oferind o rezistență excelentă la ricoșeu. Cu cât este mai bună camera de aer, cu atât mingea de handbal va dura mai mult.  

O minge de handbal ar trebui să fie adaptată utilizatorului astfel încât să poată fi ținută și aruncată confortabil și stabil în același timp. Mai presus de toate, trebuie să îndeplinească anumite standarde în ceea ce privește greutatea, sfericitatea sau circumferința. Acest lucru este verificat în etapa de producție și atunci când se eliberează un certificat special. Parametrii sunt măsurați prin verificarea diametrului mingii de joc în șaisprezece puncte. În plus, presiunea din bilă trebuie să fie de 0,6 bar

Dimensiuni handbal 

Atunci când alegeți mingea potrivită, este important să vă ghidați după dimensiune, care este dedicată unui anumit grup de jucători, precum și după vârstă. Există patru categorii de dimensiuni.  

  • Mărimea 0 - mingea este concepută pentru juniori, de obicei pentru copii cu vârsta sub 8 ani, și nu are standardele și criteriile specifice care se regăsesc în alte mărimi.  
  • Mărimea 1 - O minge de handbal de mărimea 1 ar trebui să aibă o circumferință cuprinsă între 50 și 21 de centimetri și să cântărească aproximativ 290-330 de grame. Este conceput pentru a fi jucat de fete cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani și de băieți cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani.  
  • Mărimea 2 - O minge de handbal de mărimea 2 ar trebui să aibă o circumferință de 54 până la 56 de centimetri și o greutate cuprinsă între 325 și 375 de grame. Această mărime este destinată fetelor de peste 14 ani și băieților cu vârsta cuprinsă între 14 și 16 ani.  
  • Mărimea 3 - o mărime 3 la handbal are o circumferință cuprinsă între 58 și 60 de centimetri și o greutate de aproximativ 425-475 de grame. Această dimensiune este concepută pentru a fi jucată de echipe masculine cu vârsta de 16 ani și peste.  

Pentru handbal pe plajă, pe de altă parte, de obicei, femeile ar trebui să aleagă modele cu o circumferință de 50 până la 52 de centimetri și o greutate de 280 până la 300 de grame. Pentru bărbați, este o minge cu o circumferință de 54-56 centimetri și o greutate de aproximativ 350-370 de grame. 

Alegerea handbalului potrivit 

Atunci când alegeți handbalul potrivit, este important să selectați dimensiunea menționată mai sus, care depinde de tipul de joc, de vârstă și de sex. Pentru jocurile de amatori și de recreere, este recomandabil să alegeți o minge de handbal ușor mai mică, care va oferi un nivel ridicat de confort și o aderență fermă. În plus, acordați atenție construcției și materialului de construcție, unde se folosesc de obicei materiale sintetice sau piele. Materialele utilizate sunt menite să asigure un nivel ridicat de durabilitate, precum și o aderență sigură pentru pase și aruncări. Pentru handbalul de plajă, pe de altă parte, cel mai bine este să alegeți materiale din cauciuc, care vor fi mult mai ușor și mai confortabile de utilizat.  

Mărci care oferă mingi de handbal de calitate 

La Sportano, oferim mingi de handbal SELECT de înaltă calitate, unele modele fiind fabricate din cauciuc moale și flexibil pentru a juca pe nisip sau iarbă, precum și din piele și alte materiale sintetice. Designul triunghiular al panourilor permite o aderență bună în toate condițiile meteorologice. La noi, veți fi, de asemenea, echipat cu mingi marca Kempa, care se potrivesc în ceea ce privește variațiile de mărime și culoare. Profitați de serviciul nostru profesional de asistență pentru clienți pentru a vă ajuta să alegeți modelul potrivit, iar dacă produsul nu vă satisface așteptările - îl puteți returna până la 30 de zile! 

Extindere descriere Restrângere descriere