• Livrare de la 0 lei
  • 30 de zile pentru retur
  • Expediere chiar și în 48 h
Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Accesorii turistice

Accesorii de călătorie - găsiți tot ce aveți nevoie pentru călătoria dumneavoastră la Sportano

Mergeți la munte sau la camping și vă gândiți să alegeți echipamentul potrivit? Veți avea cu siguranță nevoie de accesorii pentru drumeții, cum ar fi ochelarii de protecție, un briceag, o busolă sau o trusă de prim ajutor. Astfel, vă veți asigura că nicio situație nu vă va surprinde pe teren și că veți fi pregătit pentru toate condițiile. Verificați sortimentul larg din magazinul Sportano, unde avem accesorii profesionale pentru drumeții de la mărci precum Easy Camp, GOG, Oakley, Nike, Sea to Summit, Julbo sau Deuter.  

Cu ce ar trebui să fie echipat fiecare turist?

Când ieșiți pe traseu, luați cu dumneavoastră ochelari de protecție pentru drumeții, pentru a vă proteja împotriva razelor solare și a strălucirii. Extrem de util atât vara, cât și iarna. Lopata pliabilă este un instrument esențial în camping. Aceasta face posibilă asigurarea unui foc de tabără sau facilitarea construirii diferitelor structuri pe teren. Pe de altă parte, un briceag de buzunar este o piesă de echipament care se dovedește utilă în fiecare zi și în timpul excursiilor montane. Un briceag multifuncțional are diverse componente și este extrem de ușor de utilizat. Dacă sunteți în căutarea unei unelte mai practice - uneltele multifuncționale vor fi o soluție alternativă. Instrumentul este format dintr-un combinator, un briceag, un breloc, un ondulator sau o foarfecă. De asemenea, merită să luați cu dvs. un cuțit de drumeție la munte, pe care îl puteți folosi în timpul unei excursii cu cortul sau pe teren.  

Dacă plecați în călătorii mai lungi, merită să aveți și un prosop cu uscare rapidă, care este util mai ales vara. Acesta absoarbe mult mai multă apă și, după cum sugerează și numele, materialul se usucă rapid, astfel încât este gata de utilizare imediat sau poate fi depozitat în bagaj. Iar pentru drumeții mai lungi, avem busole pliabile cu o lupă și un cordon convenabil pentru a le atârna la gât.  

Atunci când mergeți cu cortul, puteți lua cu dvs. un hamac de drumeție pentru odihnă și somn. La Sportano veți găsi hamace duble și hamace pentru copii. Un alt echipament esențial este trusa de prim ajutor, deoarece rănile minore sau juliturile sunt frecvente pe traseu.

Cuțite, cuțite de buzunar, lopeți și multifuncționale - cum să alegeți modelele potrivite, atunci când acestea pot fi utile?

Atunci când alegeți un cuțit de buzunar multifuncțional, acordați atenție utilizării sale (camping, o excursie în pădure sau poate supraviețuire) și tipului de elemente incluse. Un briceag de buzunar de călătorie are de obicei o lamă, o pensetă, un tirbușon și o foarfecă. Se caracterizează prin dimensiunile sale reduse și poate fi rapid și ușor de depozitat. Există, de asemenea, cuțite de buzunar care nu au toate elementele de mai sus, ci doar o lamă. Pe de altă parte, uneltele multifuncționale sunt ideale pentru expedițiile mai lungi, datorită multifuncționalității lor. Acestea sunt adesea echipate cu un cuțit sau cuțite, foarfece, o țepușă, un clește sau o șurubelniță. Sunt suficient de practice pentru a putea fi utilizate în fiecare zi pentru diverse sarcini casnice.  

Atunci când cumpărați un cuțit de drumeție, este recomandabil să optați pentru un model cu sistem de deschidere cu o singură mână și Frame Lock, în care lama este blocată de căptușeala mânerului. Cu siguranță va fi utilă pentru gătit, pentru a aprinde un foc de tabără sau pentru a monta un cort. Alegeți un cuțit care să nu ocupe prea mult spațiu în bagaj, dar care să fie totuși practic și confortabil de folosit. 

