• Livrare gratuită
  • 30 de zile pentru retur
  • Expediere în 48 h
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Pantaloni pentru cățărare

Pantaloni de cățărare - alege pantaloni confortabili și de încredere în magazinul Sportano 

Sunteți la început de drum în alpinism sau sunteți deja un alpinist experimentat? Indiferent de nivelul dumneavoastră de experiență în alpinism, merită să luați în considerare pantalonii de alpinism potriviți. În timpul activității, acestea vor asigura nu numai confort, ci și precizie și libertate de mișcare. La Sportano, veți găsi pantaloni de alpinism pentru femei și pantaloni de alpinism pentru bărbați de la mărci renumite precum Salewa, Black Diamond, The North Face, La Sportiva și Marmot. Alegeți un model care să vă satisfacă toate așteptările și care să vă ofere un nivel ridicat de confort în timpul cățărării. 

Pantaloni de cățărare - achiziția potrivită pentru oricine care se cațără 

Atunci când urcați, este o idee bună să vă bazați pe îmbrăcăminte profesională pentru a vă susține în timp ce urcați și pentru a vă asigura confortul. Unele persoane aleg pantaloni largi sau pantaloni de trekking pentru escaladă. Cu toate acestea, pantalonii de alpinism se disting prin croiala lor specifică, precum și prin talia elastică sau prin elementele de fixare, care pot găzdui un ham sau elemente suplimentare necesare pe teren. Acesta este motivul pentru care pantalonii de alpinism au adesea un cordon în talie sau alte închideri care permit fixarea comodă a elementelor. 

Alegerea pantalonilor de alpinism nu trebuie să fie dificilă 

Mai presus de toate, este recomandabil să alegeți pantaloni de alpinism care sunt mult mai lungi și acoperă genunchii. La cățărare, picioarele sunt cele mai expuse la stâncă și la elementele ascuțite, așa că pantalonii mai lungi oferă protecția potrivită. Cu toate acestea, puteți găsi pe piață și pantaloni de cățărare scurți, care sunt potriviți pentru zilele de vară și care funcționează bine și pentru peretele de cățărare. Alegerea lungimii și a tăieturii ar trebui să depindă de preferințele dumneavoastră și de perioada anului în care veți face alpinismul.  

În ceea ce privește materialul de construcție, țesătura și cusăturile pantalonilor trebuie să fie rezistente la abraziune, în special în zonele cele mai expuse. De asemenea, materialul ar trebui să elimine bine umezeala, ceea ce este extrem de important pe vreme caldă. În acest caz, pantalonii de cățărare cu filtre UV vor funcționa bine, oferind o protecție eficientă împotriva razelor nocive ale soarelui. Uneori există găuri speciale sau inserții în pantaloni pentru a facilita circulația aerului. Cele mai comune materiale includ materiale sintetice sau un amestec de acestea sub formă de nailon, spandex sau elastan. Uneori este vorba și de bumbac sau de bumbac organic.  

Pantalonii de alpinism pentru femei nu sunt doar modele lungi sau scurte, ci și jambiere de alpinism strânse. Conceput pentru cățărare pe perete, dar și pe teren. Cel mai adesea confecționate din elastan sau poliester, extrem de ușoare și bine adaptate la corp. Pe de altă parte, pantalonii de alpinism pentru bărbați sunt cel mai adesea croiți din elastan și țesături sintetice cu note de bumbac, permițând pielii să respire corespunzător. Croiala tradițională asigură libertatea de mișcare.  

Mărci care oferă pantaloni de alpinism care nu dezamăgesc 

În magazinul Sportano.ro veți găsi pantaloni de alpinism de calitate de la Black Diamond, pantaloni de alpinism de la La Sportiva, pantaloni de alpinism de la Salewa, precum și modele de la mărci precum Marmot și The North Face. Fabricat din materiale respirabile și elastice. Se potrivesc aproape de corp pentru un confort maxim și libertate de mișcare. Dacă nu știți ce model să alegeți - apelați la serviciul nostru profesional de asistență pentru clienți pentru a vă ajuta să alegeți pantalonii de alpinism potriviți. Dacă un produs nu corespunde așteptărilor dumneavoastră, îl puteți returna în termen de 30 de zile. 

Extindere descriere Restrângere descriere