Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Frâne

Frâne de bicicletă - alegeți corect cu Sportano 

Frânele sunt unul dintre cele mai importante sisteme de pe o bicicletă, asigurând siguranța și controlul vehiculului. Principala lor funcție este de a încetini sau opri bicicleta prin crearea fricțiunii. De-a lungul anilor, tehnologia frânelor de bicicletă a evoluat, conducând la diferite tipuri de frâne pentru a se potrivi unei varietăți de condiții și stiluri de condus.

În categoria Frâne de bicicletă din magazinul Sportano veți găsi produse de calitate de la producători renumiți precum Shimano, Clarks, Kool-Stop sau SRAM.

Etrierii de frână: funcții și tipuri 

Etrierii de frână sunt componente integrale ale sistemului de frânare al unei biciclete care joacă un rol esențial în procesul de frânare. Funcția lor principală este de a comprima plăcuțele de frână împotriva jantei sau a discului de frână, creând o frecare care încetinește sau oprește bicicleta.

Există diferite tipuri de etriere de frână pentru a se potrivi diferitelor sisteme de frânare. Etrierii tradiționali cu montare laterală sunt cel mai des întâlniți pe bicicletele de șosea și au două brațe care sunt presate de jantă. Pe de altă parte, etrierele de frână cu disc sunt populare pe bicicletele de munte și pe unele biciclete de oraș. Acestea sunt atașate direct la furca bicicletei și comprimă plăcuțele împotriva discului de frână.

Fiecare tip de etrier are propriile sale avantaje și este optim pentru anumite condiții de conducere. Alegerea etrierului potrivit este crucială, nu numai pentru performanța de frânare, ci și pentru confortul condusului și durabilitatea întregului sistem de frânare.

Discuri de frână: baza pentru frânele cu disc 

Discurile de frână sunt inima sistemului de frânare cu disc. Acestea sunt plăci circulare, de obicei fabricate din metal, care sunt montate pe butucii roților de bicicletă. Lucrând împreună cu plăcuțele de frână, acestea permit o frânare eficientă prin frecare.

Un avantaj important al discurilor de frână este capacitatea lor de a menține performanța de frânare în condiții dificile precum noroi, ploaie sau zăpadă. Acest lucru le face o alegere ideală pentru bicicliștii care circulă în condiții dificile de off-road.

Sunt disponibile discuri de diferite dimensiuni și grosimi, în funcție de specificațiile bicicletei și de stilul de condus. Discurile mai groase oferă o răcire mai bună și sunt mai rezistente la supraîncălzire, ceea ce este esențial pentru menținerea performanței frânelor, în special pe coborârile lungi și abrupte.

Alegerea discului de frână potrivit este esențială pentru siguranța, performanța și durabilitatea sistemului de frânare al bicicletei dumneavoastră. Discul potrivit va asigura o frânare eficientă și stabilă în toate condițiile.

Plăcuțele de frână: o componentă cheie a discurilor și saboților de frână 

Plăcuțele de frână sunt componente indispensabile în sistemul de frânare al unei biciclete, acționând direct asupra jantei sau discului de frână. Ele asigură faptul că frecarea generată în timpul frânării este eficientă în încetinirea sau oprirea bicicletei. Ele sunt fabricate din materiale care asigură un nivel adecvat de frecare, cum ar fi amestecuri de rășini, metal sau fibră de carbon.

Materialul utilizat în plăcuțele de frână afectează caracteristicile lor de performanță. Plăcuțele organice oferă o frânare mai lină și o performanță mai silențioasă, dar se pot uza mai repede, în special în condiții de noroi sau umezeală. Plăcuțele metalice oferă o frânare mai agresivă și performanțe mai bune în condiții dificile, dar pot genera mai mult zgomot.

Inspectarea periodică a stării plăcuțelor de frână este esențială pentru a asigura funcționarea sigură și eficientă a frânelor. Plăcuțele uzate pot crește semnificativ distanța de frânare și pot spori riscul unui accident.

Mânerele de frână: primul pas în procesul de frânare 

Mânerele de frână sunt componente cheie ale cockpitului bicicletei, permițând biciclistului să inițieze procesul de frânare. Prin apăsarea mânerului, biciclistul activează sistemul de frânare, care transferă forța către etriere și plăcuțele de frână prin intermediul cablului sau al lichidului de frână.

În funcție de tipul de bicicletă și de preferințele pilotului, există diferite tipuri de mânere de frână disponibile, atât în ceea ce privește dimensiunea, forma, cât și materialul de construcție. Forma ergonomică a mânerelor este esențială pentru confort și performanța de frânare, în special în timpul călătoriilor lungi.

În plus, unele mânere de frână moderne sunt echipate cu sisteme de reglare care permit ajustarea individuală a rezistenței și a lungimii cursei mânerului pentru a se potrivi preferințelor pilotului.

Investiția în mânere de frână de înaltă calitate este importantă pentru siguranța călătoriei, deoarece acestea sunt primul punct de contact dintre biciclist și sistemul de frânare.

Extindere descriere Restrângere descriere