• Livrare de la 0 lei
  • 30 de zile pentru retur
  • Expediere chiar și în 48 h
Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Windsurfing

Începe aventura ta de windsurfing la cel mai înalt nivel cu Sportano.ro 

Vrei să faci windsurf și nu știi de unde să începi? În Sportano veți găsi echipamente profesionale: de la echipamente la accesorii de la mărci bine cunoscute, cum ar fi NeilPryde, DUOTONE, Unifiber sau Ocean Sunglasses. Sporturile acvatice nu trebuie să fie asociate doar cu țările sudice, unde posibilitățile de practicare a activităților acvatice sunt foarte largi. În Polonia, atât pe litoral, cât și pe lacuri, este posibil să navighezi pe o placă cu vele datorită condițiilor excelente de vânt. Windsurfingul poate deveni o adevărată pasiune pentru tine, deoarece este o activitate excelentă pentru cei care iubesc sporturile nautice.  

Echipamente și accesorii profesionale de windsurfing 

Windsurfingul este o activitate care oferă multe satisfacții și experiențe de neuitat, mai ales dacă sunteți la început de aventură cu această disciplină. La Sportano.ro veți găsi echipamente profesionale pentru acest sport, inclusiv: plăci de windsurfing, vele, catarge de windsurfing, brațe sau trapeze, precum și accesoriile necesare.  

Windsurfingul este un sport care se desfășoară cu ajutorul unei plăci și a unei pânze, numită mai exact un propulsor. Se aseamănă cu navigarea pe un iaht în sensul că, folosind vântul, placa alunecă pe suprafața apei. 

Planșe de windsurfing 

O placă de windsurfing este una dintre cele mai importante piese de echipament pentru această activitate nautică. Înainte de a cumpăra echipamentul potrivit, trebuie să vă determinați greutatea, stilul de înot sau nivelul de experiență. Atunci când alegeți o placă de windsurfing, acordați atenție: 

  • Lățime - o placă mai lată vă permite să vă deplasați mai repede și să vă descurcați bine în vânturi mai puternice și valuri mai mari; 
  • lungimea - este legată de viteza de înot, o placă mai lungă curge mai repede și vă permite să mențineți controlul;  
  • construcția - există diferite tehnologii de placă disponibile, inclusiv fibra de sticlă, care au o rezistență mai mare, dar sunt mai grele, ceea ce le face mai lente și mai greu de alunecat. Luați în considerare alegerea unei plăci cu mai multe straturi sub formă de fibră de sticlă cu fibră de carbon. 

În plus, fiți atenți la tipurile de plăci de windsurf. Pentru începători, plăcile de antrenament, adică plutele cu proprietăți de deplasare ridicate, vor funcționa bine. Acest lucru vă va menține placa pe apă, motiv pentru care este important să vă determinați greutatea atunci când vă alegeți echipamentul. Odată ce cunoașteți manevrele și tehnologiile de bază, puteți opta pentru plăci de freeride. Acesta este un design versatil care este potrivit pentru o varietate de condiții, sunt mai dinamice și permit o intrare mai rapidă în planare, un control mai bun și viraje stabile. Printre tipurile de placi de windsurfing se mai pot distinge: formula, freestyle, freerace, slalom, viteză și val

Windsurfing naviga  

Pentru un începător, o velă de windsurfing trebuie să fie ușoară și durabilă. Cele mai bune din această categorie vor fi freeride și freestyle, care sunt cele mai ușor de manevrat pe apă. Soluția optimă va fi să alegeți două tipuri de vele, astfel încât să le puteți folosi în mod interschimbabil în cazul unor vânturi mai slabe sau mai puternice. În condiții de vânt mai puternic, vor funcționa vele mai mici (aproximativ 4,5 m²), în timp ce pentru condiții mai ușoare este mai bine să alegeți echipamente mai mari (aproximativ 6,5 m²). 

