Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Conservare bicicletă

Întreținere - ai grijă de bicicleta ta cu magazinul Sportano 

Dacă doriți ca bicicleta dumneavoastră să vă servească nu numai pentru o perioadă lungă de timp, ci și cu precizie și fără defecte, ar trebui să o îngrijiți corespunzător după fiecare călătorie lungă. Mai presus de toate, merită să o curățați și să o îngrijiți temeinic, să înlocuiți piesele uzate și să o mențineți împotriva efectelor dăunătoare ale umezelii și ruginei. La Sportano avem în stoc lubrifianți pentru biciclete, produse de îngrijire a bicicletelor și kituri de la mărci profesionale precum CeramicSpeed, Motorex, Zefal, Topeak, Lezyne, Continental, Blackburn și Peaty's.  

Cum ai grijă de bicicleta ta? 

Mai presus de toate, trebuie să aveți grijă să curățați bicicleta de prea multă murdărie, apă sau noroi, așa că este o idee bună să spălați bine toate componentele după fiecare plimbare. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să folosiți o perie moale, o cârpă sau un burete cu agenți de curățare adecvați. După spălare, toate piesele trebuie să fie uscate. În plus, bicicleta trebuie lubrifiată în mod regulat (în special cablurile de frână și de deraiere), ceea ce va asigura o durată de viață lungă a componentelor individuale și o funcționare fără probleme a tuturor mecanismelor. Pe de altă parte, curățarea și lubrifierea lanțului de bicicletă este esențială, unde mai întâi trebuie curățat lubrifiantul anterior și toată murdăria de pe el. Pentru aceasta, cel mai bine este să alegeți un ulei special pentru lubrifierea lanțului de bicicletă, care să conțină substanțe adecvate pentru a proteja împotriva umidității sau a temperaturilor negative. Un lanț uzat trebuie, de asemenea, să fie înlocuit în mod regulat, deoarece dacă nu se înlocuiește o componentă smulsă poate provoca deteriorarea pinioanelor. Asigurați-vă că bicicleta dumneavoastră este întreținută în mod regulat și că piesele de transmisie și de frână uzate sunt înlocuite, astfel încât să circulați întotdeauna în siguranță. 

Lubrifianți pentru biciclete și alte accesorii pentru întreținerea bicicletei - cu ce merită să vă echipați? 

Întreținerea corectă a unei biciclete face posibilă limitarea deteriorărilor sau a coroziunii și a altor daune. Bicicleta intră adesea în contact cu apă, noroi, praf sau diverși contaminanți. Printre cele mai importante pregătiri, merită să vă echipați cu unsoare pentru pedale de bicicletă, unsoare pentru rulmenți, uleiuri de frână, unsoare și uleiuri pentru lanțuri, unsoare ușoară pentru angrenaje de deraiere sau preparate universale. În plus, aprovizionați-vă cu produse de îngrijire a frânelor, a transmisiei sau a anvelopelor, precum și cu degresanți pentru biciclete pentru îndepărtarea reziduurilor de pe vechile preparate. 

La Sportano, oferim, de asemenea, kituri de întreținere și îngrijire a bicicletelor, cum ar fi produse de reparații, seturi de chei și scule, pentru repararea anvelopelor și curățarea bicicletei.  

Lanțul de bicicletă - cum să îl îngrijești, cum și cu ce să îl lubrifiezi? 

Îngrijirea lanțului este esențială dacă doriți să vă bucurați de un sistem de transmisie care să funcționeze bine, precum și de o transmisie eficientă a puterii atunci când pedalați. Înainte de a lubrifia lanțul și de a-l întreține, acesta ar trebui să fie bine spălat de toată murdăria. Aplicarea de produse noi pe componente murdare nu este o opțiune bună, deoarece lubrifianții noi nu își vor face treaba. Atunci când se aplică ulei nou, este important să se împrăștie produsul exact pe interiorul verigilor și nu pe toată lungimea și pe părțile laterale. 

Vă întrebați, fără îndoială, cu ce să vă lubrifiați lanțul de bicicletă. În primul rând, există lubrifianți dedicați acestei componente a bicicletei dumneavoastră, care sunt concepuți pentru a-i crește durata de viață și, în același timp, pentru a reduce frecarea, reducând zgomotul transmisiei. Gama de produse oferă lubrifianți pentru condiții adecvate - uscate sau umede. Primele produse din această categorie garantează rezistența la murdărie sau praf, în timp ce cele din urmă sunt concepute pentru a proteja împotriva efectelor dăunătoare ale umidității. Lubrifianții pentru condiții umede pot fi, de asemenea, rezistenți la ștergere și, uneori, veți găsi și produse cu efect universal.  

Întreținerea bicicletelor pe timp de iarnă - informații de bază 

Înainte de a vă depozita bicicleta pentru iarnă, aceasta trebuie curățată temeinic de toată murdăria și grăsimea. De preferință, folosind kituri de curățare și îngrijire, precum și produse dedicate bicicletelor. Componentele, cum ar fi lanțul, discurile, casetele sau cablurile de frână, trebuie să fie lipsite de reziduuri de ulei și de grăsime. După aceasta, uscați bine toate componentele și acoperiți lanțul cu un produs proaspăt, chiar și cu un produs universal dacă nu intenționați să folosiți monociclul în timpul iernii. Atunci când vă întrețineți bicicleta, reglați corect schimbătoarele și lăsați aer în anvelope. Din toate componentele electronice, cum ar fi luminile sau un contor, scoateți bateriile pentru a nu se scurge. Puteți, de asemenea, să desfaceți frânele și să opriți deraiorul pe treptele cele mai mici. De asemenea, este o idee bună să vă depozitați bicicleta acoperind-o cu o husă specială, care va proteja componentele de praf și murdărie. 

Extindere descriere Restrângere descriere