Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Biciclete de echilibru

Biciclete de fond - cea mai mare selecție în magazinul online Sportano 

Bicicletele de cross country sunt extrem de populare, dar nu e de mirare, deoarece nu numai că oferă o distracție grozavă, dar îmbunătățesc și coordonarea motorie, simțul echilibrului și echilibrul corpului. Acestea sunt o activitate potrivită pentru copiii mici și pentru copiii puțin mai mari. Acestea le permit celor mai mici copii să intre în lumea ciclismului, astfel încât sunt perfecte pentru mișcarea de zi cu zi și oferă o distracție incredibilă. La Sportano veți găsi biciclete de cross-country de înaltă calitate de la mărci profesionale precum Hudora, Janod, Milly Mally, Lionelo, Leg&Go, Strider, Qplay, PUKY, Wishbone, Kettler, Kellys sau Kinderkraft

De ce să cumpărați o bicicletă de cross-country? 

Bicicleta de cross-country, adesea numită "push-bike", este primul contact al copilului cu activitatea pe două roți. Lipsit de mecanisme și pedale, acesta servește copiilor de la o vârstă fragedă, iar copilul, așezat pe șa, se ridică de la sol cu picioarele. Nu este doar o formă excelentă de joacă, ci și o pregătire pentru a merge pe o bicicletă mai mare cu pedale. Mai presus de toate, bicicleta cu pedale îmbunătățește simțul coordonării și echilibrul. Cu bicicleta de cross-country, copilul învață să se echilibreze singur. Copiii care au început pe două roți se pot descurca mult mai repede și mai ușor cu o bicicletă mai mare - chiar și fără adăugarea de roți laterale. În plus, copilul învață să se orienteze pe teren și să aprecieze viteza și distanța traseului pe care urmează să îl parcurgă și, în același timp, este un excelent mijloc de transport în timpul plimbărilor sau excursiilor.  

Cum alegi o bicicletă de cross-country? 

Pe lângă aspecte precum alegerea bicicletei în ceea ce privește dimensiunea și numărul de roți, precum și materialul de construcție, trebuie avut grijă ca modelul ales să aibă un crossover redus și o gamă adecvată de reglare a șeii și a ghidonului. În acest fel, atât un copil de doi ani, cât și unul de patru ani pot merge pe același model fără a fi nevoie să cumpere o bicicletă nouă. În plus, blocarea prin răsucire a ghidonului este o soluție bună pentru copiii care abia încep un model de cross-country. Mecanismul de blocare reduce intervalul de rotire, ceea ce reduce posibilitatea de mișcare bruscă și de repoziționare a ghidonului. În plus, fiți atenți dacă roțile sunt montate pe rulmenți, deoarece acest lucru contribuie la o deplasare lină și confortabilă, în special pe teren accidentat.  

Alegeți o bicicletă și din punct de vedere al ergonomiei și designului - mânerele din cauciuc, o șa conturată vor funcționa mai bine, iar copilul dvs. va fi mulțumit și de dotări suplimentare, cum ar fi un clopoțel, un coș sau un suport pentru bagaje.  

Bicicleta cross-country și vârsta copilului 

Majoritatea producătorilor de biciclete cu pedale recomandă utilizarea acestora începând cu vârsta de 12 luni, dar, de obicei, copiii mici încep să meargă pe bicicletă în jurul vârstei de 2 sau 3 ani. În cele mai multe cazuri, bicicleta de cross-country este folosită până când copilul împlinește 6 sau 7 ani

Există pe piață și biciclete de cross-country pentru un copil de un an, care sunt de tip push-off și sunt concepute pentru a îmbunătăți mobilitatea copilului mic. Pentru copiii care nu se simt confortabil pe acest monociclu, puteți alege o tricicletă de cross-country, care are două roți plasate în spate. Acest tip de model este recomandat pentru copiii cu vârsta de peste 12 luni. Cel mai adesea veți găsi o bicicletă de cross-country pentru un copil de 2 ani și o bicicletă de cross-country pentru un copil de 3 ani. 

Bicicleta de fond - mărimea bicicletei și numărul de roți 

O tricicletă pentru copii mici, după cum sugerează și numele, este echipată cu trei roți, care au de obicei în jur de 7-10 inci. Pe de altă parte, bicicletele de cross-country pentru copii de doi ani sunt, de obicei, modele care nu au o a treia roată, ci doar cele două roți clasice. Apoi, puteți alege între bicicletele de cros de 10 inch și modelele cu roți de 12 inch. Pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani, acestea sunt deja biciclete de cross-country de 14 inch. Pentru copiii care au 5 și 6 ani, puteți alege biciclete cu roți de până la 16 inci, dar și cele de 14 inci vor fi potrivite. 

Când să alegeți o bicicletă de cross-country cu roți gonflabile? 

Printre modelele de biciclete, există biciclete de cross-country cu roți din spumă și biciclete de cross-country cu roți gonflabile. Alegerea roților potrivite depinde de terenul pe care va merge copilul cel mic. Roțile din spumă sunt potrivite pentru suprafețe plane, trotuare sau drumuri asfaltate. Pe de altă parte, bicicletele de cross-country cu roți gonflabile sunt potrivite pentru terenuri accidentate și mai moi, cum ar fi drumurile cu pietriș și potecile din afara orașului. Acestea se remarcă printr-o stabilitate și amortizare mai bune, precum și printr-o aderență mai eficientă la sol. Cu toate acestea, roțile din spumă sunt mai rezistente la înțepături și deteriorări și au o rezistență ridicată la abraziune.  

Bicicleta de cross-country - lemn sau plastic? 

Materialul folosit determină nu numai greutatea bicicletei, ci și confortul de utilizare. Din cauza construcției lor, bicicletele de alergare din lemn sunt mai dificil de reglat, deoarece componentele individuale pot fi demontate pentru a se adapta la înălțimea copilului. Contrar credinței populare, o bicicletă din lemn nu este grea; totul depinde de materialul folosit, unde modelele din lemn de mesteacăn sunt foarte ușoare. În plus, acestea se remarcă prin estetică și durabilitate excelentă, atâta timp cât folosiți impregnarea potrivită. Pe de altă parte, bicicletele de alergare din plastic sunt, de obicei, modele din oțel sau aluminiu, care sunt concepute pentru a fi confortabile și durabile. Acestea se caracterizează prin reglarea ușoară a ghidonului sau a șeii și printr-o mai bună amortizare a vibrațiilor în timpul mersului.  

Mărci care oferă biciclete de cross-country 

Dacă sunteți în căutarea unei triciclete de cross-country, mărcile recomandate includ Milly Mally și Kinderkraft, care oferă modele pentru a fi folosite de cei mici de la 12 luni până la 3 ani. La Sportano veți găsi, de asemenea, biciclete de cross-country pentru utilizatorii mai în vârstă de la mărci profesionale precum Hudora, Micro, Lionelo, Qplay, Strider, Wishbone, Spokey, Leg&Go, Kellys sau Kettler. Puteți alege dintre modelele care au roți de 7,8, 10, 12 sau 14 inci și posibilitatea de a vă regla înălțimea prin ajustarea șeii și a ghidonului. 

Extindere descriere Restrângere descriere