• Livrare gratuită
  • 30 de zile pentru retur
  • Expediere în 48 h
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Colanți pentru alergat

Jambiere de alergare - modele la modă și durabile în magazinul Sportano 

Alergarea este, fără îndoială, o activitate populară atât pentru bărbați, cât și pentru femei, iar copiii se bucură, de asemenea, de antrenamentele de alergare. Pentru a vă mișca în siguranță și confortabil în timpul alergării, merită să vă echipați cu îmbrăcăminte profesională. Pantalonii de alergare care se potrivesc aproape de corp și nu restricționează mișcarea sunt ideali. Pe piață există jambiere de alergare atât pentru bărbați, cât și pentru femei. În oferta Sportano.ro veți găsi jambiere de înaltă calitate de la mărci profesionale precum CMP sau Nike

Jambiere izolate, scurte sau cu talie înaltă - tipuri de jambiere de alergare 

Cel mai popular model de îmbrăcăminte este reprezentat de jambierele de alergare cu talie înaltă, care vor funcționa bine pentru iubitorii de confort și în același timp vor rezista bine pe corp. În plus, puteți găsi jambiere de alergare scurte și lungi, primul tip fiind ideal în zilele călduroase. Jambierele lungi sunt foarte versatile și pot fi folosite și în timpul altor activități. Pentru sezoanele de iarnă, alegeți jambiere de alergare izolate. Acestea vă permit să mențineți o temperatură optimă a corpului, vă oferă căldură și, în același timp, elimină eficient umezeala pentru a garanta o ventilație adecvată.  

Tipul de îmbrăcăminte poate fi împărțit în jambiere de alergare pentru femei și jambiere de alergare pentru bărbați. Colanții au devenit un articol vestimentar atât de versatil încât și bărbaților le place să îi folosească pentru antrenament. Aceștia apreciază faptul că se potrivesc perfect pe corp, nu restricționează mișcarea, iar materialul în sine funcționează bine împreună, fără a provoca iritații sau disconfort. Categoric populare sunt jambierele de alergare pentru bărbați pentru iarnă, adică modelele concepute pentru anotimpurile mai reci, și jambierele de alergare pentru bărbați scurte pentru vreme ceva mai caldă sau pentru antrenamente de alergare în interior. Pentru femei, pe de altă parte, jambierele cu fustă de alergare, precum și modelele 7/8 sau 3/4, pot fi o opțiune interesantă.  

Jambierele de alergare cu buzunare în care poți pune obiecte mici sunt o opțiune funcțională, în timp ce jambierele de alergare cu elemente reflectorizante sunt excelente pentru activități de iarnă sau după lăsarea întunericului. 

Materialul din care pot fi confecționați jambierele de alergare 

Îmbrăcămintea sportivă, inclusiv produsele de alergare, sunt de obicei fabricate din materiale sintetice cu o respirabilitate ridicată. Acestea se caracterizează în principal prin permeabilitatea ridicată la aer, ceea ce înseamnă că elimină eficient umezeala în timpul exercițiilor fizice intense. Țesăturile sintetice sunt de obicei din poliester, poliamidă, elastan sau nailon. Nu se folosesc țesături din bumbac, deoarece acestea absorb rapid umezeala și nu o elimină, lăsând pielea umedă. Colanții de alergare pentru bărbați și femei trebuie să fie respirabili și să fie confecționați dintr-un material cu uscare rapidă. În plus, este bine ca materialul să fie conceput cu cusături plate, care nu se simt pe piele, astfel încât să nu provoace iritații. În zilele călduroase, este recomandabil să optați pentru modelele cu găuri de ventilație suplimentare sau cu plasă, care vor oferi o senzație plăcută de răcoare atunci când alergați la temperaturi ridicate.  

Alegerea jambierelor potrivite pentru alergare 

Atunci când alegeți jambierele de alergare potrivite, alegeți mărimea potrivită pentru a se potrivi cu forma corpului dumneavoastră. Mai presus de toate, jambierele ar trebui să se potrivească perfect, dar nu trebuie să fie nici prea strâmte, nici prea largi. Jambierele strâmte vor provoca disconfort și o senzație de presiune, în timp ce modelele largi pot restricționa mișcarea, deoarece țesătura în exces va fi incomodă în timpul alergării. 

Jambierele lungi sunt cea mai frecventă alegere, deoarece pot fi folosite nu numai pentru alergare, ci și pentru alte activități și vor avea performanțe mai bune în condiții schimbătoare. Picioarele lungi protejează împotriva iritațiilor și, în același timp, accentuează silueta. Modelele 7/8 și 3/4 sunt alese pentru sezoanele de vară sau de tranziție. Jambierele de alergare pentru iarnă sunt modele termo-active pentru temperaturi scăzute, asigurând un confort termic ridicat indiferent de condiții. Elementele suplimentare, cum ar fi reflectoarele și buzunarele, sporesc siguranța și confortul.  

Mărci care oferă jambiere de alergare 

La Sportano vă puteți echipa cu jambiere de alergare profesionale concepute pentru antrenamente intense. În magazinul nostru, veți găsi jambiere de alergare Nike care sunt realizate cu tehnologia Dri-FIT, formată din microfibre, care sprijină sistemul de răcire al corpului, eliminând uniform umiditatea. Pe de altă parte, jambierele de alergare de la CMP dispun de Dry Function, un material cu uscare rapidă care asigură confort chiar și în timpul exercițiilor intense. Pe de altă parte, tehnologia de inhibare a mirosului garantează o impermeabilizare și o protecție excelentă împotriva mirosurilor. 

Extindere descriere Restrângere descriere