O lopată poate fi utilă și în camping, o lopată în miniatură pe care o puteți plia și lua cu dvs. în deplasare. Este util pentru montarea unui cort sau pentru alte lucrări în aer liber. De obicei din oțel, cu un mâner din cauciuc, metal sau lemn.  

Ochelarii de drumeție și trusele de prim ajutor - cum te protejezi oriunde mergi?

Pe traseele montane și în excursiile cu cortul pot apărea tot felul de răni, așa că o trusă de prim ajutor este esențială pentru tăieturi, abraziuni și răni superficiale. O trusă de prim ajutor ar trebui să includă pansamente sterile, plasturi de diferite dimensiuni, bandaje, bandaje pentru răni de presiune, o eșarfă triunghiulară, șervețele sau dezinfectant și o pătură termică (folie NRC). 

De asemenea, este o idee bună să aveți în bagaj ochelari de drumeție pentru a vă proteja de razele nocive ale soarelui și de strălucirea acestuia. Fără o protecție adecvată a ochilor pe traseu, este posibil să aveți dureri de cap, amețeli sau lăcrimare. Un marcaj important de pe ochelari este categoria lentilelor, care indică gradul de transmisie a luminii. Există următoarele categorii:  

  • Categoria 0 - care transmite 80-100% din lumină, funcționează bine în condiții de soare slab și de cer acoperit;   
  • Categoria 1 - care transmite 43-80% din lumină, funcționează bine în condiții de ceață și lumină slabă;   
  • Categoria 2 - transmite 18-43% din lumină și este conceput pentru condiții variabile cu intensitate luminoasă scăzută;   
  • Categoria 3 - care transmite 8-18% din lumină și este conceput pentru condiții de soare intens;   
  • Categoria 4 - care transmite 2-8% din lumină, va funcționa bine în condiții de soare foarte puternic. 

În plus, tipul de filtru din lentile joacă, de asemenea, un rol important. Lentilele polarizate reflectă lumina de pe zăpadă și apă, astfel încât acestea vor funcționa bine pentru o varietate de activități în aer liber. Lentilele fotocromatice sunt foarte versatile și se adaptează la intensitatea radiațiilor UV. Pe de altă parte, acoperirea REVO plasată în ochelari are straturi de protecție, iar utilizarea lor se va dovedi utilă pentru sporturile extreme. Ochelarii cu filtru UV 400 sunt o propunere pentru persoanele care caută ochelari pentru toate tipurile de radiații.  

Accesorii de călătorie - ce mărci merită cumpărate?

Atunci când căutați accesoriile potrivite, cum ar fi cuțitele de buzunar sau multifuncționalele, pariați pe mărcile Victorinox și Gerber, care au modele funcționale de unelte. Acestea asigură o funcționare perfectă în toate condițiile și o selecție largă de elemente individuale în set. Pe de altă parte, ochelarii de turist Oakley, UVEX sau GOG au lentile cu protecție ridicată împotriva razelor solare dăunătoare. Dintre moda disponibilă, alegeți ochelarii nu numai din punct de vedere al dimensiunilor, ci și din punct de vedere al condițiilor de utilizare. În Sportano avem, de asemenea, prosoape cu uscare rapidă de la AQUA-SPEED, Cressi, ARENA sau Nike, care vor fi utile în timpul unei călătorii datorită materialului lor funcțional. De obicei, acestea sunt confecționate din microfibre, astfel încât pot absorbi rapid apa. Cu o dimensiune compactă, acestea se vor potrivi într-un rucsac sau într-o geantă.  

Dacă doriți să vă echipați cu un hamac de drumeție, alegeți modelele Ticket To The Moon, care sunt, de asemenea, realizate din material cu uscare rapidă. Acestea sunt rapid și ușor de instalat și oferă un nivel ridicat de confort în timpul călătoriilor. Pentru a vă verifica poziția, veți avea nevoie de o busolă Easy Camp cu ac magnetic fluorescent și lupă. 

Extindere descriere Restrângere descriere