• Livrare gratuită
  • 30 de zile pentru retur
  • Expediere în 48 h
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Încălțăminte de abordare

Pantofi de abordare - modele confortabile, durabile și fiabile în magazinul Sportano 

Pantofii de abordare sunt populari printre drumeții montani. Acest tip de încălțăminte este conceput pentru persoanele cărora le place să escaladeze trasee, precum și pentru amatorii de drumeții montane. Pantofii de abordare pot fi clasificați între pantofii de alpinism și pantofii clasici de trekking, deoarece au multe caracteristici comune. În magazinul nostru Sportano.ro veți găsi pantofi de abordare pentru femei și pantofi de abordare pentru bărbați de înaltă calitate de la mărci renumite precum SCARPA, Black Diamond, La Sportiva, Salewa, Meindl sau Arc'teryx

Utilizarea pantofilor de abordare 

Inițial, pantofii de abordare au fost concepuți pentru persoanele care fac alpinism, dar pot fi purtați cu succes și de drumeții montane. Acestea se vor descurca bine pe o varietate de trasee solicitante și pe terenuri stâncoase. Mai presus de toate, acestea oferă confort și un nivel ridicat de aderență, fiind în același timp ușoare. Pantofii de abordare sunt concepuți pentru drumeții și cățărare datorită construcției lor subțiri, sistemului avansat de lațare și tălpii mai rigide. Acest tip de încălțăminte este destinat în primul rând escaladării ușoare, pe teren accidentat, adesea stâncos, și va fi folosit în mod excelent și pentru drumeții ușoare în munți. Dintre tipurile de pantofi de abordare, puteți face distincția între cei cu partea superioară joasă și cei cu partea superioară înaltă și puteți potrivi modelul potrivit nevoilor dumneavoastră, condițiilor meteo și terenului pe care veți face drumeții. 

Alegerea pantofilor de abordare potriviți 

Atunci când alegeți pantofii de abordare potriviți, este important să vă uitați la construcția încălțămintei, astfel încât aceasta să fie adaptată la nevoile dumneavoastră. Rigiditatea tălpii va fi cea mai importantă, precum și zonele de pe vârf și călcâi pentru a susține traversarea traseului. Încălțămintea ar trebui să aibă o talpă intermediară moale, precum și un nivel ridicat de amortizare pentru a parcurge în siguranță terenul accidentat. Sistemul de șiret este cel mai bine ales cu bucle confortabile sau cu ochelarii, care facilitează legarea, dar și menținerea piciorului în interiorul pantofului.  

Atunci când alegeți încălțămintea, acordați atenție materialului de construcție și straturilor suplimentare de plastic care protejează împotriva condițiilor nefavorabile. Dacă aveți de gând să folosiți pantofii în zilele de vară, puteți alege modele fără membrană, ceea ce va garanta respirabilitatea adecvată a produsului. Pe de altă parte, pentru condiții mai solicitante, încălțămintea cu membrană este soluția potrivită. Astfel, acestea vor fi protejate împotriva ploii, a vântului sau a temperaturilor scăzute. Pantofii de abordare GORE-TEX® sunt populari. Țesătura asigură un nivel ridicat de impermeabilizare și de protecție împotriva vântului, precum și o bună circulație a aerului.   

Pantofi de abordare - modele înalte și joase 

Dacă vă întrebați ce pantofi de abordare să alegeți, veți găsi printre modele atât modelele cu vârf mic, cât și cele cu vârf înalt. Dacă mergeți într-o drumeție de mai multe zile în condiții nefavorabile sau pe un teren dificil, pantofii de abordare cu vârf înalt sunt cei mai buni. Acestea vă protejează glezna de impacturi, abraziuni și orice alte răni care pot apărea pe traseu. În plus, pietricelele și alte elemente nu vor cădea în încălțăminte în timpul mersului. Dacă preferați drumeții mai scurte, inclusiv pe terenuri dificile cu elemente stâncoase, dar aveți nevoie de încălțăminte care să nu vă limiteze mișcările, pantoful de abordare joasă este alegerea potrivită. Partea superioară joasă garantează o ventilație adecvată și oferă mai multă libertate și precizie atunci când parcurgeți următorul kilometru.  

Caracteristicile pantofilor de abordare 

Înainte de a alege modelul potrivit de pantof, merită să luați în considerare construcția pantofului, astfel încât să se comporte perfect pe traseu și în timpul abordărilor mai dificile. Construcția părții superioare a modelelor de abordare este inspirată de pantofii de alpinism. Ușor mai îngustă și mai subțire decât încălțămintea clasică de trekking, încălțămintea se potrivește mai bine piciorului și stabilizează glezna. Partea superioară este de obicei confecționată din materiale precum piele de căprioară, piele ecologică, nubuc sau materiale sintetice. Utilizarea acestor tipuri de țesături permite o circulație adecvată a aerului. În plus, încălțămintea are un sistem avansat și dens de șireturi, care se extinde de obicei până la vârful pantofului. Aceasta permite o ajustare precisă a tăieturii, ceea ce garantează stabilitate și o mai bună simțire a solului în timpul drumețiilor. Pe de altă parte, pantofii de apropiere au o talpă exterioară care ar trebui să fie caracterizată de o aderență ridicată și de amortizare, permițând trasee confortabile și sigure. 

Mărci care oferă pantofi de abordare de calitate 

Dacă sunteți în căutarea unei încălțăminte profesională pentru drumeții montane, alegeți pantofii de abordare SCARPA sau pantofii de abordare La Sportiva, unde modelele au o talpă exterioară Vibram®. Se găsește în mai multe tipuri și este utilizat în încălțămintea de munte, de alpinism și de trekking. Oferă o aderență maximă pe diferite suprafețe și o amortizare excelentă, precum și rezistență la abraziune. În plus, încălțămintea este echipată cu o talpă OrthoLite®. Este fabricat din spumă moale, ceea ce îl face extrem de flexibil și confortabil de purtat. Are proprietăți antimicrobiene și permite o absorbție eficientă a umezelii.  

La Sportano, vă oferim, de asemenea, pantofi de abordare Arc'teryx cu o talpă intermediară din spumă EVA, legături clasice, întărituri pentru vârfuri și o talpă exterioară realizată cu tehnologia Vibram® Megagrip. În plus, în magazinul nostru veți găsi pantofi de abordare Salewa atât cu talpă joasă, cât și cu talpă înaltă. Fabricat cu tehnologia EXA-Shell de la Salewa, în care construcția părții superioare permite distribuirea forței, garantând durabilitatea și o potrivire corectă a încălțămintei.  

Extindere descriere Restrângere descriere