Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Hidrofoil

Hydrofoil - alegerea potrivită de la Sportano.ro

Hydrofoil este o tehnologie care a schimbat fața sporturilor nautice. Este un instrument care vă permite să călăriți placa la o înălțime mult mai mare deasupra suprafeței apei decât plăcile tradiționale, ceea ce permite o viteză mai mare și un control mai bun asupra mișcării plăcii. În magazinul nostru de sport Sportano.ro veți găsi modele de înaltă calitate de la mărci renumite precum Fanatic, Lift Foils, GA Sails, F-ONE, Ozone sau Cabrinha.

Constructie cu hidrofoil

Hydrofoil este o structură avansată care constă din mai multe elemente și anume: aripa față, aripa spate, stâlp și aripioare. Fiecare dintre aceste elemente joacă un rol important în funcționarea hidrofoilului.

Aripa față Hydrofoil

Aripa frontală a hidrofoilului este o piesă situată la capătul stâlpului care este atașată de scândură. Aripa din față generează portanță care ridică placa deasupra apei. Aripa din față este de obicei mai mare decât aripa din spate, permițând mai multă ridicare și ridicarea plăcii la o înălțime mai mare. Forma aripii din față afectează, de asemenea, controlul și viteza plăcii. Aripile cu o formă mai alungită permit mai multă viteză, în timp ce aripile cu o formă mai rotunjită sunt mai stabile și mai ușor de controlat.

Aripa spate Hydrofoil

Aripa din spate a hidrofoilului se află la capătul aripioarei, care este atașată de stâlp și plasată sub bord. Aripa spate vă permite să controlați mișcarea plăcii și să reduceți rezistența la apă în timp ce înotați. Forma aripioarei din spate a hidrofoilului afectează, de asemenea, controlul și viteza plăcii. Aripile cu o formă mai alungită permit mai multă viteză și evoluții mai avansate, în timp ce aripile cu o formă mai rotunjită sunt mai stabile și mai ușor de controlat.

Hydrofoil Pilon

Pilonul cu hidrofoil este un element care este atasat de placa si permite montarea aripilor fata si spate. Pilonii sunt de obicei din aluminiu sau carbon și au o grosime de câțiva centimetri. Lungimea stâlpului depinde de nevoile individuale ale utilizatorului și de nivelul de experiență. Un stâlp mai lung vă permite să navigați la o înălțime mai mare deasupra suprafeței apei și să obțineți o viteză mai mare. Un stâlp mai scurt este mai stabil și mai ușor de controlat.

Aripioare Hydrofoil

Aripioarele hidrofoil sunt elemente plasate la capătul pilonilor care asigură stabilitatea hidrofoilului în timp ce plutește. Aripioarele sunt de obicei fabricate din aluminiu sau carbon și au câțiva centimetri lungime. Forma și dimensiunea aripioarelor afectează controlul plăcii și stabilitatea hidrofoilului. Aripioarele cu o formă mai alungită permit mai multă viteză și evoluții mai avansate, în timp ce aripioarele cu o formă mai rotunjită sunt mai stabile și mai ușor de controlat.

Un rol important al aripioarelor este de a menține unghiul de înclinare al hidrofoilului în timpul înotului. Dacă aripioarele sunt prea mici sau prea scurte, hidrofoilul se poate înclina și pierde controlul, crescând riscul de cădere. De aceea, este important să alegeți dimensiunea potrivită a aripioarelor pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră individuale și nivelului de experiență.

Tipuri de sporturi acvatice cu hidrofoil

Hydrofoil este o tehnologie care a fost folosită în multe sporturi nautice diferite. Cele mai populare sporturi nautice în care se utilizează hidrofoil sunt surfing, windsurfing, kitesurfing, wakeboarding, foilboarding, wing foiling și motorboating. În fiecare dintre aceste sporturi, hidrofoilul vă permite să obțineți mai multă viteză și control asupra mișcării plăcii, ceea ce vă permite să efectuați cascadorii mai complicate.

Extindere descriere Restrângere descriere