Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Încălțăminte pentru pedale plate

Pantofi cu platformă - alege corect cu magazinul Sportano 

Magazinul Sportano.ro oferă cei mai buni pantofi de platformă de la cei mai importanți producători de îmbrăcăminte, echipamente și accesorii pentru ciclism, cum ar fi DMT sau ION. Le puteți utiliza cu succes cu pedalele tradiționale cu platformă și creșteți confortul de pedalare pe pistele drepte de biciclete, pe traseele montane sau în timpul competițiilor de enduro. 

Încălțăminte de ciclism pentru pedale cu platformă - când sunt folosite și cine le cumpără? 

Pantofii de bicicletă pentru pedale cu platformă, după cum sugerează și numele, sunt folosiți pentru mersul pe monocicluri echipate cu pedale plate tradiționale.   

Pantofii cu platformă sunt concepuți pentru toată lumea, atât pentru cicliștii de agrement, cât și pentru cei mai avansați, cărora nu le place să meargă cu un sistem de prindere (blocuri SPD). Aceste modele de încălțăminte de bicicletă vor funcționa bine pe traseele montane, pentru ciclism mai extrem, cum ar fi freeride, BMX, XC sau downhill, precum și pentru mersul în oraș. Acestea reprezintă cea mai bună soluție atunci când aveți nevoie de o aderență bună la pedale, dar și de capacitatea de a vă deplasa liber pe jos în teren sau de a lua contact rapid cu solul, de exemplu pentru a susține o cădere. 

Cum aleg pantofii cu platformă de ciclism potriviți?

Pantofii de bicicletă cu platformă potriviți vor asigura atât o pedalare confortabilă, cât și un mers ușor (atât pe suprafețe plane și dure, cât și pe urcări abrupte și stâncoase). Atunci când le cumpărăm, merită să acordăm mai întâi atenție tălpii - aceasta ar trebui să se potrivească cu tipul de ciclism pe care îl preferăm și cu modelul de pedale cu platformă. În scopuri recreative, sunt suficienți pantofii cu talpă de cauciuc moale și cu partea superioară joasă. Pe de altă parte, pentru cicliștii mai avansați, o alegere mai bună vor fi modelele cu o talpă mai rigidă, cu bandă de rulare și o parte superioară mai înaltă și durabilă, care nu ar trebui să provoace abraziuni la glezne. Este recomandabil să vă asigurați că pantofii cu platformă sunt potriviți pentru pedale cu ace. 

Asigurați-vă că pantofii de ciclism sunt de mărimea potrivită pentru pedalele cu platformă - piciorul dumneavoastră trebuie să aibă o poziție stabilă în ei. Evitați să vă lăsați sau să vă strângeți, ceea ce va cauza disconfort și poate contribui la abraziuni sau răni dureroase. Fiți atenți la materialul pantofilor de ciclism - acesta trebuie să fie rezistent și, în același timp, să asigure o bună ventilație a piciorului prin găuri/panouri speciale (mai ales vara). Pantofii cu platformă sunt, de obicei, cu șiret. O alegere bună ar fi un model cu un panou care să împiedice ca acestea să se prindă în pedale, de exemplu. Dacă faceți parte din categoria celor mai competitivi rideri, cel mai bine este să vă orientați către o versiune cu velcro sau catarame, care va asigura siguranța în timpul cascadelor de ciclism. 

În oferta Sportano.ro am adunat pantofii cu platformă, cu care fiecare kilometru parcurs va fi o plăcere pură, indiferent dacă mergeți la o plimbare scurtă sau decideți să faceți enduro. 

Extindere descriere Restrângere descriere