Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Seturi pentru masaj

Seturi de masaj - regenerare la cel mai înalt nivel cu Sportano 

În lumea sportului, unde fiecare detaliu al antrenamentului și al recuperării este crucial pentru performanța și sănătatea sportivilor, trusele de masaj au câștigat în importanță ca piesă esențială de echipament. Masajul corect nu numai că oferă ameliorarea durerii și tensiunii musculare, dar și accelerează procesul de recuperare și previne accidentarea. Trusele de masaj sunt concepute pentru a oferi soluții complete pentru o varietate de nevoi legate de activitatea fizică, de la ameliorarea întinderilor musculare minore până la sprijinirea recuperării în urma unor leziuni mai grave. 

În gama magazinului Sportano veți găsi seturi de masaj de înaltă calitate de la mărci renumite precum Schildkröt și Ground Game.

Kituri de masaj pentru diferite afecțiuni sportive: de la întinderi la leziuni 

Trusele de masaj sunt un instrument neprețuit pentru tratarea unei varietăți de afecțiuni sportive, de la întinderi musculare minore la leziuni grave. Fiecare instrument din trusă are propria sa aplicație unică, permițând un spectru larg de intervenții terapeutice.

Bilele de masaj sunt ideale pentru întinderi musculare și leziuni minore, în cazul în care ameliorarea durerii și reducerea inflamației sunt esențiale. Acestea permit o acțiune direcționată la locul leziunii, minimizând disconfortul și accelerând procesul de vindecare. Bilele mai mici sunt ideale pentru atingerea zonelor mai greu accesibile, cum ar fi mușchii rotatori ai umărului sau mușchii paraspinali.

Pentru leziuni mai mari, cum ar fi rupturi de tendoane sau entorse grave, seturile de masaj pot fi utilizate pentru a masa ușor țesuturile din jur, ceea ce favorizează circulația și ajută la reducerea umflăturilor. Includerea rolelor de masaj poate fi utilă pentru menținerea flexibilității și prevenirea cicatricilor.

Componentele unei truse ideale de masaj pentru sportivi 

Trusa ideală de masaj pentru sportivi ar trebui să includă o serie de instrumente pentru a răspunde nevoilor diverse ale diferitelor activități fizice și afecțiuni.

Bilele de masaj de diferite mărimi și durități sunt esențiale. Bilele mici și dure sunt ideale pentru atingerea țesutului muscular profund și a punctelor declanșatoare, în timp ce bilele mai mari și mai moi pot fi utilizate pe zone mai mari ale corpului, cum ar fi spatele sau coapsele.

Rolele de masaj sunt un alt element cheie, ideal pentru masarea grupurilor musculare mai mari. Acestea vă permit să lucrați eficient mușchii picioarelor, spatelui și brațelor, ceea ce este extrem de important pentru recuperarea după antrenamente intense.

Masoarele manuale și electrice sunt alte componente care ar trebui să fie incluse în trusa dumneavoastră. Masoarele manuale sunt excelente pentru ameliorarea rapidă a tensiunii, în timp ce masoarele electrice oferă un masaj mai intens, care este deosebit de benefic pentru durerile musculare mai profunde și mai persistente.

Uleiurile și cremele de masaj sunt o completare importantă a trusei, în special cele cu aditivi care calmează durerea și stimulează recuperarea, cum ar fi arnica sau mentolul.

Beneficiile utilizării truselor de masaj în medicina sportivă 

Trusele de masaj pentru medicina sportivă joacă un rol esențial în menținerea sănătății și a stării optime a sportivilor. Acestea conțin o varietate de instrumente care lucrează împreună pentru a oferi beneficii semnificative.

 • Prevenirea rănilor: utilizarea regulată a truselor de masaj poate reduce semnificativ riscul de rănire. Menținând mușchii în stare bună și împiedicându-i să fie suprasolicitați, trusele de masaj ajută la evitarea leziunilor care pot rezulta din întinderea musculară.
 • Accelerarea recuperării: după exerciții intense, mușchii au nevoie de timp pentru a se recupera. Kiturile de masaj accelerează acest proces prin îmbunătățirea circulației sângelui și prin eliminarea mai rapidă a toxinelor din organism. Acest lucru permite sportivilor să revină mai repede la forma fizică completă.
 • Reducerea durerii și a tensiunii musculare: masajul este o modalitate eficientă de ameliorare a durerii și a tensiunii musculare. Trusele de masaj permit lucrul direcționat asupra zonelor tensionate, oferind ușurare și îmbunătățind flexibilitatea musculară.
 • Îmbunătățirea amplitudinii de mișcare: masajul regulat poate crește flexibilitatea musculară și amplitudinea de mișcare a articulațiilor. Acest lucru este deosebit de important în sporturile care necesită un grad ridicat de flexibilitate și mobilitate.
 • Sprijin în reabilitare: în cazul rănilor, seturile de masaj sunt un instrument neprețuit pentru sprijinirea procesului de reabilitare. Acestea permit ca zonele rănite să fie lucrate ușor, accelerând procesul de vindecare.

Cum să utilizați trusele de masaj în recuperarea post-antrenament? 

Utilizarea eficientă a truselor de masaj în recuperarea post-antrenament este esențială pentru o revenire rapidă la condiția fizică deplină și pentru prevenirea leziunilor cronice.

 • Începeți cu o încălzire: este recomandată o încălzire ușoară înainte de masaj pentru a pregăti mușchii. Aceasta poate fi o plimbare scurtă, întinderi ușoare sau exerciții aerobice ușoare.
 • Alegeți instrumentul potrivit: în funcție de zona corpului pe care doriți să o masați, alegeți instrumentul potrivit din set. De exemplu, utilizați o minge de masaj mai mică pentru zonele greu accesibile sau o rolă de masaj pentru grupele musculare mai mari.
 • Concentrați-vă asupra zonelor cu probleme: concentrați-vă asupra zonelor care sunt deosebit de tensionate sau dureroase. Masați ușor aceste zone, crescând treptat presiunea.
 • Efectuați masajul sistematic: lucrați sistematic pe fiecare zonă a corpului, folosind mișcări de masaj care întind și relaxează mușchii. Folosiți mișcări lungi și fluide pentru a masa grupurile musculare mai mari și mișcări scurte și concentrate pentru zonele mai mici.
 • Nu exagerați cu presiunea: este important să nu aplicați prea multă presiune, care poate duce la leziuni suplimentare. Masajul trebuie să fie confortabil și să nu provoace dureri suplimentare.
 • Regularitate: pentru a obține cele mai bune rezultate, includeți masajul în mod regulat în rutina dumneavoastră de recuperare. Acest lucru vă ajută să vă mențineți mușchii în stare bună și previne problemele cronice.
 • Încheiați cu relaxare și hidratare: după masaj, relaxați-vă timp de câteva minute și asigurați-vă că beți multă apă. Hidratarea este esențială pentru o recuperare eficientă și pentru eliminarea toxinelor din organism.

Prin utilizarea acestor metode, puteți maximiza potențialul seturilor de masaj în procesul de recuperare post-antrenament, ceea ce va contribui la sănătatea, condiția fizică și performanța sportivă generală.

Extindere descriere Restrângere descriere