• Livrare gratuită
  • 30 de zile pentru retur
  • Expediere în 48 h
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Vele de wing foil

Aripi de folie Wing - cele mai bune modele din magazinul Sportano.ro

Folia cu aripi este un sport de apă relativ nou, care câștigă rapid popularitate în rândul pasionaților de apă. Spre deosebire de kitesurfing sau windsurfing, wing foiling se bazează pe utilizarea unei plăci speciale de apă dotate cu o aripă hidrodinamică care îți permite să călătorești pe valuri folosind puterea vântului. Această aripă se numește folie de aripă și joacă un rol cheie în acest sport. Dacă vă întrebați care sunt aripile potrivite pentru folia de aripă, în magazinul nostru de sport Sportano.ro veți găsi modele de înaltă calitate de la DUOTONE, Airush, Ozone, GA Wings sau Cabrinha.

Construcția aripilor din folie

Aripile din folie sunt formate din mai multe părți importante, cum ar fi: aripa față, aripa spate, cupă, cârme și conectori. Aripa din față este elementul care este responsabil de generarea forței vântului, în timp ce aripa din spate stabilizează întreaga structură și vă permite să controlați direcția de mers.

Cupa este partea aripii care leagă aripa de bord, iar cârmele vă permit să controlați direcția de zbor. Conectorii sunt elemente care vă permit să conectați cerceveaua la linia care este atașată la mână.

Tipuri de aripi pentru folie de aripi

Pe piață sunt disponibile canape de diferite forme, dimensiuni și materiale. Cele mai populare tipuri includ aripi fixe și variabile, precum și aripi concepute special pentru începători și avansați.

Aripile fixe se caracterizează printr-o suprafață constantă a aripilor, ceea ce vă permite să obțineți o viteză constantă în timp ce plutiți pe apă. Aripile variabile, pe de altă parte, au un unghi de atac reglabil, care permite o adaptare lină la condițiile de vânt în schimbare.

Cum să alegi aripa potrivită pentru folierea aripii?

Alegerea foliei pentru aripa dreaptă este un element cheie al oricărui foiler pentru aripi, întrucât aripa este principalul instrument care vă permite să plutiți pe apă cu ajutorul vântului. Alegerea aripii drepte trebuie adaptată la nivelul de îndemânare, greutate, înălțime și condițiile meteorologice și de apă în care va fi folosită.

Dimensiunea frunzei

Unul dintre cele mai importante elemente de luat în considerare atunci când alegeți o folie pentru aripi este dimensiunea acesteia. În funcție de greutatea și îndemânarea înotătorului, suprafața aripii ar trebui ajustată corespunzător pentru a obține cel mai bun control și viteză atunci când înotați pe apă.

Pentru începători, sunt recomandate aripi cu o suprafață mai mare, care permit o mai mare rezistență și stabilitate în timpul înotului. Cu toate acestea, pentru foilerele cu aripi mai experimentate, sunt recomandate aripile mai mici, care permit o mai mare viteza si manevrabilitate pe apa.

Material frunze

Un alt element important atunci când alegeți o cercevea este materialul din care a fost realizată. Aripile din folie pot fi realizate din diferite materiale, cum ar fi carbon, aluminiu sau compozit. Aripile din carbon se caracterizează prin ușurință și rigiditate excepționale, ceea ce se traduce printr-un control mai bun în timpul conducerii. Aripile din aluminiu sunt mai durabile și mai rezistente la deteriorare, astfel încât pot fi ideale pentru începătorii care nu au încă control deplin asupra aripii.

Tip de cercevea

Aripile cu folie de aripi vin într-o varietate de forme și dimensiuni și pot fi adaptate la diferite condiții de apă și vreme. Există aripi fixe și variabile. Aripile fixe au o formă și o suprafață constante, ceea ce face posibilă atingerea unei viteze constante în timpul înotului. Aripile variabile, pe de altă parte, au un unghi de atac reglabil, ceea ce permite o ajustare lină a aripii la condițiile schimbătoare ale vântului și ale apei.

Elemente suplimentare de cercevea

Pe lângă suprafața cercevei, trebuie acordată atenție și altor elemente ale canapei, cum ar fi: formă, înclinare, lățime, unghi și nivel de îndoire. Aceste elemente afectează și controlul și viteza atunci când navighează pe apă.

  • Forma foliei aripii este un factor important în controlul și viteza în timpul navigării. Aripile alungite sunt mai potrivite pentru persoanele care au deja o oarecare experiență în folierea aripilor, deoarece permit o mai mare viteză și manevrabilitate pe apă. Pe de altă parte, aripile cu o formă mai rotunjită sunt mai stabile și mai ușor de controlat, deci sunt mai potrivite pentru începători.
  • Grăblarea aripii (unghiul de atac) afectează modul în care aripa generează puterea vântului și modul în care aripa rămâne în apă. Aripile cu o înclinație mai mare generează mai multă putere eoliană, dar în același timp sunt mai puțin stabile și mai greu de controlat. Pe de altă parte, aripile cu un pas mai scăzut sunt mai stabile și mai ușor de controlat, dar generează mai puțină forță a vântului.
  • Lățimea aripii afectează, de asemenea, controlul și viteza atunci când plutește pe apă. Aripile mai late sunt mai stabile și mai ușor de controlat, dar în același timp generează mai puțină forță a vântului. Pe de altă parte, aripile cu o lățime mai mică generează mai multă forță a vântului, dar sunt mai solicitante de controlat.
  • Unghiul și nivelul de îndoire ale aripii afectează modul în care aripa rămâne pe apă și modul în care generează energie eoliană. Aripile cu un unghi de îndoire mai mare sunt mai flexibile și se adaptează mai ușor la condițiile de apă și vânt. Pe de altă parte, aripile cu un unghi de îndoire mai mic sunt mai rigide și generează mai multă forță a vântului, dar în același timp sunt mai puțin flexibile și mai greu de controlat.
Extindere descriere Restrângere descriere