La Sportano.ro veți găsi echipamentul necesar pentru multe sporturi nautice, inclusiv windsurfing. De aceea, vă echipăm cu vele profesionale DUOTONE realizate din materiale durabile și disponibile în mai multe dimensiuni pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră individuale. 

catarge de windsurfing 

Primul lucru care trebuie luat în considerare este lungimea catargului, care se potrivește cu întreaga pânză de windsurfing. Catargurile trebuie să aibă aceeași lungime și rigiditate, dar pot fi diferite în ceea ce privește modul în care se îndoaie. Există trei parametri:  

  • Flex Top - partea superioară a catargului se îndoaie mai puternic decât partea inferioară;  
  • Hard Top - partea superioară se îndoaie mai puțin decât partea inferioară;  
  • Curbă constantă - un catarg cu deformare egală la ambele capete.  

În plus, diametrul catargului este o caracteristică importantă. Sunt disponibile două tipuri: catarg cu diametru standard (SDM) și catarg cu diametru redus (RDM). Primul are un diametru mai mare, oferă o greutate mai mică și o funcționare dinamică. Este perfect pentru slalom și curse. RDM este mai flexibil, ceea ce îl face mai ușor de controlat în toate condițiile de vânt. 

Booms pentru windsurfing 

Toate echipamentele de windsurfing constau din mai multe elemente, care pot include brațe. Aceștia nu sunt responsabili doar de confortul de la bord, ci asigură și controlul corect al întregii vele. Este un mâner de care se ține în timpul înotului. Există două tipuri de brațe pentru windsurfing: 

  • brațe din aluminiu - echipament de bază, care este excelent pentru începători și este ușor, confortabil și durabil; 
  • Brațe din fibră de carbon (carbon) - recomandate persoanelor cu un nivel mai ridicat de experiență. Acestea se caracterizează mai ales prin rapiditatea cu care se eliberează la fiecare mișcare.  

La Sportano veți găsi brațe de windsurfing de la mărci profesionale, cum ar fi DUOTONE, NeilPryde și Unifiber, cu mai multe dimensiuni diferite disponibile pentru cumpărare. 

Windsurfing trapeze 

Trapezul pentru windsurfing este responsabil pentru ușurarea mâinilor în timpul înotului, care, în același timp, oferă poziția corectă a plăcii și un control mai bun al navigației în timpul rafalelor mai puternice de vânt. Bucla din linii este responsabilă pentru menținerea corpului într-o poziție corectă. Printre tipurile de trapez există de fapt mai multe tipuri de trapeze, acestea putând fi clasificate ca fiind joase, înalte sau hibride. Trapezul jos este plasat pe șolduri, cu o curea în jurul coapselor pentru o mai bună alunecare. Trapezul înalt este plasat la înălțimea taliei și este mai ușor de manevrat. Oferă un confort mai bun atunci când înotați în valuri sau fără alunecare. Un hibrid, pe de altă parte, este o combinație a ambelor tipuri pentru a se potrivi mai ușor nevoilor windsurferului. 

Alte accesorii pentru windsurfing 

La Sportano ne ocupăm de echipamente pentru multe sporturi nautice. Veți găsi, de asemenea, accesorii profesionale de windsurfing, cum ar fi extensii de catarg DUOTONE SDM sau ochelari de soare Ocean. Protejarea ochilor în timp ce înotați este foarte importantă pentru a nu vă expune în primul rând la razele nocive ale soarelui, dar și pentru a vă proteja ochii de vântul puternic sau de apă. Ochelarii de soare Ocean Sunglasses sunt dotați cu caracteristici suplimentare speciale, cum ar fi cauciucul care absoarbe șocurile, plăcuțele pentru nas și o curea de siguranță. În plus, acestea au un filtru polarizator și orificii de ventilație.  

Dacă sunteți la început de drum în windsurfing sau dacă doriți să treceți la nivelul următor, consultați gama de echipamente profesionale de la Sportano. Serviciul nostru pentru clienți vă va ajuta să alegeți echipamentul potrivit! 

Extindere descriere Restrângere descriere